• Masam Manis "Life"

    ~Birthday ke 26 tahun~

    Syukur alhamdulillah..hari ni 22 sept 2011, genap la 26 tahun sudah..kejap je masa berlalu kan. Alhamdulillah dalam masa 26 tahun ini , dikurniakan pelbagai rezeki oleh Allah s.w.tCerita pasal birthday ni, semalam suami buat kejutan,Belikan kek blueberry..bestnya. Malam pula , kami pergi makan di Restoran arab..nama kedai lupa la pulak.nant tgk di gambar. Nak jadi hal, entah xtau pasal apa, mustaqim mengamuk di restoran masa makan, yg org ambik order pulak, ambik order silap..aduss..lapar masa tunggu..heran juga mana nasi xsampai2… Semua roti..heeheh apa ingt diet ke..yg best nya kebab..huh..mmg kenyang la..alhamdulillah.. Terima kasih suami yang bawa kami makan di restoran yang best. Si mustaqim pulak, buat hal..makanan dia sepahkan,dah tu…

  • Masam Manis "Life"

    ~ Harap harap okay~

    Masalah rumah kami insyaallah bakal selesai..ptg ni ada appointment nk tgk umah di kawasan Balakonh..kawasan perumahan ni dekat dengan enconsave dan Jusco..nk pegi sate kajang dan KAjang MEdical Centre pun dekat..kalau hospital gov, HOspital Serdang la…kira agak strategik juga walaupon xada la giant mcm skrg..uhuuu dimana nk shopping tudung dan blouse ni..kalubtak balik ptg2 boleh jalan pg giant..ehm tapi xpe la..harap condition umah dan harga nanti boleh tawar sikit.. Xsabar rasanya nk miliki rumah sendiri, senang kan,xpayah nk pikir kena halau atau sewa bakal dinaikkan mcm skrg..opss..kalau la jadi umah kat balakong..pasar mlm pon dekat..tambahan masjid pun dekat..dekat dan senang juga cik abg nk pegi solat kan.. K la.byee..heheh

  • Masam Manis "Life"

    Rumah Mahal mampu ke Nak beli ?

    Dah cukup 9 bulan dah menyewa di Taman Lestari Putra. Suasana yang damai di kawasan ini membuatkan Saya dan keluarga dah rasa selesa sangat. Dengan keadaan rumah yang baik.kejiranan yang baik dan dekat dengan my Bff ..hehehe ye tak Suliana ? Hehehe ni tetiba tuan rumah nak naikkan sewa..alamak, bukannya xmampu nak bayar tapi daripada menyewa lebih baik belikan? Stuju tak… Dalam usaha nk mencari rumah lain ni ..rasa mcm , xtau nk cakap..bukan apa, rasa mcm nak terus tinggal kat umah sekarang.. Owh tuan rumah, jual je la rumah nii..heheh kalau jual kami beli..tapi janjinya dengan harga yang berpatutan la..” YA ALLAH S.W.T buka la pintu hati si tuan…

  • Masam Manis "Life"

    ~Melangkah kehadapan~

    Alhamdulillah, semalam genap anak sulung saya setahun 5 hari..pengalaman yang sangat indah..kini si comel dah boleh melangkah kehadapan..hehe seronok sangat tengok anak kecil ini berusaha untuk berjalan..alhamdulillah.. Tapi pastinya sebagai ummi dan abah, kami harus bersedia menerima hakikat yang si kecil ini dah dapat kaki dan akan makin panjang la dia berjalan berlari kesana sini..heheh. Alhamdulillah bersyukur dengan nikmat tuhan, kurniakan kami anak yang sihat dan aktif. Semoga keluarga kami akan bertambah tambah ceria dengan gelagat si kecil kami “Muhammad Afeef Mustaqim”…ALHAMDULILLAH.

  • Masam Manis "Life"

    Selamat Hari RAya Aidilfitri 2011

    Assalamualaikum..hai kawan-kawan..selamat menyambut hari raya 2011. Alhamdulillah kita masih dpat merayakannya wpun ada antara kita yang masih kena bertugas di hari raya.. Buat pertama kalinya kali ini sya tak dapat balik kg untuk beraya bersama keluarga di Perlis..Tapi alhamdulillah saya dapat merayakan hari raya tahun ini dengan keluarga terutama suami dan anak saya. Inilah orang yang sangat sangat saya sayangi.. Bergambar bersama sama keluarga besar .sebelah Johor. Bersalaman dengan Tok sebelah abah~Johor Kelakar kan ..mustaqim dan paklang Syahrel Kemeriahan tetap dirasa ..hehehe tahun lepas masih dlam pantang selepas melahirkan anak sulung pada 3 hari sebelum raya..tup..tup..tup. Tahun ni anak kecil dah besar da..dah dapat pakai baju melayu..alhamdulillah. Anak dengan abah…