garden by the bays
Kisah Cuti/Travel,  Umminani

Garden by the bays Singapore – memukau! Rugi jika tak pergi

Sambungan entry lepas.. okay lepas kami picnic kat Sentosa Beach Singapore , kami teruskan perjalanan ke Garden by the Bays. Okay kat sini, kena take note beberapa perkara. Opss. yang masih tak tahu cara masuk ke Singapore bawa kereta, boleh baca entry sebelum ini ya.

Garden by the bays Singapore

Garden by the bays Singapore

Garden by the bays Singapore -kos parking

Pertama bab parking –  ada ke dia tulis $0.030, huuhuhhu confius betoi. Kira punya kira, sejam dalam $1.8.  So, kira okay lah cost parking gitu.

Kami parking kat bawah tu. Naik escalator terus ke lobby. Dan masa kami sampai 630ptg. Redup nak hujan, tak sempat nak jelajah ke kawasan temapt playground kids dll kawasan sekitar.

Masa kami ke tempat show, hujan lebat selebat lebatnya. Jadi, alang-alang dah sampai kami tunggu juga la sampai waktu show 745pm. Ehm, along sampai terlena dah. Tapi puas hati la juga, sempat juga kami tengok pertunjukkan malam tu.

So far, okay je. At least sampai juga hajat nak bawa anak-anak kesana. Tak banyak beza dengan persembahan air di KLCC. Bezanya air dan lampu di pokok sahaja.

Setle je persembahan kami terus balik ke Skudai. Maka, berakhirlah percutian kami ke Singapore. Next kemana kami? Tunggu…tak lama lagi seminggu sahaja  lagi..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *