Rahsia rambut lembut, tak berbau dan menyegarkan walau bertudung ada di Hairdepot

“Ummi ,bau apa pelik ni!” Seram! Kisahnya terjadi sekali jer, sebab bangin pagi terlambat, mandi wajib basahkan rambut.. Dah tu, lap-lap sikit dengan tuala, dah sarung tudung, siap!.

Eleh, bukan Ummi jer pernah buat gitu..haha uols pun pernah, betull? Nak mengaku tak? Ehm, biasa kalau buat tak jadi masalah, cuma bila kena tegur dengan Angah si Laser , sentap mak!. Tengah baring seketika lepas balik kerja, aa’ah memang belum mandi la..niat nak rehat. .

Angah datang “Ummi, bau apa ni.. macam pelik..”. Sambil dia pegang rambut Ummi. ..Terkedu!”Ummi,rambut Ummi bau laa..!’.Aduh! Laser.. ! Terus risau, kalau bangun lambat akan pastikan rambut dikeringkan.. dan mujur la ni ada jumpa pot best punya untuk kelengkapan rambut yang panjang ni..

Nak tau, la pakai tudung 15 jam sehari pun dah tak risau. Dah tak risau kena kritik dengan Angah..Nama tempat yang Ummi dapatkan shampoo, contioner dan mask untuk rambut adalah kat Hairdepot Damansara. Dekat je, kalau pergi ke Ikea, sebelah IKEA je.

Kami semua dah cuba Produk dari Hairdepot –  Umminani, Safurara, Idabaharum, YayaNatsumi, Ema

Selain jual shampoo dan kelengkapan untk rambut ada juga jual peralatan lain. Boleh dapat harga diskuan lagi.. nak tau ke? Ha! Baca sampai habis..hish kalau bab diskaun nak tahu jer kan. Rambut ini kalau kita basahkan pagai dan tak keringkan akan bau masam tau. Korang pernah ke tak kerignkan rambut? Ke lap ala kadar jer guna tuala, dan tuala mandi tu jugalah tuala lap rambut? Ehm, untuk kebersihan dan nak jaga rambut bagi lembut, tak mudah gugur, seeloknya gunakan tuala yang berbeza.

Kat sini, ada jual pengering rambut juga tau. Ini untuk siapa yang tak ada lagi, boleh beli di sini “best price” tau.kalau kat luar, 1 set kenalah sediakan sekurangnya RM300.00 barulah dapat set pengering rambut. Ummi ada 1 set ini pun Mr Suami hadiahkan dulu, dah lama sangat beli. Sebab apa nak tahu? Sebab bila anak ramai, nak biarkan kering bukan mudah, kalau guna pengering 5 minit dah siap walaupun rambut panjang.

Produk di Hairdepot bestnya adalah produk NATURAL.

Ini ada orang snapkan masa mentelaah bnak memilih. Kata Cik Puteri , iaitu pegawai pemasaran produk ini ketika di Hairdepot hari itu, ada dua perbezaan untuk wanita free hair dan juga yang berhijab. Dan bagi kita yang berhijab ini, mereka cadangkan untuk kita gunakan yang pek hijau ini iaitu daripada Olive.

Produk Rambut Wanita Berhijab

Inilah produk yang Ummi share tadi tu, punya lama baca dan tenungkan..dah lama mula la hati berdegup..opss dah macam bercinta la pula.Tapi sebab dah dengar penjelasan Cik Puteri ini sangat meyakinkan Ummi pun beranikan diri mencuba. Produk natural ini bagus sebab dah tahu, chemical kurang dan ianya selamat. Jadi, cubalah..tak rugi pun. Disini ada info lanjut : Review Shampoo Wanita Berhijab

 

Nampak? Tak..huhuu inilah yang Ummi cakap best tu.. birthday ada hadiah, kalau beli lebih RM100 pun dapat hadiah. Malah dapat diskaun lagi. siapa tak nak kan.. mestilah nak..

TESTIMONI :

Okay tadi Ummi cerita pasal barang kan., ini pula testimoni Ummi dah cuba selama seminggu. Huhuu, hati berbunga-bunga tau! Ehm, balik kerja duduk la seketika, sambil membelek pada botol shampoo dan hairmask ini. Hati dah tak sabar nak mandi, tapi geram tu kena tunggu turn..hahah ini biasa dah kalau kat rumah kami, masing-masing malas nak naik ke tingkat 1.

Kali pertama menggunakan shampoo olive ini Ummi hanya buat pemerhatian. Unutk 3/4 hari pertama Ummi pakai, balik petang jer bila dah relax gitu, Ummi usap rambut… “eh, lain macam je rambut ni…” Buat tak tahu je, sebab kita rasa biasa je, sampailah Along cakap, ” Ummi, rambut Ummi macam Sarah la..” Mula-mula tak sedar, tapi bila usap pegang dan rasa , eh betullah rasa licin dan lembut. Sekali lagi cuba bau rambut..ehm..okay segar dan best.

Wajib tahu lagi beberapa perkara iaitu sebabkan produk ini neutral, maka tak banyak buih yang keluar. Pakai sikit dan ratakan keseluruh rambut dah memadai. Puas hati sangat, ini kali pertama jumpa shampoo yang benar-benar menyegarkan rambut.

Lagi satu, kalau pakai hairmask ini seminggu sekalisahaj. Puas hati sangat dengan result yang sedang dialami. Kalau siapa yang suka buat rambut  “donut”, korang pasti lebih teruja.

Okay, kalau siapa yang masih mencari  ini Ummi tujukan pada korang –

“Ku mencari bayangmu tiada
Di langit biru di lautan api
Kau hilang dan semakin jauh
Hujung dunia kita berjumpa”

Tapi nak cari HAIRDEPOT tak perlu ke hujung dunia.. Klik disini :

facebook : https://www.facebook.com/HairDepot 

website : www.hairdepot.my

Instagram : hairdepot_my

Selamat mencuba !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge