Month: March 2017

Haqqi .Com portal online untuk shopping kelengkapan umrah dan fesyen islamik.

butik umrah

Hi semua, nak tanya orang perempuan ni sama ke kita? Ummi atau mama yang baca blog Ummi ini suka shopping? Elehh, yer la tu…Ummi nampak duk mengangguk tu 🙂Nak tahu? Ummi memang pantang! Hahaha pantang kalau ada internet, lepas tu mula la macam gatal jer tangan nak google! Hahahah aduii, penyakit yang sentiasa menyelubungi jiwa. …

Jeragat dan bintik hitam pada usia 30an, bagaimana nak hilangkan?

Jeragat satu masalah besar bila umur dah masuk 30 series. Masa 20series tak risau,sebab wajah ni masih ada collagen. Macam2 ikhtiar dah cuba nak hilangkan bintik hitam dan jeragat. Kulit wajah Ummi tak la teruk lagi jeragat, tapi dah mula menampakkan bintik-bintik hitam kat bawa mata.Lebih sedih lagi kesan facial hari tu masih ada. Tapi …

Bagaimana nak urus perbelanjaan bulanan keluarga?

Hi semua, apa khabar? Tengah bulan ni ada yang dah berkira-kira duit dalam tangan baki yang ada. Sebenarnya, apakah cara efisen nak berbelanja setiap bulan? Siapa ada jawapan? Bagi Ummi, setiap sen yang ada mesti direkodkan. haaa! Jangan terkejut, bukannya kedekut, tapi dengan amalan ini selama beberapa tahun kebelakangan tahap kewangan keluarga makin baik. Tapi …