• InspektorMama

    InspektorMama ; “Aik cuti pun kerja ka?”

    “Aik cuti pun kerja ka?” Soalan Mr Suami pada wife kesayangggann bila cuti pun nak pergi keeja. “B, nani kena p pejabat, ada majlis serah menyerah tugas KB… kita keluar petang yeeee? ( yeeeee tu sila baca dalam keadaan memujukkk…

  • InspektorMama

    White Board Kosong!

    “Kan dah cakap, jangan dekat dengan white board ni!” “Ini kerja siapa? Siapa padam ini? Kan dah cakap, semua benda tertulis atas white board ini penting! Tak faham-faham!” Ke empat-empat mereka terdiam! Saling menyalahkan satu sama lain. Menuding jari, sedangkan…

  • InspektorMama

    Cabaran & Hijrah di tempat baru

    KisahHijrahInspektorMama Berani ke berani nak hijrah? Asalnya kurang yakin juga. Tapi UN letakkan kepercayaan pada rezeki Allah swt. Rezeki maii dalam pelbagai bentuk. Paling UN rasa releaseee sangat adalah perjalanan dari rumah ke IPD dekat. Jimat sejam perjalanan berbanding ke…

  • InspektorMama,  Kerjaya

    Hijrah Dari Bukit Aman ke IPD Kajang

    Sebenarnya masih dalam mood hijrah. Hijrah kerjaya sebagai #InspektorMama dari Bukit Aman ke IPD Kajang. Just Started okay! Minggu pertama lapor diri telah pun berakhir dengan senyuman. Its just started, kata orang putih kan. Pengalaman Mematangkan Namun dengan pengalaman selama…

  • Umminani

    10 Tahun Sebagai Polis Wanita Dalam PDRM

    Allah swt maha ketahui setiap inci detik masa dalam hidup kita. Hari ini, genap 10 tahun dalam PDRM. Senyum tawa, gelak, penat dan jerit perih semua dilalui dengan sabar dan redha. Pelbagai dugaan dihadapi. Pelbagai rintangan teeruusss di harungi. .…