Month: May 2016

POLIS BUKAN SEKADAR CEGAH JENAYAH

POLIS DAN MASYARAKAT BERPISAH TIADA Tugas polis kini bukan sekadar cegah jenayah. Kini polis memainkan peranan penting dalam komuniti masyarakat. Polis juga manusia biasa yang bekerja mencari sesuap nasi dan nafkah yang halal demi untuk membesarkan anak-anak. bagi polis wanita, kami memainkan banyak peranan. Antaranya,  anak, ibu, isteri, menantu, pelajar, kakak dan lain-lain. Maka, kami …

PROGRAM AMAL DI PUSAT JAGAAN MAHMUDAH, KG. SUNGAI PURUN SEMENYIH

PROGRAM AMAL DI PUSAT JAGAAN MAHMUDAH Semalam Ummi dengan anak-anak dan beberapa rakan blogger kelab Ben Ashaari pergi ke sebuah rumah penjagaan orang tua-tua di Semenyih bagi program amal bersama kelab prihatin Putrajaya. Pusat jagaan ini dinamakan Pusat Jagaan Mahmudah. Program seperti ini adalah bertujuan untuk menyemarakkan kasih sayang antara kita dan warga tua. Penghuni …

WAKAF TELEKUNG SITI AISHAH

Majlis Pelancaran Wakaf Telekung Siti Aishah Semalam 26.Mei.2016 Ummi  pergi Majlis Pelancaran Wakaf Telekung Siti Aishah di Hotel Royale Bintang. Majlis  Pelancaran disempurnakan oleh penaungnya iaitu Y.A.M Permaisuri Datuk Ammar Hajjah Siti Aishah binti Dato Seri Abdul Rahman, mantan Raja Permaisuri Agong. Ummi rasa teruja kerana Tuanku sangat berbesar hati untuk menyertai projek wakaf sebegini. …

Urus Keluarga, Stress Ke?

Sahabat ummi…Korang kan, dalam seharian…family dalam kedudukan nombor berapa? No.1 , No.2 atau Nombor 3? Ehm… kalau ikut family memang nombor 1 kan..tapi sejauh mana yang bekerja macam Ummi dapat letakkan family no.1? Memang la bangun pagi, tengok muka anak, suami ..kerja rumah dan lain-lain. agaknya yang berkerja ini, satisfied tak dengan kerja yang di …

GAGAL SEBAB LUPA TUHAN

GAGAL SEBAB LUPA TUHAN Masyaallah , Allah ajar saya direct! Masa nk minta kebenaran untuk 1 projek marketing 16-18/Mei, lupa nk minta izin Allah mudahkan. Mana tidaknya, gagal lah bila lupa tuhan. Allah bagi sedassss..bushhh! Bila semalam dah GAGAL, baru sedar…so, muhasabah, buat solat taubat , minta ampun dengan Allah ,berdoa semoga allah permudahkan juga. …

BUFFET RAMADHAN DI PUTRAJAYA SHANGRI-LA HOTEL BERBALOI

BUFFET RAMADHAN RAMADHAN DI PUTRAJAYA SHANGRI-LA HOTEL BERBALOI  & BERTARAF 5 BINTANG Melangkah masuk ke hotel ini untuk review buffet ramadhan membuatkan hati ini teruja habis. Sebab dapat rasa damainya di sini melihat suasana sekeliling. Dan apabila menjenguk kebawah dari lobby hotel, nampak cafe untuk iftar nanti kemas dan tersusun rapi. Ruang yang disediakan sangat …

SHANGRI-LA HOTEL DI PUTRAJAYA MENDAMAIKAN

MENCARI HOTEL DI PUTRAJAYA ? Mencari Hotel di Putrajaya ? Putrajaya Shangri-La adalah salah satu hotel pilihan untuk beristirehat. Hotel ini terletak di Taman Putra Perdana, Presint 1 Putrajaya  pusat pentadbiran kerajaan dan berada dalam lingkungan suasana hutan , dan pokok yang menghijau amat memberikan 1001 ketenangan.  Melalui pintu masuk ke hotel ini sudah dapat …