• Umminani

    Lawatan pertama DESS 2019/2021 ke Pengkalan TLDM Lumut

    Lawatan pertama DESS 2019/2021 adalah ke Pengkalan TLDM Lumut. Kami bertolak ke Manjung pada semalam Jumaat 18/10/2019 jam 1515hrs tayar bergolek. Ya Allah, happening gila… memanglah rasa macam keluar jauh tu. Masing-masing seronok, bebas keluar melihat dunia. Singgah solat – Kami singgah solat dan tea time.di R&R Rawang. Lepas tu teruskan perjalanan ke…

  • Umminani

    Pulau Ketam, Klang – short vacation yang berbaloi

    Ya Allah syukur, hari Sabtu lepas ,memang unplan, tapi terus jadi. Malam hari Jumaat tu, memikirkan lokasi nak berhujung minggu dengan anak-anak. Sehinggalah jam 1230mlm@0030hrs / 12Okt2019 terbaca blog tentang Pulau Ketam, Klang. Parking Kalau orang awam, boleh park di luar kawasan Balai Polis Pelabuhan Klang. InsyaAllah selamat. Ada juga kawasan parking dalam…

  • Umminani

    Yeay dah 3minggu bergelar mahasiswa

    Alhamdulillah, syukur..masuk minggu ke tiga sudah melaporkan diri sebagai pelajar UM bagi Diploma Eksekutif Sains Siasatan. 3 weeks, ni not really suffer. Still boleh survive. Syukur kawan-kawan teammate okay sangat. Ini group kami – Kajian luar/ dokumentasi Muzium PDRM. Hari Isnin lepas ( 7/10/ 2019) , kami ke Muzium PDRM. MasyaAllah, sorang pun…

  • dinner fairytale perkep kajang
    Umminani

    Fairytale pula tema dinner kali ini…

    First of all , aku nak ucap terima kasih pada PERKEP Kajang yang jemput dan sudi meraikan pertukaran aku keluar daripada IPD Kajang. Serius, majlis pada hari Jumaat lepas pada 4/10/2019 di Aqua Bangi, memang superb. Tema dinner malam tersebut adalah Fairytale. Memang bergaya habis mereka yang hadir. Ini Puan Najwa isteri kepada…

  • sukaneka tadika
    Umminani

    Rezeki sukaneka tadika, buka peluang lain..

    Ya Allah…rasa kekurangan masa. Stres semua ada. Tapi aku bergantung pada Allah. Dia yang jaga semuanya. Termasuk masa dan rezeki aku. Dalam sibuk aku luangkan masa untuk bersama anak-anak ke sukaneka tadika 2019. Ya, ikutkan sibuk,memang tak habis. Ini pun masa aku menulis, aku just settle kerja di Hotel Bangi Resort. Okay, sukaneka…

  • Muzium Samudera Melaka
    Kisah Cuti/Travel

    Muzium Samudera Kota Melaka

    Memandangkan percutian kami memang nak jalan-jalan ke Melaka, jadi aku sebagai planner kena setkan lokasi terbaik untuk berjalan-jalan. Kali ini kami bergerak seakan back packers gitu. Yer, makanan macam aku cerita pada entry awal – Oceanarium Melaka – yang kami memang makan makanan dari rumah. Pagi nya pula pada hari Sabtu, kami sarapan…

  • Review

    Dewan Perkahwinan Putrajaya | Pakej perkahwinan lengkap

    Salam sejahtera. Salam bahagia. Korang mencari event hall atau dewan perkahwinan Putrajaya lengkap dengan pakej jurugambar dan pelamin? Di Ambassador Putrajaya, Persint 15 ada disediakan apa yang korang cari. Selain majlis perkahwinan, event hall ini juga boleh ditempah untuk sebarang event lain, seperti majlis perpisahan, atau majlis cukur jambul dsbnya. Ambassador Putrajaya |…

  • harga tiket masuk oceanarium melaka
    Travel

    Oceanarium Melaka; pilihan tepat bawa anak-anak

    Buntu kan, kalau anak-anak asyik tanya, “Umi/Mama/Ibu lepas ni nak p mana?” “Esok cuti kita nak pergi mana?” dan macam-macam soalan lagi menjelang hari minggu. Terus, minggu lepas memang sekolah banyak cuti sebabkan jerebu melanda Selangor.Jadi last minit aku decide nak bawa anak-anak ke Melaka dan salah satu tempat pilihan untuk bawa anak-anak…