• InspektorMama

    Pretend to be leader ; just a week

    Assalamualaikum.. tq tq .sudi baca blog Un lagi. Selepas Isnin, pastinya Selasa datang bertandang. Yes! Selasa lepas berjaya dilalui dengan penuh rasa syukur. Walaupun pada malam sebelumnya Un kerja 1700hrs (Isnin)- 0800hrs ( Selasa). Sambungan entry lepas ; “Lepas tu…

  • InspektorMama

    Hujung Minggu ; Kerja Dengan Gembira

    Jam 630pagi, di hujung minggu dapat wasap daripada boss, “Puan, standy meting pagi ni jam 1030pagi. Untuk program esok”. “Okay, tuan maklum saya awal ,kalau tak dapat hadir. Senang nak prepare”. Jam 900pagi, “Saya tak sempat masuk, Puan!”. “Okay!” NASI…

  • Umminani

    Melawat Komtar ;Sirih Pulang ke Gagang selepas 10tahun

    Sirih Pulang ke Gagang. 10 tahun lalu disinilah Un mula menapak dalam kerjaya. Jangan lupa dimana kita bermula Bermula daripada kerja kerani bawahan, sampailah direzekikan dapat kerja sekarang. Masa tu, naik rapid bus, berulang alik dari Kg Jawa ke Komtar…

  • Umminani

    Berbasikal di Putrajaya, cabar mental! Kayuhan sejauh 30km

    Hi semua… happy deepavali. yeayy cuti.. Baru dapat tarik nafass lega.. tapi nak habaq tu semalam puas gilaa! eh..bukan puassss lain lah!! Opss..korang ni amboiii! Puas semalam dapat kayuh basikal dalam 30km, pusing Putrajaya. Serius minggu ni sangat penat, baru…

  • Umminani

    Sung Master; Pusat Jualan Barangan Rumah Harga Bajet!

    Lawanya design hotel. Kadang masuk hotel rasa hilang stress. Bilik manda lawa, lantai bilik tidur tu, cool je.. Tenang setenangnya. Tu yang mood honeymoon menjadi-jadi bila bercuti kan? Apa sebab semua tu terjadi? salah satunya adalah interior design. Un mencari-cari…