Month: February 2011

Susu Untuk Anak

Selain susu ibu, anak juga pastinya perlukan susu tambahan kan..anak aku -Mustaqim hari ke-2 dah mula minum susu tambahan..maka, aku dan suami pilih susu anmum…Mula-mula survey harga susu di pasaran… Harga di pasaran “peneraju harga terendah”..RM 45.9…survey lagi…di “bandingkan harga kami” RM 43.90…Rupanya ada lagi murah di Kulim, hanya kedai menjual barangan bayi, harga hanya RM 41.90…wah, apa lagi shopping la banyak-banyak. Walaupun, sesekali beli banyak,nampak macam banyak duit mengalir…tapi kalau beli sikit2 di mana-mana pasaraya pun rugi juga…Beli…beli ..stok untuk anak… 🙂 
  Untuk anakku yang dah hampir 6 bulan maka, pilihannya tetap sama di BABYLAND , kulim…Inilah peneraju harga terendah sebenarnya….sekotak hanya dengan RM38.90…Cuba bandingkan,..lain-lain tempat mahal kan….UO pun RM 41.90…ehm..beza harga hampir RM 3.00…Cuba kira-kira..kalau sebulan 3 kotak..maka dah rugi RM 9.00….Bukannya nak berkira…Cuma apa nak disampaikan adalah bijak berbelanja…….

Mustaqim Dapat Mainan




Ehm, aku suka, ni la gelagat anak kesayangan aku yang suka sangat bila dapat mainan…hehehe teringat dulu masa kecik-kecik xdak pula aku dapat mainan macm ni..Tapi suka-suka mustaqim ni ummi ngan abah la penat pastinya. Tau sebab apa??ehm apa tidaknya mustaqim mana boleh duduk lagi..so, ummi ngan abah kena bantu..



Tengok la..ada je aksi anak-ku ini…hish..hishh….mustaqim nih..baik-baik jatuh ye Sayang…Ni jeep  pulak dah…tinggi sikit, bahaya juga  sebenarnya. Biar pun masih x cukup umur nak naik, bagi je peluang naik…opss….takut ke ??

Kisah Burger

Setiap hari balik dari kerja,rasa bosan nak makan nasi . Sebabkan adik aku suka makan burger,mula-mulanya kami beli burger yang di jual depan nursery anak aku-Mustaqim. Sedap…!!! Malam berikutnya, nak beli lagi al-maklumlah sedap…tengok-tengok tutup pulak…Okay, cuba lah di gerai yang nampaknya macam best, sebab ramai orang beli… U-turn kereta,stop…hehe “kak, burger ayam 3 ye..” “ehm, murah juga RM 2.00 je…okayla tuh…” “Kak, dah siap.” “Okay, terima kasih….” ..Balik umah. Sampai di rumah, apa lagi..kami pun buka la ..mesti bestkan…lalalalalaallaa….adik” ehm lain mcm je bau dia..” aku pula buka bungkusan burger tuh…”ehmm…mcm budak darjah satu punya burger, adusss rugi dah RM6.00″ Malam esoknya aku ngan adik buat sendiri burger adik,” ni baru best,semua lebih yee..sedapp..bau pun dah kenyang..bukan ssh nk buat pun”..aku pun dengan seleranya buat la 2 biji untuk diri sendir,haloba!!!!ahakkk..x habis..apa lagi..aku paksa adik aku makan…”makan,makan..jgan membazir”..hehehe sekarang nak makan burger baik buat sendiri…orang jual kat luar tu hanya kaut untung jek… hasil air tangan makan rasa lebih kenyang dan paus..alhamdulillah..