• Isu Masyarakat,  Review Produk Dan "Event"

    Berani Melabur Dengan Asri Ahmad Academy : Melabur Saham Patuh Syariah.

    Di Malaysia ada 686 syarikat yang berdaftar dengan Bursa Malaysia. 73% saham di Bursa Malaysia adalah saham patuh syariah. Manakala, bagi syarikat yang tersenarai ianya di kaji setiap 6 bulan. Jadi, tak risau kita tersalah pilih. Boleh dibezakan samada kita ingin melabur saham patuh syariah atau non-syariah. Cara Melabur Stock: Untuk menjadi pelabur atau trader, kita tidak perlu untuk “monitor” hari-hari. Syarikat itu ada CEO dia yang akan pastikan syarikat sentiasa buat untung. Jadi tugas seorang pelabur adalah mengkaji syarikat yang berpotensi untuk mencipta lebih banyak keuntungan. Tahukah anda bahawa ‘Bankrupt’ kini kian melanda negara kita dan melibatkan sejumlah warga belia. Bankrupt terjadi kerana orang kita tidak pandai mengurus kewangan.…

  • Saya dan keluarga

    Empat beradik dengan variasi sikap. Mak abah kena bijak.

    Orang kata bila dah besar bawa diri masing-masing. Mak ayah dah besarkan kita sebaiknya. Masa kecik makan sama dalam talam, tidur sebantal tapi kenapa bila besar lain jadinya? Semua punca daripada hati. Betul ke susah jadi anak sulung? Along selalu mengadu macam ni , “Ummi awat along jadi Along? Semua Along kena tahu, Along nak jadi adik lah!” Ehm, bukan begitu , setiap kita ini Allah dah bagi rezeki dan tanggungjawab. Ada sebab abang jadi Along dan ada sebab Angah , kakak dan adik jadi anak nombor berapa. Semua tu bukan Ummi dengan abah boleh pilih. Tuhan yang ciptakan Along dan adik beradik. Mungkin kadang dia rasa macam banyak sangat…

  • Review Produk Dan "Event"

    Jamu Ratus Warisan , JUZQ30 dan Bedak Magic dipercayai sejak 2013

    Berniaga atau bekerja? Yang mana satu pilihan? Boleh ke berhenti kerja dan terus berniaga? Saya dulu pernah nak kejar nak berniaga sedangan ilmu baru paras buku lali. Saya pikir bilaa boleh cipta sendiri masa. Salah satu sebabnya tertekan dnegan kerja hakiki sedia ada. Kadang-kadang hujung minggu pun kena kerja, betul? Tapi itu bukanlah jalan terbaik untuk saya terus berhenti kerja dan berniaga. Namun, sejak 2013 sehingga kini saya masih aktif berniaga. Cuma proses marketing tidaklah terlalu vougue atau beria. Saya ada perkara lain perlu fokus. Kejayaan ini luas, saya suka buat apa yang saya suka dan janji perkara tersebut boleh buat saya happy Cerita berkaitan produk. Saya berniaga hanya bermula…

  • KBBA9

    Pertandingan Bowling di hari bersama media LZS dan JAIS.

    Regang rasanya urat-urat yang telah lama duduk diam tanpa dipaksa untuk bermain. Pada 3 Februari lepas LZS dengan kerjasama daripada Majlis Agama Islam ada menganjurkan pertandingan bowling bersama media. Oleh sebab tiada kekangan tugas, maka ambil kesempatan untuk berjumpa dengan rakan media. Terima kasih LZS sedaya upaya untuk bersama media dalam menyampaikan maklumat kepada orang ramai melalui media blog juga khasnya. Ini kawan-kawan baru saya pada hari tersebut. Ayu kirana salah seorang admin untuk pages warga puchong. Alhamdulillah kami dapat berukhwah dan bermesra untuk bekerjasama lagi selepas ini. Semoga jalinan ukhwah akan berkekalan. Amin. Kbba9 dan kumpulan sokongan Syok juga beramai-ramai kami main bowling. Kak Mas pun dah lama tak…

  • KBBA9

    Tajaan Makanan Sempena Bengkel Fotofon di Matic 2018

    Makan? Makan lagi… adus ini bengkel makan tau! Dari pagi sebelum kelas sehinggalah petang selesai kelas makanan sentiasa disajikan. Siapa lapar tu boleh makan roti daripada Ira Bakeri. IRA BAKERI PENAJA ROTI Terasa kelembutan di setiap gigitan.. lembut sangat 😍 Terima kasih Ira Bakeri sudi menaja kami. Untuk pengetahuan korang, Ira Bakeri sedia menerima tempahan untuk Birthday Cakes, Wedding Cakes dan Pastries. Jika korang ada jamuan di pejabat atau sekolah boleh la tempah dengan Ora Bakeri. Untuk sebarang pertanyaan dan tempahan boleh hubungi (SMS/Whatsapp): 0123481103 (Pn Ira) www.irabakeri.blogspot.com SANDWICH DAN BROWNIES Sandwich tu sedap dan fresh, makan satu memang tak cukup. Brownies sedap dan kurang manis sampai ada yang tak…

