Month: July 2015

TERMINATOR GENISYS

Hari Khamis 30 Julai ummi maaih cuti raya dan Mr Suami off day kerja. Nak jalan jalan luar Kl rasa tak berapa selesa. Cuaca sekarang tak menentu,so kami decide tengok wayang. Kami pergi Aeon Cheras Selatan jam 1030am sampai. Movie start jam 11am.Bawa baby Maisarah 8 bulan masuk cinema tak ada isu tau. Best.Muhaimin 10 …

AYAH

Coretan dr seorg insan…. RUMAH JAGA SEPARUH DARI HIDUP KAMI(Sekadar satu renungan) Saya persembahkan satu lagi pengalaman sedih saya semasa menjadi pegawai pelajaran daerah utk tatapan kerana lebih ramai orang suka membaca pengalaman dari tulisan berbentuk ilmu semata. Ambillah iktibar. Bukakan hatimu. Malam itu saya bersama pemandu membuat semakan ke sekolah-sekolah untuk menyelia kerja pengawal …

RUMAH TERBUKA RAYA 2015

23 Julai 2015 birthday Mr Suami yang ke 31 tahun. Sempena sambutan birthday dan tanda kesyukuran , kami decide untuk buat majlis sekali dengan Rumah Terbuka Raya 2015.  So, kami pilih tarikh 25 Julai, hari Sabtu, untuk meraikan bersama ahli keluarga dan jiran tetangga. Kami  pilih untuk masak mee kari, bihun goreng serta kek dan …

PRINTER GAMBAR CANON SELPHY CP910 PHOTO PRINTER (BLACK)

CANON SELPHY CP910 PHOTO PRINTER (BLACK) Ini printer yang masuk dalam wish list untuk dimiliki ya. Insyaallah , mudah, ada masa rehat di rumah boleh print, tak payah susah susah nak ke kedai. Sambil layan gambar, rasa nak print terus print. Mudah kan.. Siapa yang berminat printer macam  ni juga ?  —————————————Compact Photo PrinterDye-SublimationMobile Device …

BUFFET RAMADHAN VISTANA HOTEL KL

06072015 Unit Waran Tangkap Trafik Bukit Aman , kami plan untuk berbuka puasa sama-sama sebagai aktiviti tahunan kami.  Alhamdulillah , segalanya berjalan lancar.  Walaupun kehadiran tidak semua anggota , tapi suasana tetap meriah.  Jom layan menu yang disediakan : Kuih muih yang disediakan banyak sangat . Ini anyaranya agar-agar ke puding  kacang merah, Banyakkan kuihnya, …