• Masam Manis "Life"

    Iklan paling berbaloi adalah …..

    Zaman sekarang, henset ada di tangan semua orang. Mana lagi sempat melayan tv atau nak beli surat khabar pagi-pagi. Hujung jari semua. Sepanjang pemerhatian dalam MRT, 70% semua pegang telefon. Facebook, IG , sah kegunaannya. 🌎Website google dan apps seperti…

  • Masam Manis "Life"

    Ter”offer” diri kerana rasa bersalah!

    Assalamualaikum. Apa khabar semua. Nak tahu, sejak memasuki bidang blogging secara serius secara tidak langsung saya tahu beberapa perkara yang bukan dalam bidang saya sebenarnya. Sejak 2016 saya aktif blogging di bawah kepimpinan blogger BEN ASHAARI. Kami disatukan di bawah…

  • Masam Manis "Life"

    Rezeki bekerja di hari minggu

    Hari ini adalah hari bekerja bagi Ummi. Yang mana berjalan-jalan bersama keluarga tu, tahniah.. hehe Ummi, sebulan sekali mesti kena bertugas bilik gerakan. Waktu kerja pula daripada 8am-8pm. 12 jam duduk di pejabat, kerjanya adalah memantau perjalanan lebuhraya satu Malaysia…

  • Masam Manis "Life"

    Senyumlah..senyumlah.. hanya kata-kata di hati

    Hari ini seperti biasa, bangun seawal 515pagi. Tidurkan si kecik semula, supaya tiada kerja yang terganggu.Sedar-tak sedar jam hampir pukul 6 pagi. Segera ambil ayam didalam peti sejuk dan panaskan minyak. Kerja bukan lagi 2 dalam satu, tapi beberapa kerja…

  • Masam Manis "Life"

    Majlis Perkahwinan YM Insp Raja Mahadi

    Assalamualaikum semua, apa khabar? Banyak sangat memori indah yang tidak sempat dirakamkan di ruangan blog kesayangan ini. Walau bagaimanapun kecintaan terhadap blog masih menebal. Cuma kerana ada fokus terhadap sesuatu tugasan,maka ada perkara yang harus dikecilkan fokus. Beberapa minggu lalu,…

  • Masam Manis "Life"

    Survival Seorang Inspektor Mama

    Assalamualaikum, apa khabar? Mesti ibu ibu sedang merancang untuk keluar berjalan-jalan dengan anak-anak kan? Kami pula lain ceritanya. Seawal pagi lagi dah bangun masak nasi dan persiapkan bekal untuk ke pejabat. Kalau nak persiapkan semua orang mengambil masa yang lama,…

  • Masam Manis "Life"

    Mama Octopus!

    Ada ketika, saya seperti ‘octopus’. Tahukah saudara octopus atau dikenali sebagai gurita dikatakan mempunyai tahap kecerdasan yang sangat tinggi. Sekali lagi saya ingin bertanya saudara, pernahkan saudara melihat gambaran bagaimana seorang ibu sebagai ‘octopus’ melakukan aktiviti? Cuba bayangkan, octopus mempunyai…