• cara masak nasi
    Umminani

    Pahala Melayan Suami atau Voucher ?

    Wajib baca untuk pedoman pada isteri. Hari ini hari off sebab dah kerja hari Ahad lalu 18/12. Memandangkan duduk di rumah saja, terpikir nak pergi 1 job ini kat Shah Alam. Dah dapat email lama dah. Dan memang plan nak…

  • Umminani

    Apa aktiviti di hujung minggu?

    Hujung minggu kami sekeluarga pada minggu ni adalah di Perpustakaan Negara.Dah lama kami tak kesini, anak-anak pun dah lemau dek cuti sekolah. Angah pelik. Buku yang diambil mesti ada binatang exotic. Memang favourite dia. Lagi satu mesti ada dinasour. Bawa…

  • Umminani

    Biar depa lasak , sebab main boleh jadi cerdik!

    Ummi suka aktiviti lasak. Dan sebab tu Ummi sendiri jarang hadkan anak-anak daripada ikuti sebarang program yang melibatkan alam dan tanah. Waima, balik kampung sekali pun, kau nak main tanah, nak main masak-masak dengan anak-anak orang menyewa Ummi biarkan jer.…

  • Review

    PERMOHONAN KEMASUKAN KE PONDOK MODEN AL ‘ABAQIRAH MAIWP SESI 2017

    *PERMOHONAN KEMASUKAN KE PONDOK MODEN AL ‘ABAQIRAH MAIWP SESI 2017* Assalammualaikum, Alhamdulillah.. Tahniah diucapkan buat adik-adik yang mendapat keputusan yang cemerlang dalam PT3. Ayuh sertai Pondok Moden Al ‘Abaqirah dibawah seliaan SS Datuk Dr Zulkifli Al-Bakri, Mufti Wilayah Persekutuan. Bagi…

  • KBBA9,  Review

    Jenama Sendiri? Ya, tidak mustahil dengan kos yang munasabah!

    Sejak terlibat dengan keusahawanan dari tahun 2013, Ummi pernah terfikir nak keluarkan Jenama Sendiri. Namun begitu niat terhenti memandangkan kos untuk keluarkan jenama sendiri adalah mahal. Juga memikirkan teknik marketing juga antara perkara yang perlu di titik beratkan. Miliki Produk…