Month: August 2012

Set NODDY untuk Mustaqim

SET NODDY UNTUK ANAK – VCD, BUKU KERJA DAN BUKU CERITA

Sebenarnya dah lama survey set noddy ini..ada tnya kawan2 ..dan ada yg suggest Groiller..tapi dah terpaut pada Noddy juga la…entah la sbb apa..sebab senang bagi buda faham agaknya..anak2 ni kan suka tgk tv..jadi senang la sikit …
Harga…ehm..agak mahal dan harap berbaloi untuk anak…kalau zaman kita dulu ..xde pun benda2 mcmni..memandangkan sekarang bekerja @wanita bekerjaya..harap set ini dapat membantu. Lain la macam mak kita dulu…balik sekolah x buat kerja sekolah mak sedia dah nak ajaq ngn rotan..heheh takut..

Sikit pasal set NODDY :

  • Harga boleh bayar hutang atau cash…yang Mustaqim punya ni total RM2100. Cash..Kalau hutang RM394 DEPOSIT..monthly x ingat pulang tapi 18 bulan rasanya…
  • Dah mula pasang pada mustaqim..alhamdulillah dia suka…
Contoh :
Sambil lari..cakap : I’m a train… I’m a train….
Suka sangat dia…harap bermanfaat la..insyaallah…
*copy dari blog lain..coz xsempat nak snap pic lagi
*copy dari blog lain..coz xsempat nak snap pic lagi
*copy dari blog lain..coz xsempat nak snap pic lagi

APA KATA MEREKA :  MANA2 SAHAJA BAGUS…YANG PENTING USAHA.. 😉

Rakan Istimewa

Info

hi nasha

grolier nih 100% buku.
mcm noddy ngan magic english tu buku ngan cd.
in my opinion for the start baby learn by sound. means dia bleh blajar dengan mendengar, melihat n bleh memorised. contoh terdekat ialah iklan. budak2 akan melekat kat tv bila iklan. so u kena start from CD. grolier tu suitable bila anak dah bleh faham dan bleh tau function huruf eg. at the age 3 or 4 may be dia dah bleh membaca. so bleh laa go for grolier. baru semalam i beli noddy set. ini pun sebab kawan yang suggest. dia kata untuk budak2 yang tak bleh baca lagi nih noddy is a good tools. lebih organised dari buku Grolier utk anak yg baru nak belajar bahasa. up to u then. sumer buku2 nih penuh ngan gambar2 yang akan menarik minat anak u. kita tunggu komen ma_danish plak… baru2 nih dia ada beli magic english.

kalau interested buku noddy i ada contact number agent tu.

Posted on: 2007/7/5 13:47
Rakan Arif

Info

alhamdulillah

sy pun beli grolier ni….masa awal beli risau gak takut tak terguna…tapi betul..depend on parents …kalu kita x mulakan..anak mana nak tau…so far so good…dzarif suka ..specially dictionary and i wonder why….story a day ..x minat sgt..maybe x fhm lagi.then words rapat2..dh besar skt nanti maybe ok

next month insyaalalh abis bayar..hehehee

Posted on: 2007/7/5 13:46

Lagi pasal  NODDY…JOM P MELAWAT :

Sama2 kita berdoa agar anak-anak mendapat ilmu yang bermanfaat dan diberkati..insyaallah..
Amin

JALAN2 KE BUKIT TINGGI , PAHANG

27/8/2012 Bertolak dari Kg Felda Jengja 19,dalam 830pagi terus ke Bukit Tinggi  Pahang. Walaupun singkat cukup la untuk merehatkan minda dan cuci mata..heheheh

