Month: September 2011

~Birthday ke 26 tahun~

Syukur alhamdulillah..hari ni 22 sept 2011, genap la 26 tahun sudah..kejap je masa berlalu kan. Alhamdulillah dalam masa 26 tahun ini , dikurniakan pelbagai rezeki oleh Allah s.w.t
Cerita pasal birthday ni, semalam suami buat kejutan,Belikan kek blueberry..bestnya. Malam pula , kami pergi makan di Restoran arab..nama kedai lupa la pulak.nant tgk di gambar.

Nak jadi hal, entah xtau pasal apa, mustaqim mengamuk di restoran masa makan, yg org ambik order pulak, ambik order silap..aduss..lapar masa tunggu..heran juga mana nasi xsampai2… Semua roti..heeheh apa ingt diet ke..yg best nya kebab..huh..mmg kenyang la..alhamdulillah.. Terima kasih suami yang bawa kami makan di restoran yang best. Si mustaqim pulak, buat hal..makanan dia sepahkan,dah tu xnak duduk pulak..hishh… Ehm..dah hbs makan cepat cepat ajak si suami balik la..malas nk layan mustaqim..tup tup tupp.naik je keta, dia tido..owh ngntuk rupanya..tapi kesian kat ummi..berperang sambil mkan.

Apapun alhamdulillah sebab suami raikan birthday ummi dengan surprise yang best dan banyak hadiah..crystaljug and glasses, ipad2, iron steam(hahaah ni nk bg ummi rajin rajin iron bj). and hadiah paling bets, abah bawa ummi balik kg hujung minggu sempena Hari Raya Aidilfitri lepas..heeheh maklumlah xberaya lagi kan.

Ehm..itu je la story ya..nnt nak upload pic untuk tatapan semua.

~ Harap harap okay~

Masalah rumah kami insyaallah bakal selesai..ptg ni ada appointment nk tgk umah di kawasan Balakonh..kawasan perumahan ni dekat dengan enconsave dan Jusco..nk pegi sate kajang dan KAjang MEdical Centre pun dekat..kalau hospital gov, HOspital Serdang la…kira agak strategik juga walaupon xada la giant mcm skrg..uhuuu dimana nk shopping tudung dan blouse ni..kalubtak balik ptg2 boleh jalan pg giant..ehm tapi xpe la..harap condition umah dan harga nanti boleh tawar sikit..

Xsabar rasanya nk miliki rumah sendiri, senang kan,xpayah nk pikir kena halau atau sewa bakal dinaikkan mcm skrg..opss..kalau la jadi umah kat balakong..pasar mlm pon dekat..tambahan masjid pun dekat..dekat dan senang juga cik abg nk pegi solat kan..

K la.byee..heheh

Rumah Mahal mampu ke Nak beli ?

Dah cukup 9 bulan dah menyewa di Taman Lestari Putra. Suasana yang damai di kawasan ini membuatkan Saya dan keluarga dah rasa selesa sangat. Dengan keadaan rumah yang baik.kejiranan yang baik dan dekat dengan my Bff ..hehehe ye tak Suliana ? Hehehe ni tetiba tuan rumah nak naikkan sewa..alamak, bukannya xmampu nak bayar tapi daripada menyewa lebih baik belikan? Stuju tak…

Dalam usaha nk mencari rumah lain ni ..rasa mcm , xtau nk cakap..bukan apa, rasa mcm nak terus tinggal kat umah sekarang.. Owh tuan rumah, jual je la rumah nii..heheh kalau jual kami beli..tapi janjinya dengan harga yang berpatutan la..” YA ALLAH S.W.T buka la pintu hati si tuan rumah ni untuk jualkan rumah sekarang dengan harga patut.”

Ehm, ada tak kawan kawan yang tahu manalah tau ada sedara yang nak jual rumah di kl ni..bukan apa, kena cari juga sebagai persediaan ..kalau dapat rumah baru atau tuan rumah sanggup jual “alhamdulillah”… Kadangkala bincang borak2 ngn suami, kita ni mcm merempat ditempat sendiri,erti kata lain dalam negara sendiri.apa tidaknya, semua milikan rumah kebanyakkan adalah bukan bangsa MElayu..MELAYU juga di tindas secara tak langsung..

Jadi siapa siapa yang tahu atau sendiri nk jual rumah …bgtau la ye…doakan kami sekeluarga dapat cari rumah ye..insyaallah.

nota : 29 Julai 2015

Genap 2 tahun kami dah dapat duduk rumah sendiri di semenyih, alhamdulillah.
Nasihat saya untuk adik-adik yang baru grad,   jangan pikir nak beli kereta dulu, tapi pikir di mana saya nak beli rumah . KERETA tak ada boleh naik MRT/ LRT etc.

~Melangkah kehadapan~

Alhamdulillah, semalam genap anak sulung saya setahun 5 hari..pengalaman yang sangat indah..kini si comel dah boleh melangkah kehadapan..hehe seronok sangat tengok anak kecil ini berusaha untuk berjalan..alhamdulillah..

Tapi pastinya sebagai ummi dan abah, kami harus bersedia menerima hakikat yang si kecil ini dah dapat kaki dan akan makin panjang la dia berjalan berlari kesana sini..heheh. Alhamdulillah bersyukur dengan nikmat tuhan, kurniakan kami anak yang sihat dan aktif. Semoga keluarga kami akan bertambah tambah ceria dengan gelagat si kecil kami “Muhammad Afeef Mustaqim”…ALHAMDULILLAH.

Selamat Hari RAya Aidilfitri 2011

Assalamualaikum..hai kawan-kawan..selamat menyambut hari raya 2011. Alhamdulillah kita masih dpat merayakannya wpun ada antara kita yang masih kena bertugas di hari raya..
Buat pertama kalinya kali ini sya tak dapat balik kg untuk beraya bersama keluarga di Perlis..Tapi alhamdulillah saya dapat merayakan hari raya tahun ini dengan keluarga terutama suami dan anak saya.
Inilah orang yang sangat sangat saya sayangi..
Bergambar bersama sama keluarga besar .sebelah Johor.
Bersalaman dengan Tok sebelah abah~Johor

Kelakar kan ..mustaqim dan paklang Syahrel

Kemeriahan tetap dirasa ..hehehe tahun lepas masih dlam pantang selepas melahirkan anak sulung pada 3 hari sebelum raya..tup..tup..tup. Tahun ni anak kecil dah besar da..dah dapat pakai baju melayu..alhamdulillah.
Anak dengan abah yang tengah riang ria dalam kereta..jalan jalan di hari raya.
Punya la tak tahu nk beraya dimana di KL ni..so Putrajaya jadi pilihan..lepak lepak dengan keluarga abg cik yg juga beraya di KL..terasa mcm diperantauan pula ..sebb pada masa tu bnyaknwarga negara asing yang beraya di dataran depan masjid putra..hehehe..TEnsion juga raya di Kl , nk p umah kawan kawan..semua balik kg…xada orng..yang best Raya ke 4 dtg beraya dibalai..apa tidaknya bosan juga..suami kerja..layan je dibalai ngn Mustaqim..hehehe
Last skali terima kasih bg semua yang meraikan Mustaqim..dengan bg sumbangan HAri Raya..
Selamat Hari Raya , Maaf ZAhir dan Batin…