• Umminani

    Family Day JSPT 2017 Di Glory Beach Resort Pd Meriah mlm

    Assalamualaikum.Hi semua😍🏊😴🏊 mood bercuti lagi ni. Lama sangat rasanya tidak update blog. Ummi salah seorang urusetia induk bagi Hari Keluarga JSPT, iaitu Jabatan Ummi. Jadi memang sibuk dari awal sehingga selesai program. Pendaftaran Dan Aktiviti Hari Pertama Hari pertama kami…

  • KBBA9

    Minat yang betul, akan bawa kita ke jalan betul.

    #Kbba9 adalah permulaan menjadi serius dalam “blogging”. Sejak dari itu apa sahaja cuba memuatkan dalam blog. Ben Ashaari memberikan inspirasi saya menulis. Sejak dari itu serius dan beberapa ketika ini menyepikan diri demi satu matlamat. Alhamdulillah,  sedikit sebanyak 50% telah berhasil.Cuma official announcement…

  • Kerjaya,  Umminani

    Cabaran apabila anak-anak terpaksa dibawa ke pejabat

    Gempa bumi di Menara 1,Bukit Aman. Langit tidak sentiasa cerah. Apabila membawa anak ke pejabat dan  12 jam berkurung dalam pejabat bukan biasa bagi anakanda. #inspektormama kena lebih tabah. Ada yang rindukan abah Muazam Nawawi yang sedang outstation.Itulah yang duk…

  • Isu,  KBBA9

    Jom bawa anak ke Kids Eco Dash Di Taman Eco Bukit Nenas

    Assalamualaikum, apa khabar ibu-ibu. Anak-anak korang ada bersoal jawab kemana nak pergi tak kalau tiba hari Jumaat? Biasa bukan kita mak-mak jer yang pening kepala , malah lagi bertambah sibuk bila anak dah pandai bersoal jawab. “Ummi, jom pergi main…

  • Kerjaya

    Pemakaian Pangkat Pegawai PDRM

    Bismillahirrahmanirrahim. Apa khabar sahabat pembaca?Semoga korang dalam keadaan yang baik-baik sahaja dan sentiasa dalam rahmat Allah swt. Pagi ini Ummi berada di Maktab Polis Cheras untuk sedikit penugasan majlis Pemakaian Pangkat Pegawai Kanan PDRM. Selepas acara pagi ini, Ummi kena…

  • Masam Manis "Life"

    Mama Octopus!

    Ada ketika, saya seperti ‘octopus’. Tahukah saudara octopus atau dikenali sebagai gurita dikatakan mempunyai tahap kecerdasan yang sangat tinggi. Sekali lagi saya ingin bertanya saudara, pernahkan saudara melihat gambaran bagaimana seorang ibu sebagai ‘octopus’ melakukan aktiviti? Cuba bayangkan, octopus mempunyai…

  • Review

    Produk Himalaya kini di Butik KLCC

    Bismillahirrahmannirrahim, selawat keatas junjungan Nabi Muhammad s.a.w dan para rasul. Semoga hari yang penuh barakah ini, kita semua dalam keadaan yang tenang dan suci hati daripada segala kesilapan dan detik hati yang tidak baik. Hari ini Ummi ingin berkongsi akan…

  • Review

    Ingin bekalkan bekal Nutrisi untuk anak? Cuba resepi ini untuk mereka.

    Bismillahirrahmanirrahim, semoga semua yang sedang membaca pada hari ini di berikan keceriaan, murah rezeki dan kemampuanuntuk menikmati keindahan alam ciptaan tuhan hari ini. Apa khabar?  Anak-anak sihat? Ummi bersyukur, diberikan kesihatan yang baik dan anak-anak juga bertambah sihat. Inilah nikmat…

  • Review

    Handbags owh handbags, seru jer la dekat ZALORA.

    Bismillahirrahmanirrahim..buat apa tu? Hehehe hari ini Ummi ada tugas luar, jadi sebab tugas tu di Port Dicksons maka terus balik rumah lepas balik dari sana. Sambil duduk baring dan berehat terpikir nak cari hansbags baru. Yer la, lama juga tak…