Month: May 2015

SEMANGAT BUSINESS

Ainon Mohd.Mendorong Semangat Sendiri Semasa kita baru memulakan bisnes, jikalau tidak ada jualan, semangat kita mudah jatuh. Kita patah semangat. Hilang percaya-diri. Harapan keluar ikut jendela. Bangun pagi, serasa macam tidak berani hendak melangkah keluar rumah dan berdepan dengan 1 hari lagi dalam dunia bisnes yang tidak macam disangka…. . Apabila kita baru hendak mula …

12 rakaat DHUHA

Inchek Zarep Ini mungkin membantu anda untuk buat Duha 12 rakaat. #1. KelebihanPengalaman saya 12 rakaat Duha memang super power. Memang dapat feel rezeki datang mengejar kita. Takkan dapat rasa kalau tak buat! Confident dalam buat apa perkara. Dapat ilmu baru dengan pantas dan inshaAllah dapat partner yang tepat..#2 Cara saya buat– Seawal pagi kira-kira …

AYAH

Surau Al-Huda 5R4UNTUK RENUNGAN AYAH-AYAH 1. Sebenarnya apabila kita mempunyai anak, ramai yang sudah mengaku menjadi AYAH, sebenarnya belum lagi, ibarat orang yang baru memiliki bola, dah mengaku jadi footballer.. Kena belajar bagaimana nak imbang bola itu.. 2. AYAH itu sebenarnya gelaran untuk lelaki yang mahu mengasuh anak, bukan sekadar ‘membuat’ anak.. astagfirullah. Maaf ye …

Business Bagi Orang Bekerja

Mohammad Asraff Ayob NAK MINTA NASIHAT BISNES PALING JUJUR? INI DIA :.Pagi2 buka fb, ada seorang pm minta nasihat saya tentang bisnes. Dia masih bekerja tapi sedang menimbang utk berhenti & join bisnes. Selalunya saya akan kongsikan point-point ‘baik’ seperti : – bisnes ada freedom.– lubuk kekayaan– anda tentukan gaji sendiri dll Tapi kali ini …

JANGAN BANGGA DIRI

Saya akan kenang kisah ini sampai bila2. (Dengan izin Tuhan) Tadi, pengunjung di pesta buku tidak ramai. Jadi selepas asar, ada ruang saya dan rakan ke booth Arab Saudi. Dapatlah Quran free lagi. Selepas itu, di pentas utama, mereka adakan cabutan bertuah. Hadiah utamanya dapat mengerjakan Haji. (Mereka adakan setiap hari jam 6 petang selama …

AYAT BISNES TIDAK PATUH SYARIAH

PESAN GURU BISNES———————————- Dalam agama, tidak boleh menjual ataupun membeli ‘benda’ yang diistilahkan sebagai hasil (outcome).Contoh ayat ‘hasil’ yang tidak patuh syariah:* “Jika anda mengikuti program ini, anda akan jadi luar biasa.”– ‘anda akan jadi luar biasa’ adalah hasil* “Jika menjual produk ini 20 kotak seminggu, komisyen satu kotak RM80, kamu sudah dapat RM1,600 seminggu”.– …

[TUGAS SUAMI & TUGAS ISTERI]

Nuyun Najmi JANGAN ikut BUDAYA Melayu. IKUT apa yg Nabi AJAR.. Cerita penceramah & pakar kaunseling rumahtangga TUAN HJ HUSSIM, sahabat baik Dato Fadzilah Kamsah. Dia mengaku sgt bahagia bersama isterinya…Katanya,” Sy bangga nak bagi tahu semua, dulu waktu anak-anak kecik, sayalah tukang cuci punggung anak2, salin lampin, sampai anak pancut kat muka, sayalah tukang …

RAHSIA ANAK HEBAT -11 RAHSIA

Oleh:Dr. Hj. Tengku Asmadi bin Tengku Mohamaddrasmadi@maptraining.com.mywww.tengkuasmadi.comwww.facebook.com/drasmadi Selama tujuh belas tahun menjalankan program motivasi bagi para pelajar dan setelah lebih seratus ribu pelajar yang menyertai program-program yang dijalankan maka didapati anak hebat melakukan sesuatu (sama ada mereka sedar atau tidak) yang tidak dilakukan oleh anak-anak biasa.  Apabila kita bertanya kepada anak ini apa rahsia kehebatannya …