• Review,  Umminani

    Set NODDY untuk Mustaqim

    SET NODDY UNTUK ANAK – VCD, BUKU KERJA DAN BUKU CERITA Sebenarnya dah lama survey set noddy ini..ada tnya kawan2 ..dan ada yg suggest Groiller..tapi dah terpaut pada Noddy juga la…entah la sbb apa..sebab senang bagi buda faham agaknya..anak2 ni kan suka tgk tv..jadi senang la sikit … Harga…ehm..agak mahal dan harap berbaloi untuk anak…kalau zaman kita dulu ..xde pun benda2 mcmni..memandangkan sekarang bekerja @wanita bekerjaya..harap set ini dapat membantu. Lain la macam mak kita dulu…balik sekolah x buat kerja sekolah mak sedia dah nak ajaq ngn rotan..heheh takut.. Sikit pasal set NODDY : Harga boleh bayar hutang atau cash…yang Mustaqim punya ni total RM2100. Cash..Kalau hutang RM394 DEPOSIT..monthly x…

  • Masam Manis "Life"

    JALAN2 KE BUKIT TINGGI , PAHANG

    27/8/2012 Bertolak dari Kg Felda Jengja 19,dalam 830pagi terus ke Bukit Tinggi  Pahang. Walaupun singkat cukup la untuk merehatkan minda dan cuci mata..heheheh Sikit2 pasal Bukit Tinggi ni… Sampai dalam jam 10.00pagi pun dah cukup… Entrance fees : RM12.00 dewasa kanak-kanak RM8. Parking agak jauh juga, kalau bawa anak ..bawa la stroller..hehehe kalau x penat juga mendukung. Bawa mak ayah yang larat berjalan  pun okay la..kena slow2…Pemandangan sangat cantik…sangat sesuai ambik gambar…jgn lupa bawa camera!!Makanan? Mahal tuuuu…1/4 ayam roasted/percik ke…RM24.00 lebih 1/2 harga pun lebih..orange juice and etc juice RM6.00..lain2 air..pun faham2 la… (Dah naik kena la cuba makanan ni…sedappp) Ada kedai souvenirs…agak boleh tahan harga dia..beli la juga fridge…

  • Masam Manis "Life"

    Selamat hari raya 2012

    SELAMAT HARI RAYA dari kami sekeluarga.. 2012 Sempat lagi berdua-duaannn Anak menantu dan ayah mertua…ewahhhh 2 hero wan dan tok…sedih2 puteri2 xdak bergambar bersama ayah Kami sekeluarga bersama dengan keluarga sepupuy..dik zan dan kak na Bergambar dengan keluarga paklang Ketupat pulut hitam Candid mak jang n tok dan abg cik dan kak zah Tok owm…mak kepada mak Melayan Daniel bergambar Dua orang yang melayan tok di pelantar rumah Di Megat Dewa Di rumah mak cik di Megat Dewa OPSSS…dengan keluarga ipar..bakal ipar Muka bahagia di rumah bakal mertua Bakal ipar…hahahahah insyaallah Sedapnya laksaaa Makan xingat apa dah ini..laksaaa Sehati sejiwa… Berdua atau bertiga??? Jakun tgk pokok kering Dgn keluarga bakal…

  • Masam Manis "Life"

    BISKUT RAYA

    Sedar x sedar dah masuk 17 hari berpuasa kan..salam ramadhan. Dalam mengejar kemeriahan sambutan 10 mlm terakhir ni , ini juga la masanya nk sibuk2 buat kuih raya. Hehehehe dalam badan x berapa nk sihat ini sempat juga la buat kuih raya 2 jenis dah siap..buat pada malam sabtu lepas 4/8/12 sehingga jam 2pagi..heheheh tu nama biskut conflakes ..dan ahad pagi tu sempat buat biskut badam..hehehe kata Mr suami, sedap biskut tu, rasa mcm almond london sikit2. Bangga juga la kan sebab dah lama x buat kuih ini..hehe ye la tahun 2010 masa tu sibuk nk bersalin dah pun..gambar? nanti2 upload..biasa la camera xdan nak transfer gambar..heheehhe…. ~bye-bye~