Month: February 2012

Baucer Buku 1 Malaysia

Entry kali ini nak bercerita ttg baucer buku 1 Malaysia. Ummi dgn abah mustaqim dapat baucer ini memandangkan kami adalah pelajar dewasa (PJJ). Rasa banyakkan RM400, ye la gabungan 2 org punya voucher.Jadi kami guna voucher tu untuk beli buku-buku seperti di bawah. Kami shopping buku di Popular JUSCO Cheras Selatan.(17/2/2012). Alkisah masa beli buku-buku …

Pada 15/2/2012-16/2/2012 dalam perjalanan nak balik KL kami singgah di rumah abg long di Kuala Khubu. Bukan apa alang-alang cuti ni sempat la nak jenguk anak-anak sedara, rindu depa semua dah lama tak jumpa.   Anak-anak sedara ini adalah secara tak langsung kakak-kakak sepupu Mustaqim. Yang sulung nama Nabila (along), Nafisa (angah), Najia (adik). Semua …

Birthday abah- 54 thn

Assalamualaikum, semalam 17 feb 2012 birthday bapa mertua(abah) yang ke – 54 tahun. Tak ada apa sambutan sebagai ucapan terima kasih kerana menjadi abah kepada suami tercinta dan membesarkan suami sehingga dewasa. “Terima kasih abah”. Sebagai ucapan terima kasih, kami anak-beranak yang ada di Cheras pergi makan-makan Pizza Hut je di JUSCO Cheras Selatan. Kat …

Cuti di kampung

Assalamualikum semua blogger..SEkarang umi bercuti dgn anak umi dan keluarga..hehe bestkan dapat bercuti..duk perlis ni tak tau nak p mana dah, p mai pi mai tang tu..Pdg Besar, The Store, Kuala PErlis..hehehe.. Teringat kenangan-kenangan dulu, membersar di sini bersama orang-orang tersayang..eheheh Bestkan sekali sekala ddapat bercuti..nak hbis kan cuti yang sementara ini bersama org- org …

Anak anugerah Allah s.w.t

SURAH AL-BAQARAH(2) AYAT 128 Wahai Tuhan kami! Jadikanlah kami berdua: Orang-orang Islam (yang berserah diri) kepadaMu dan jadikanlah daripada keturunan kami: Umat Islam (yang berserah diri) kepadamu dan tunjukkanlah kepada kami syariat dan cara-cara ibadat kami dan terimalah taubat kami, sesungguhnya Engkaulah Maha Penerima taubat, lagi Maha Mengasihani 10 langkah praktik untuk melahirkan anak soleh …