• UMCCED

    Kumpulan kami tak sempat la pula…

    Hari ini kami pelajar Diploma Eksekutif Sains Siasatan UM kena present tajuk Pengurusan Jenayah. Ini preview group aku punya. Cabutan giliran, kumpulan aku dapat no.7 daripada 8 kumpulan. Redha. Okay, sepanjang presentasi, syukur 5 group boleh present sebaiknya. Ini hanya…

  • mukjizat ayatr seribu dinar
    Saya Ada Cerita

    Ayat seribu dinar… percaya dan amalkan.

    Kisahnya, aku ada pernah baca yang ayat seribu dinar ini akan berikan kita luas rezeki. Tapi makna dan hadis memang aku tak ada lah. Tapi aku amat yakin dengan apa aku dengar. Sejak masa tu, aku ajarkan anak-anak amalkan ayat…

  • Umminani

    Doa Yassin ; bahasa Melayu

    Segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam. Pujian yang memenuhi nikamat-nikmat Nya dan sejajar dengan kurnia tambahan-Nya. Wahai Tuhan kami, bagi-Mu lah segala pujian sebagaimana selayaknya bagi keagungan zat-Mu dan kebesaran kekuasaan-Mu. Ya Allah cucurilah kesejahteraan ke atas junjungan kami…

  • Hadiah untuk diri sendiri
    Umminani

    Hadiah untuk diri sendiri di akhir 2019

    Alhamdulillah, hampir ke 2020. 2019 apa yang aku kecapi? Ehm banyak nak di listkan. Tapi paling berharga aku dapat sambung belajar DESS UM 2019/2021 dengan tajaan penuh JPA. Dan aku dapat ini pun satu rezeki yang patut aku hargai, kos…

  • SEMAK DENGAN BUKU
    Umminani

    Semak dengan buku takpa, jangan sampah!

    Cuti sekolah menjelma lagi. Tahun ini cuti sekolah aku tak boleh bawa anak-anak jalan jauh. Maka, sebab kelas aku pun full, jadi aku hanya plan mereka habiskan masa dengan homework dan mewarna. So, aku bawa anak-anak ke Pesta Buku Popular…

  • makanan Sarawak di KL
    Food Review

    Makanan Sarawak di KL?Kat mana nak cari …?

    Craving nak cari makanan Sarawak di KL? haaaa, sini nak habaq..UN mencari juga makanan dan masakan Sarawak di KL. Crawing nak makan, MEE KOLOK Sarawak. Makanan Sarawak di KL – Jalan Pahang Kebetulan, lepas habis tugasan di Bukit Aman, kami…

  • Cara masuk thailand guna kereta sendiri
    Travel

    Masuk Thailand guna kereta sendiri.

    Okay kali ini nak update cerita masuk Thailand guna kereta sendiri. Sebelum balik ke Perlis, kami hanya prepare pasport dan juga dokumen kereta seperti insurans dan geran kereta. Kat mana nak beli simkad dan juga beli insurans? Masuk Thailand guna…