• Isu,  Kerjaya

    Forum Perdana Sempena Hari Polis ke – 210

    Selamat malam, hari ini nak throwback acara semalam. Semalam Forum Perdana live kat Maktab PDRM Cheras sempena hari polis ke – 210. Ummi dan rakan-rakan yan segak bergaya ditugaskan sebagai penyambut tetamu VIP. Kebiasaannya menyambut dan maklumkan kepada VIP tempat…

  • Kerjaya

    Bila off day, tapi kena hadir kerja… apa cerita?

    Hii..sebelum lelap mata, nak coretkan catatan hari ini. Pagi-pagi lagi dah siap sedia nak hantar Along. Abah off day, jadi Ummi ambil kesempatan ambik off day, sebab penat sangat semalam balik jam 8 lebih sampai rumah. Letih yang amat sangat.…

  • Kerjaya,  Umminani

    Selamat Hari Polis ke – 210 tahun PDRM

    Hari polis ke – 210 disambut semalam di Pulapol KL. Setiap 25 Mac akan diraikan hari polis. Dah lama pun pasukan PDRM ini. ummi bersyukur sebab antara yang terpilih berada dalam PDRM. Sambutan Hari Polis ke – 210 tahun ini…

  • Umminani

    Happy birthday Adik Mudzakkir Yang Pertama

    Mengimbau kenangan setahun lalu, masyaAllah ada juga cabaran melahirkan adik. Paling tak tahan, operation di tangguhkan kerana “katil patah atau katil operation problem”. Tapi untuk case Ummi jer la yang boleh pospone, masa tu kes kecemasan lain still on seperti…

  • Isu,  Umminani

    Bagaimana nak urus perbelanjaan bulanan keluarga?

    Hi semua, apa khabar? Tengah bulan ni ada yang dah berkira-kira duit dalam tangan baki yang ada. Sebenarnya, apakah cara efisen nak berbelanja setiap bulan? Siapa ada jawapan? Bagi Ummi, setiap sen yang ada mesti direkodkan. haaa! Jangan terkejut, bukannya…

  • Umminani

    Selamat Pengantin Baru Naim dan Mira😍😍

    Reunion family besar sebelah mak kali ini di Melaka buat kali ke dua. Dulu ramai-ramai datang untuk majlis bertunang. dan hari Jumaat lepas, semua berkumpul untuk majlis bertandang dan akad nikah. Kami masih lagi menetap di Nur Homestay, di Taman…