  • Saya dan keluarga

    Happy birthday Angah, kami sayang Angah

    “Angah nak sambut birthday di hotel Ummi” – Permintaan Angah kali ini. Bukan tak nak turuti, tapi rasa tak adil dia jer sambut di hotel, adik beradik lain tak. Kadang kekangan masa penghalang untul Ummi dengan Abah juga. Tahun 2018, banyak lagi yang nak dilakukan. Tetapi kasih sayang kami tetap pada anak-anak. Di mana sambutan tak penting, yang penting meraikan. Meraikan pun atas dasar menyambut dan meraikan kasih sayang. Memandangkan Sabtu 3.2.2018 Ummi ada jemputan bowling daripada Lembaga Zakat Selangor. Jadi, Ummi decide untuk celebrate petang. Semasa pertandingan bowling, pak cik (adik Ummi ) gantikan Ummi. Jadi sempat la lari ke KAISON dan mencari sesuatu untuk Angah. Ummi jarang belikan…

  • Saya dan keluarga

    Laluan kita berbeza, tujuan kita sama.

    Setiap pagi, kita semua menuju ke lokasi yang sama. Tujuan sama untuk sampai segera ke pejabat tempat kita mencari rezeki. . Ada yang inginkan kepantasan memilih untuk menunggang motorsikal. Ada mereka yang inginkan keselesaan memilih memandu kereta meredah kesesakkan pagi,walaupun lambat tiba ke destinasi. . Kami pula memilih keselesaan laluan MRT. Tanpa perlu memandu dan menunggang motorsikal. Namun, disebalik kesenangan kami perlu berjalan, berdiri di dalam MRT. . Pointnya disini adalah, tujuan hidup dan lokasi akhir kita sama. Yang membezakan laluan dan cara pilihan kita. Sama juga dengan rezeki, ada orang cepat dapat apa yang dihajati. Namun disebalik tangisan dan keluh kesah dia ada kita tahu? Disebalik senyuman dia ada…

  • KBBA9

    Bengkel Fotofon KBBA9 2018, kerjasama SONY, MATIC dan COSMODERM

    Assalamualaikum. Apa khabar semua? Huhuuu, nak tahu lepas kami semua hadir bengkel FOTOFON KBBA9 2018 di MATIC Sabtu lalu, terus rasa terkial-kial nak shoot gambar. Jika sebelum tu,  klik-klik siap! La ni , ada sahaja angel tak kena. Tak ikut rules! Aduh!   Sebelum masuk kelas kami semua semangat. Teruja tu nampak pada senyuman masing-masing. Mana tidaknya kami bakal belajar dengan En Rahman seorang ambassador SONY.  Beliau ada pengalaman selama 12 tahun dalam bidang fotografi. Ambassasor Sony Malaysia/Asia di Bengkel Fotofon KBBA9 2018 En Rahman seorang jurugambar profesional yang mana beliau adalah ambassador SONY.  Beliau ada pengalaman selama 12 tahun dalam bidang fotografi. Semua teknik yang diajarkan kepada kami sangat…

  • Saya dan Kerjaya ; Polis Diraja Malaysia (PDRM)

    Tahun ini bermula dengan baik. Keluarga, sahabat, rakan , geng blogger #Kbba9 baik-baik semua. Kerjaya pun nampak gayanya baik juga. Harapnya permulaan baik diakhirnya pun baik jugalah. Doakan saja. Pada 2 Februari 2018, keluar order untuk menjalankan tugas sebagai Insp Perhubungan Awam JSPT dan dikehendaki lapor pada 5 Februari 2018. Tapi oleh sebab ada penugasan belum selesai sempena Op Selamat 12 Tahun Baharu Cina 2018 jadi pospone sehingga Selasa. Kiranya semalam first day lapor di tempat baru. Idea untuk penambah baikkan tu ada,kena dapatkan restu bos. Tunggu ya. Nanti dah ada berita baik saya umumkan. Kesibukkan kerjaya tidak menghalan usaha untuk meneruskan penghasilan buku. Saya tidak pernah terhenti untuk terus…

  • Saya dan keluarga

    DONUT Je .. Tapi kesan dia besar!

    Assalamualaikum. Hi semua. Banyak hari tak berkesempatan untuk update blog walaupun banyak perkara berlaku dalam hidup. Rasa sayang jika tidak diabadikan disini,untuk tatapan dan bacaan anakanda akan datang. Kisahnya, sejak 2018 Ummi pergi dan balik menggunakan MRT. Bila guna MRT kena kejar mengejar dengan masa. Perjalanan ambil masa juga, namun keselamatan terjamin. Selesa oun yer juga. Oleh sebab itu, Ummi tak ada kesempatan untuk melayani anak-anak di waktu pagi untuk belikan mereka donut yang digemari. Jadi hari Isnin lepas, bila si kakak dah bising nak donut Ummi tempah dengan kakak yang biasa jual. Ummi minta kak Aya hantar ke Tadika Angah. Jadi mudah la kerja, balik sekolah Angah bawa balik…