KEMASYARAKATAN

Kasut sekolah Pallas pilihan Ummi untuk anak-anak

Assalamualaikum, apa khabar semua. Pejam celik-pejam celik sekejap sahaja masa berlalu. Setahun sudah anak sekolah darjah satu. Tahun depan bakal menjelma, ibu-bu seperti Ummi mesti dah mula berkira untik menyediakan kepelruan sekolah tahun depan kan? Nak tahu, Ummi bersyukur sepanjang tahun 2017 ini, Along hanya dibekalkan sepasang kasut sekolah Pallas. Ummi fikirkan bila rosak boleh …

Demi mak, didik jiwa untuk berani beri serta mengeluarkan zakat

2015, Saya dan suami terpaksa melepaskan kereta “Toyota Wish” sangat saya sayangi.Malah setelah berbincang dengan suami, kereta Myvi saya yang dibeli sejak 2008 juga terpaksa saya lepaskan. Setelah melepaskan sesuatu yang disayangi, sedikit demi sedikit bebanan yang ditanggung kian melegakan. Rupanya nikmat susah payah tersebut Allah swt ingin berikan hikmah yang sangat besar dalam hidup …

Lawatan Kerja KBBA9 Ke Halal Hab JAKIM

Tahniah!! Perkataan pertama yang ingin diungkapkan kepada Kelab Blogger Ben Ashaari. Terutamanya kepada Ben Ashaari yang telah berusaha sedaya upaya menaikkan nama KBBA9 dan menjadi Kelab Blogger paling di percayai sehingga kini. Kredibiliti Ben Ashaari sendiri sebenarnya yang membawa jenama KBBA9 bukan sahaja di terima dalam golongan usahawan dan syarikat korporat malah kepada organisasi dan …

Sehari Bersama Geng Kelab Blogger Ben Ashaari di Bangi Wonderland

Assalamualaikum Hi semua. Eh..ni nak cerita berkenaan trip kami ke Bangi Wonderland bagi program A Day With Bangi Wonderland. Seramai 16 keluarga daripada Kelab Blogger Ben Ashaari telah bersama-sama memeriahkan program semalam. Ha! Ini excited juga nak cerita. Kami plan daripada hari Khamis untuk surprise buat birthday untuk Leader Kelab Blogger Ben Ashaari. Setelah bincang …

Kumpulan Mpay Jalin Kerjasama Bersama Kelab Sahabat Persaudaraan

Assalamualaikum , apa khabar semua? Kali ini Ummi nak ceritakan tentang event yang Ummi pergi hari Selasa malam lepas. Program yang Ummi update di Instagram hari itu adalah dimana Kumpulan Mpay Jalin Kerjasama Bersama Kelab Sahabat Persaudaraan. Managepay Systems Berhad (Kumpulan MPay) sebagai meterai kerjasama bersama Kelab Sahabat Persaudaraan (KSP) dalam melebarkan ekonomi digital bagi Program …

Kidzania Kuala Lumpur Bukan Pilihan Ummi lagi

Assalamualaikum semua. Kali ini saya nak kongsikan pengalaman kami sekeluarga ke KidZania Kuala Lumpur 15.11.2017 baru-baru ini.Oleh sebab abah ada tugas dan mesyuarat pagi itu,jadi kami anak beranak bergerak dari Semenyih dalam jam 920pagi. Sampai pejabat dalam 1030pagi. Kami makan dulu dekat Tangling. Bukan apa kalau nak makan disana nanti kan payah. Harga pun boleh …

Cabaran beranak kerap dan jarak dekat yang pasangan hadapi

taman bunga lavender cameron

“Kak, hang ni, tak merancangka?, setahun sekali, hish”. Ini ayat mak bila dengar anaknya mengandung lagi selepas bersalin anak kedua, dan mengandung lagi anak yang ketiga. Pada kandungan anak pertama dan kedua, tidak menjadi masalah kerana ada jarak hampir tiga tahun. “Mak, dah rancang la, rezeki nak buat macamana..”. Menjawab juga tu, tapi apa sebenarnya …

Kesan bila wajah rosak akibat kosmetik dan bahan tak sesuai!

Hi semua, bismillahirrahmanirrahmin. Alhamdulillah makin sembuh dari sakit yang dialami. Hahahah semua ni effect dari  kesilapan yang lepas, dn bawa sampai hari ini. Bermula dengan salah guna kosmetik dan salah facial, akhirnya sehingga kini kulit jadi sensitif yang amat. Lepas muka pernah alami kesan teruk , Ummi baiki kulit dengan Vit C Serum ANNONA, lepas …