• Open House di IPK Selangor
    Kerjaya

    Open House di IPK Selangor pula hari ini

    Hari ini beraya di IPK. Fuh…11 tahun kerja, baru feeling rasa duduk di IPK. Betul sangat, kena ubah suasana. Asyik dok tempat masa bosan dan tak berkembang. Kawan yang sama sahaja. Mula-mula rasa kekok, yer la, sorang jer p majlis raya. Mana ada teman, dah nama pun wakil Ketua Bahagian. Elok sampai…kereta Kajang 1 sampai. Elok sangat timing. Jumpa Kajang 1, lepas tu. baru pandang kiri kanan… “Puan….” ada yang melambai.. “Haiii..” balass la balik Kami kenai di media sosial ja pun. mana pernah jumpa.. Tapi syukur, media sosial dekatkan kami. So, tumpang lah dok semeja. Hilang kekok.. Thanks Cik Meq_SitiRoslinda dan sahabat baiknya yang quteee gitu. Jumpa pula orang kuat…

  • Kerjaya

    Raya Trafik Kajang 2019- Pot Luck Jee

    Salam 21 Syawal, hari raya semakin rancak pada hujung minggu. Tapi sebelum nak masuk cerita hujung minggu UN nak share raya Trafik Kajang 2019. Unplan, dan memang tak buat besar pun. Buat ala-ala gitu dan tema pot luck. Menu Raya Trafik Kajang Kalau ikutkan kami bahagi menu. Setiap unit ada satu menu, tapi yang baik hati dan pemurah nak kenduri sekali mereka ada bawa lebih. Seingat UN , Saman- bawa laksa, Kertas Siasatan – Mee Goreng, Pegawai Penyiasat – Sate, Bos – lemang, Pejabat Pertanyaan – Nasi Impit Kuah Kacang, HMPV rendang dan unit pentadbiran – Nasi Minyak dan Ayam Masak Merah. Air – eskot/ jem skuad, dan Point Duty…

  • pnb open house 2019
    KBBA9

    Open House PNB Hotel 2019

    Hari ini tengahari Pnb belanja makan kat open house. Paling best Durian Goreng. Sedap kot, kak Eswati Azni Jaafar suka yang amat. Un suka dengan mee jawa, kuah pekat dan sestinya sedap, sampai hirup la kuah. Licin mangkuk. 😆. Open House PNB Hotel 2019 – gerai daripada rangkaian property PNB Open house kan, ketupat rendang, sate ayam, sate daging semua terhidang. Pilih je mana suka. Best, terima kasih PNB Hotel dan semua rangkaian PNB Hotel seluruh Malaysia yang menyajikan makanan sedap-sedap belaka. Setiap cawangan/ property PNB (negeri) ada highlight mereka tersendiri. Tu kelainan open house depa. Terima kasih PNB Perdana Hotel & Suites On The Park Kuala Lumpur yang tak lupa jemput kami meraikan raya…

  • open hose ben ashaari 2019
    KBBA9

    Open House Ben Ashaari ; syurga kanak-kanak

    Salam bahagia semua sahabat UN yang sentiasa bersama UN. Salam hormat dan juga masih selamat hari raya kepada semua pembaca blog UN yang sentiasa follow UN. Mungkin ada yang membaca blog UN tanpa diketahui, thanks sebab membaca. Hari ini penat masih berbisa, tapi kegembiraan juga masih melekat dijiwa. Seronok pegi rumah terbuka , Open house Ben Ashaari dan juga seronok menganjurkan rumah terbuka dengan menu Bihun Sup Utara resepi mak UN. Melawat ayahanda DSP Roslan IGP Throwback hari Jumaat malama, kami sekeluarga p rumah ayahanda bekas pesara polis, DSP Roslan IGP di Ampang. Lepas solat maghrib terus kami shoot p sana. Ya, jalan kurang jem, kira-kira 45 minit perjalanan dari…

  • Review

    Aladdin 2019 ; terbahak-bahak gelak hilang stress

    Korang masih mood raya ke? Esok Sabtu, mesti ramai yang dah aturkan perjalanan nak p mana esok kan. Ada yang nak serbu rumah terbuka, ada yang nak balik kampug beraya, malah mungkin ada yang tengah fikirkan nak layan movie apa esok kat panggung wayang kan. UN nak share experience UN layan sorang-sorang movie Aladdin 2019. Serius masa bulan puasa hari tu, memang ada kelapangan sikit. So, ada satu hari tu, nekad keseorangan nak melayan movie. Ingat nak tonton Avengers, tapi memandangkan waktu UN sampai hanya ada Aladdin 2019 sahaja yang ditayangkan waktu UN nak tonton tu. “Dik, best ke Aladdin ni?” “Okay kak, cerita budak-budak….” Jawab petugas kaunter. Terus terpikir,…

  • KEDAI EMAS HAJJAH HALIJAH MURAH DAN KUALITI TERBAIK
    Umminani

    Kelebihan Ar Rahnu yang orang tak tahu.

