Month: September 2017

Cabaran beranak kerap dan jarak dekat yang pasangan hadapi

taman bunga lavender cameron

“Kak, hang ni, tak merancangka?, setahun sekali, hish”. Ini ayat mak bila dengar anaknya mengandung lagi selepas bersalin anak kedua, dan mengandung lagi anak yang ketiga. Pada kandungan anak pertama dan kedua, tidak menjadi masalah kerana ada jarak hampir tiga tahun. “Mak, dah rancang la, rezeki nak buat macamana..”. Menjawab juga tu, tapi apa sebenarnya …

Sambut Birthday Dengan Durian Udang Merah dan Tembaga

Bismillahirrahmannirrahim, syukur atas nikmat dan peluang yang masih ada. Semalam birthday ke 32 tahun. Huhuhuu dah 32 tahun, anak dah 4. Terima kasih kawan-kawan facebook yang wish birthday kepada Ummi dan mendoakan kesejahteraan kepada Ummi. Tak terbalas kebaikkan kalian semua. Dan, semalam suami tercinta kerja, dia ada tanya nak apa birthday kali ini. “Sayang nak …

Shatavari Himalaya untuk tambah susu badan dengan selamat

Hi semua, apa khabar? Dengan lafaz bismillahirrahmanirrahim semoga setiap penulisan ini dalah dengan izin Allah swt. Yer la, korang pernah rasa apa yang kita tulis tu sebagai jihad, sedekah tak? Ehm, biarlah setiap penulisan kita kerana benar dan memberikan manfaat kepada ramai orang yang membaca. Okay, hari ini nak kongsikan tentang pil herba Shatavari Himalaya untuk …

Kesan bila wajah rosak akibat kosmetik dan bahan tak sesuai!

Hi semua, bismillahirrahmanirrahmin. Alhamdulillah makin sembuh dari sakit yang dialami. Hahahah semua ni effect dari  kesilapan yang lepas, dn bawa sampai hari ini. Bermula dengan salah guna kosmetik dan salah facial, akhirnya sehingga kini kulit jadi sensitif yang amat. Lepas muka pernah alami kesan teruk , Ummi baiki kulit dengan Vit C Serum ANNONA, lepas …

Dhuha, Aku, Kerjaya Dan Keluarga

Bismillahirrahmanirrahim, dengan nama Allah swt yang maha pemurah lagi maha mengasihani. Semoga penulisan ini mendatangkan kebaikkan, pelajaran dan sebagai ingatan untuk diri sendiri juga. Izinkan Ummi menukis menggunakan bahasa ganti diri “aku”. Stress, tak cukup masa dan penat tak lari daripada kehidupan aku sebagai manusia biasa. Malah sebagai wanita yang bekerja dan berkeluarga aku ada …

Majlis kesyukuran birthday Along ke 7 dan konvokesyen suami tersayang

Bismillahirrahmannirahim, ya Allah rasa bersyukur penat lelah 2/3 hari lepas dah hilang. Ini pula masanya nak kongsikan cerita betapa seronoknya kami adakan majlis kesyukuran yang kecil dan simple ini. Syukur, semua hajat Ummi terlaksana demi Along dan suami. Ini hadiah untuk Along bagi birthday ke 7 tahun.  Korang nak tahu? Kali ini Ummi masak dengan …