• Umminani

    Kami “escape” daripada anak-anak , yeayy

    Hari ini kami berjaya escape yeayyy, dapat honeyymoon hour jer pun. Bukan lah dapat bercuti lama. Redha jer la mak! Kami plan nak tengok wayang, tapi memandangkan wayang mesti habis jam 2 petang. Along pula balik awal minggu ni  ,…

  • Umminani

    Mak borek anak rintik… apa cerita sebenarnya?

    Apa khabar? Bila bercakap hal anak-anak ini meriah betul. Ibu-ibu mesti suka jer , dan setiap hari mesti ada sahaja cerita pasal anak kalau boleh nak save dalam memori kisah kita. Ini kisah Cik Sarah dengan Adik. Adik ini nak…

  • Umminani

    Sambut Birthday Dengan Durian Udang Merah dan Tembaga

    Bismillahirrahmannirrahim, syukur atas nikmat dan peluang yang masih ada. Semalam birthday ke 32 tahun. Huhuhuu dah 32 tahun, anak dah 4. Terima kasih kawan-kawan facebook yang wish birthday kepada Ummi dan mendoakan kesejahteraan kepada Ummi. Tak terbalas kebaikkan kalian semua.…

  • Umminani

    Shatavari Himalaya untuk tambah susu badan dengan selamat

    Hi semua, apa khabar? Dengan lafaz bismillahirrahmanirrahim semoga setiap penulisan ini dalah dengan izin Allah swt. Yer la, korang pernah rasa apa yang kita tulis tu sebagai jihad, sedekah tak? Ehm, biarlah setiap penulisan kita kerana benar dan memberikan manfaat…

  • Isu,  Umminani

    Kesan bila wajah rosak akibat kosmetik dan bahan tak sesuai!

    Hi semua, bismillahirrahmanirrahmin. Alhamdulillah makin sembuh dari sakit yang dialami. Hahahah semua ni effect dari  kesilapan yang lepas, dn bawa sampai hari ini. Bermula dengan salah guna kosmetik dan salah facial, akhirnya sehingga kini kulit jadi sensitif yang amat. Lepas…

  • Umminani

    Dhuha, Aku, Kerjaya Dan Keluarga

    Bismillahirrahmanirrahim, dengan nama Allah swt yang maha pemurah lagi maha mengasihani. Semoga penulisan ini mendatangkan kebaikkan, pelajaran dan sebagai ingatan untuk diri sendiri juga. Izinkan Ummi menukis menggunakan bahasa ganti diri “aku”. Stress, tak cukup masa dan penat tak lari…