    Ramai yang malu bila nak pergi ke pajak gadai islam atau Ar-Rahnu sebab takut orang cakap dia tak ada duit. Betul ka?Sebenarnya, yang barangan kita bawa ke pajak gadai tu (emas) tu la duit. Kenapa nak malu, kita datang nak ambil duit sendiri. Hanya tukarkan emas kepada duit. Hanya logam kuning sahaja boleh membuat pertukaran dengan duit. Kelebihan Ar-Rahnu, apadia? Emas ni adalah aset “kental” Kita kena faham sebenarnya emas ni adalah aset “kental” .kita tak perlu malu pun, sebab zaman mak kita besarkan kita dulu dulu pun beliau mengunakan perhikmatan yang sama mungkin zamannya tiada pajak gadai islam. Caranya sama tapi kiraan dan akadnya sangat berbeza tentang peratusan emas.…

  • the ocean glow kuala perlis bawa mak berbuka puasa
    Food Review,  Umminani

    Buffet ramadhan di The Ocean Glow, Kuala Perlis

    Hi semua. Masih mood ramadhan ke syawal? Memang dah masuk syawal, tapi masih ramai yang berbuasa sunat, so rutin masih seakan bulan ramadhan. Bangun sahur, balik kerja siapkan makanan berbuka dan juga lepas tu sambung rutin harian.  Kali ini, UN hanya nak share experience kami berbuka puasa di buffet ramadhan di  The Ocean Glow, Kuala Perlis. Sebenarnya, pada mulanya tiada niat langsung nak berbuka puasa secara buffet ramadhan di Perlis. Tapi, sayu sangat bila mak asyik tanya sepanjang puasa hari tu, “Malam ni berbuka kat mana pula?” “Makan sedap saja depa!”. Haaaaa, kalau awak kat tempat UN apa rasa? Swedih, sayu atau tercabar atau tak rasa apa-apa? Mana satu? Nikmati…

  • Umminani

    Beraya sakan dari Utara ke Selatan ; Perlis ke Johor

    Huarrgggggghh.. penat beraya belum settle lagi. Kerja kat pejabat dah menunggu. Belum lagi kain baju yang menimbun dok pikir nak basuh masa di kampung. Tapi syukur semuanya tak seteruk yang disangka. Cerita raya UN dengan keluarga di kampung, UN dah share semalam kan. Menang meriah, dank orang boleh follow hashtag #UNXRaya2019 , semua cerita raya UN ada. Dari Perlis ke Johor Kisah raya kami bersambung dari Perlis ke Johor. Jika sebelum ni punya excited beraya sampaikan kami memang gunakan masa sepenuhnya di Perlis sampai habis cuti. Tapi lain pula tahun ini, serik dengan kesesakan jalan raya, UN dengan suami nekad gerak awal pagi. Raya pada hari Rabu 5/6/2019, ikutkan kami…

  • Umminani

    Meriahnya kami beraya di Perlis ; tiap tahun sama meriah

    Hi semua, selamat berhari raya. Semoga semuanya happy beraya bersama keluarga. Un tahun ini seperti biasa, menyambut Hari Raya bersama keluarga di Negeri Perlis. Negeri Fashasanda beraya, Ewahh… huhuuu. Seperti biasa bila raya, semestinya hari sebelum raya yang best gitu. Un biasanya seperti tahun sebvelumnhya akan pastikan bercuti sebelum raya. Banyak persediaan boleh dilakukan termasuklah cuci langsir, bawa mak pergi iftar kat luar dan juga menziarah sedara mara ketika bulan puasa. Sebelum raya juga banyak lagi persediaan nak buat. Masa ni jugalah nak uji ketahanan tangan membuka daun palas..hahaha memang kalau tak minat rasa boring. Tapi terpaksa buat demi raya. Raya je, kalau kat Perlis wajib ada ketupat. Jadi tahun…

  • Umminani

    Gene Martino ; persediaan Hari Raya 2019

    Salam Penghujung Ramadhan. Pejam celik kita kini dah di akhir ramadhan. Semoga kita lebih baik daripada sebelumnya dan istiqamah dengan kebaikkan dan sifat yang di pupuk sepanjang bulan mulia ini. Kali ini Un nak share persediaan baju raya un dan keluarga berhari raya dengan Gene Martino – Tema raya sedondon. Persediaan Hari Raya 2019 Apabila berada di penghujung ramadhan, syawal mula menggamit. Manakala, ramadhan menangisi apabila terpaksa tinggalkan kita. Pastinya ramadhan akan dirindui selama setahun akan datang. Syawal, selamat datang. Hari-hari terakhir ramadhan, semua orang dah sibuk berbelanja untuk keperluan ramadhan kali ini. Un hanya nak catatkan memori bagi keluarga Un sendiri tahun ini. Baju Raya – Gene Martino Persediaan…