Surya Malaysia Di Pameran Health Week Bersama Watsons Malaysia

Bismillahirrahmanirrahim, biasakan diri dengan memulakan sesuatu dengan menyebut nama Allah swt. Dan Ummi nak semua yang baca blog Ummi sentiasa dalam rahmat Allah wt dan berada dalam keadaan dada rasa lapang seluas  taman  dan tasik yang terbentang luas. Ehm, nak tanya apakah yang korang minum untuk detox? Buat sendiri? Bagus . Tapi Ummi dengan kekangan masa Ummi minum ACV. Apa dia ACV? Acv tu Apple Cider Vinegar. Ummi pun nak ajak korang ke Surya Malaysia Di Pameran Health Week di Sunway Velocity Mall, Cheras, kita sama-sama rasa dah ambil tahu tentang ACV dan produk daripada Surya Malaysia.

5 Manfaat dan Khasiat ACV keluaran Surya MALAYSIA.

1) Membantu pencernaan – minum ACV sepanjang bulan puasa amat digalakkan. salah satu manfaatnya sebab ianya sangat membantu sistem pencernaan dan mudah membantu sistem pencernaan untuk membuat proses pelawasan. Kiranya jangan terkejut jika selepas ambilan ACV ini, tak lama beberapa ketika akan terus membuang. Baguskan?

2) Melegakan sakit tekak – Bagi mereka yang sakit tekak , gatal tekak mahupun batuk, ACV sangat membantu. Boleh cuba.

3) Membantu mengurangkan berat badan – Percaya kan? Jika dah muka dicerna, secara tak langsung kita dapat mengurangkan berat badan.

4) Kajian membuktikan bahawa asid asetik yang terdapat dalam cuka epal cider boleh mengimbangi gula dalam darah dan meningkatkan sensitiviti insulin.

5) Cuka Epal juga membantu memberikan perlindungan terhadap kulit dengan cara mencegah kulit menjadi sangat kering. Namun begitu , bagi merek yang memilik kulit sensiitf tidak digalakkan menggunakan ACV.

Surya Malaysia Di Pameran Health Week

Apa yang menarik, kak Saidila , penulis Blog SAIDILA.COM, ajak Ummi dan beberapa orang lagi blogger meraikan dan bersemuka dengan PAK CIK. haaa, pakcik ni siapa Ummi pun tak kenal. Dan yang menarik, pada 6-9 Oktober ini ,  elain dari promosi produk , akan ada aktiviti istimewa juga sempena Health Week bersama Watsons Malaysia . Katanya roadshow di Sunway Velocity Mall , jadi Ummi terus la setuju. Sebab dah masukkan dalam jadual minggu ini untuk jalan-jalan dengan anak-anak dan suami. Kira pelawaan dan ajakan ini kena pada waktunya.

Lagi menarik , katanya di sana nanti boleh cuba sendiri rasa produk keluaran terbaru daripada Surya Malaysia. Produk ini adalah Air Klorofil dengan rasa Pic dan Air Klorofil dengan rasa Laici. Bunyinya macam pelik ,tapi dah tak sabar nak mencuba. Biasanya bila sebut klorofil, dah terbayamgkan air kosong dan masukkan titisan klorofil. Selepas itu air berubah jadi hijau. Oleh sebab ini ada kelainan, makin bertambah teruja lah nak tengok dengan mata, nak merasai sendiri kehebatan rasa dan pastinya nak dengar sendiri daripada pihak Surya Malaysia tentang produk baru mereka.

Ringkasnya Surya Malaysia memasarkan produk yang :

Affordable – berpatutan

Improved Taste – rasa tiada tandingan

Healthy – menyihatkan

HALAL Certified – ada sijil halal

Jadi bagi siapa yang ada kelapangan waktu dan masih merancang nak kemana hujung minggu ini, boleh la kita berjumpa di Sunway Velocity Centre Court nanti. Kita selfie ..hhehe, okay , ini ada maklumat lanjut untuk program hujung minggu ini.

Surya Malaysia Di Pameran Health Week

Lokasi : Sunway Velocity Centre Court

Tarikh : 6 Oktober – 9 Oktober

Tarikh Penampilan Khas Pak Cik : 7 Oktober

Masa : 2pm – 3pm

Faceebook : @Surya.Malaysia

Instagram : @surya.malaysia

#SuryaACV #RasaSayangSemanisMadu #SuryaMalaysia

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge