Tiga hari kita semua bercuti minggu ini. Dah tentu sudah ada perancangan awal untuk bawa keluarga jalan-jalan bukan? UN dengan anak-anak ke Farm In The City minggu ini. Kalau ada yang suka aktiviti lasak kena follow Qaseh Dahlia
Farm In The City di Seri Kembangan.
Dulu, masa kami tinggal di Equine Park 4 , Farm In The City baru jer buka ketika itu dalam tahun 2013. Tapi hari ini baru berkesempatan masuk kesana. Lokasinya betul-betul di belakang GIANT, Seri Kembangan. Boleh Waze sahaja untuk kesini. Sureee sangat tak sesat.
Waktu Operasi Farm In The City
Farm In The City mula beroperasi pada jam 930pagi setiap hari. Kalau rasa malas nak menapak jauh dalam keadaan panas, UN cadangkan pergi awal. Macam kami hari ini sampai di hadapan pintu masuk dalam jam 910minit pagi.
Parking pun betul-betul kat depan pintu masuk. Rezeki awal pagi la katakan. Owh yaa.. hari ini UN dengan anak-anak je, Mr Suami ada kelas kat Kl. So, single mother hari ini, tapi still boleh control 4kids yang superrr activee✌️.
Suasana dalam Farm ini sangattt tenanggg. Sejukk je, sebab di kelilinggi dengan pokok-pokok hijau. Sejuk tu seakan aircond pasang suhu 23°c. Maybe… sebab kami awal kot.. damai sangat.
Suasana dalam Farm In The City
Pelbagai jenis haiwan ada di farm ini. Mai sini, pastikan bawa duit lebih tau. Makanan untuk “feeding” sebekas Rm10.00, dan untuk pony ride 7token. Tukar jer duit ke token di mesin yang disediakan. Mudah sangattt.. nak beli makanan ikan pun pakai auto machine je
Okaylah kalau cerita sahaja tanpa visual pasti tak dapat nak digambarkan bagaimana bestnya kat Farm In the City ini. Silakan terus scroll memori ceritera kami ya..
Sebelum UN habiskan cerita, nak ucapkan CONGATSS pada anakanda-anakanda UN. Korang buktikan yang korang boleh survive hari ini…cayalahhhh.. Wewwiittttt.. Hurrraayy!
😄 Jom ke Farm In The City 城の农场
Info :
Jalan Prima Tropika Barat 1, Pusat Bandar Putra Permai, 43300 Seri Kembangan, Selangor. MapWaze : Farm in the city Open 930 ⋅ Closes 6PM
Lupa nak ambik certificate la tadi
UN tak ambil pun. Balik nanti jadi sampah juga. kalau ada value yang mendalam un ambil. hahahah
Kami dah kali ketiga pi situ, si kembaq ni tetap teruja macam tak pernah pi hehe
La ya ka.. sampai tiga kali dah..tapi betul mcm first time depa p.. hehehe
wah hebat inspektor mama bawa 4 orang anak jaga sorang2. Betul tu,kalau takut binatang tak payah la dtg sini.
Allahuakbar. Biasa sahaja, cuma kita as parent kena berani cuba dan didik anak supaya behave!
Nampak cambest kat situ. Buleh ler Dura masukkan dalam list utk bawa The Zizis jenjalan next time
Kali kedua ke FITC ni, memang seronok bawak anak²!
yeahh best snagat..nanti nak repeat datang sini..tunggu adik fariza besar pulak nanti..ahhaa
boleh nanti ada masa boleh repeat. kawasan ni sedang2 elok bawa anakkecik
nampak seronok anak-anak dapat sentuh haiwan yang jinak kat situ..
Best kan sana. Kitorang masuk berkali-kali dah. Hehehe
anak sha paling suka naik kuda padi…hihihi
anak un semua suka..balik dok ajak pergi lagii..nanti la ada masa boleh kesana lagi
bestt. fiza pun kemain teruja kenalkan anak dgn haiwan kt sini