• Isu,  Kerjaya

    Hi Tea PERKEP JSPT 2017 Meriah

    Tahun ini kami di JSPT Bukit Aman, bakal kehilangan seorang lagi pengerusi PERKEP yang sangat humble dan baik hati. Selepas event kami di Langkawi Lawatan kerja Perkep ke Langkawi Kedah Berjaya di Anjurkan. Terima kasih IPD Langkawi., kami semua sibuk dengan…

  • Isu,  Umminani

    Benda tersumbat dalam hidung , Ummi jadi gabra!

    Semalam jam 12 tghmalam, dah masuk bilik tidur kot! Ummi sibuk duk melayan adik, kakak dan ALong..Angah tetiba…”Ummi sakit!” ..   “Eh, angah ni awat pulak?” “Ummi, play doh masuk hidung”. Ummi mula berfikir, benda tersumbat dalam hidung tu kecil ke…

  • Food Review,  Isu

    Ikan Singgang Simple Dan Mudah Di Masak

    Hi, ehm..mesti awal-awal pagi ini dok mencari nak masak  apa petang nanti kan? Ummi suka nak share masakan yang simple, mudah dan cepat di masak. Yer la, anak kecik mana sempat duduk dapur berjam-jam. Asal masakan yang disediakan sedap dah…

  • Polis
    Isu,  Kerjaya

    Rezeki tak sama, tapi ALLAH beri cukup.

    Apalah skuad baru semua dapat pangkat, habis kami yang senior ni macamana? ada persoalan disitu.. Satu -satu ketidak puasan hati mula menerpa, syaitan mula mengganggu jiwa. Tambahan pula, ada kawan-kawan yang diberikan pangkat dan jawatan tertentu, dalam group wassap semua…

  • Isu,  Umminani

    Perut gelebeh lepas bersalin arghh! Stress!

    hehheh saja jer nak share kegusaran hati ini..ehm, ada siapa-siapa alami masalah mcm ni tak?Ehm, yer la, kejap gemuk kejap kuruih…haish..semua wanita alami, tapi apa cara nak kembalikan keanjalan tu ? Ada ke ? Ummi risau yakmat tau! Ehm, mana…

  • Umminani

    Meredah hujan, sejuk sampai kedut jari kaki tangan!

    Hari.ini rezeki , dalam.sejarah balik kerja 1 jam setengah dengan menaiki motor. perjakanan biasa hanya ambil masa 45 minit. Hujan yang amat lah lebat. rezeki musafir dan berdoa. Sampai di Saujana Impian, seorang kakak berhenti “Dik depan tu banjir tak…

  • Isu,  Review

    Telekung kanak-kanak terbaru 2017 – ada SALES!

    Menjelang hari raya bukan mak-mak jer nak bergaya dengan telekung baru. Pastinya anak kecil pun nak bergaya. Tambahan jika kita boleh bawa mereka ikut serta ke masjid untuk berterawikh. Dan pastinya, anak-anak bertambah suka dengan telekung kanak-kanak yang diberikan oleh…

  • Isu,  Review

    Zakat Selangor : Mudahnya berurusan dengan LZS

    Bergaduh laki bini, duit tak cukup bila dekat hujung bulan…ada masuk banyak keluar. Ehm, ramai yang hadapi masalah macam ni kan? Tapi sebab apa? Dulu masa susah duit sedikit tapi cukup, bila dah kaya dan ada lebihan duit banyak tetap…