Sikit2 pasal Bukit Tinggi ni…

  • Sampai dalam jam 10.00pagi pun dah cukup…
  • Entrance fees : RM12.00 dewasa kanak-kanak RM8.
  • Parking agak jauh juga, kalau bawa anak ..bawa la stroller..hehehe kalau x penat juga mendukung.
  • Bawa mak ayah yang larat berjalan  pun okay la..kena slow2…
  • Pemandangan sangat cantik…sangat sesuai ambik gambar…jgn lupa bawa camera!!
  • Makanan? Mahal tuuuu…1/4 ayam roasted/percik ke…RM24.00 lebih 1/2 harga pun lebih..orange juice and etc juice RM6.00..lain2 air..pun faham2 la…(Dah naik kena la cuba makanan ni…sedappp)
  • Ada kedai souvenirs…agak boleh tahan harga dia..beli la juga fridge magnet untk tambah koleksi .
  • Jalan2 sekejap je…cukup la…nak buat apa lama2…

Mak dan ayah layan western food

Anak dengan mak,…besarnya anaknya ehehheehe

2 hero of the 2family..

Anak dengan abah …hahaha kesian abah tak boleh posing sendirian

Family photo 

All of us

Gambar ramai2
Loving couple…

My love mum

Kat stesen bus…stopppp!!

Bus shuttlte…nasib baik x hujan

Adik .
..

Cantikkan
Bersama wan dan tok mustaqim

Mak dan ayah….honeymoon…
Kuda yang berwarna warni

Ni cerita pasal Japanese Village

  • Kena tahan kaki menapak bukit yang agak tinggi dan jauh juga…
  • Bawa anak kecik kena ada stroller juga niii…
  • Kat atas ni ada kedai souvenirs, restaurant Japan dan Rumah agam  Japan ..Kimonoo…
  • Kadar sewa baju RM20.00 10 minit outdoor dan 10minit indoor. okay la kan..hehehe camera sendiri ye..
  • Boleh juga nk bergambar disini..

Dengan pelancong – KOREA
Tangan yang mengambil gambar adalah tangan ajaib…sangat suka pic iniii
Lawa pic ni…sendiri memujii


Dahhhh….nant ada masa boleh jalan2 lain tempat pula…..

Selamat hari raya 2012

SELAMAT HARI RAYA dari kami sekeluarga.. 2012

Sempat lagi berdua-duaannn

Anak menantu dan ayah mertua…ewahhhh

2 hero wan dan tok…sedih2 puteri2 xdak

bergambar bersama ayah

Kami sekeluarga bersama dengan keluarga sepupuy..dik zan dan kak na

Bergambar dengan keluarga paklang

Ketupat pulut hitam

Candid mak jang n tok dan abg cik dan kak zah

Tok owm…mak kepada mak

Melayan Daniel bergambar

Dua orang yang melayan tok di pelantar rumah

Di Megat Dewa

Di rumah mak cik di Megat Dewa

OPSSS…dengan keluarga ipar..bakal ipar

Muka bahagia di rumah bakal mertua

Bakal ipar…hahahahah insyaallah

Sedapnya laksaaa

Makan xingat apa dah ini..laksaaa

Sehati sejiwa…

Berdua atau bertiga???

Jakun tgk pokok kering

Dgn keluarga bakal mertua @fb: hafiz mumtaz

Gambar paling mahal..

Sekian…selamat hari raya..
Mohon maaf dipinta..hehhe

BISKUT RAYA

Sedar x sedar dah masuk 17 hari berpuasa kan..salam ramadhan. Dalam mengejar kemeriahan sambutan 10 mlm terakhir ni , ini juga la masanya nk sibuk2 buat kuih raya. Hehehehe dalam badan x berapa nk sihat ini sempat juga la buat kuih raya 2 jenis dah siap..buat pada malam sabtu lepas 4/8/12 sehingga jam 2pagi..heheheh tu nama biskut conflakes ..dan ahad pagi tu sempat buat biskut badam..hehehe kata Mr suami, sedap biskut tu, rasa mcm almond london sikit2. Bangga juga la kan sebab dah lama x buat kuih ini..hehe ye la tahun 2010 masa tu sibuk nk bersalin dah pun..gambar? nanti2 upload..biasa la camera xdan nak transfer gambar..heheehhe….
~bye-bye~