• Masam Manis "Life"

    Baucer Buku 1 Malaysia

    Entry kali ini nak bercerita ttg baucer buku 1 Malaysia. Ummi dgn abah mustaqim dapat baucer ini memandangkan kami adalah pelajar dewasa (PJJ). Rasa banyakkan RM400, ye la gabungan 2 org punya voucher.Jadi kami guna voucher tu untuk beli buku-buku seperti di bawah. Kami shopping buku di Popular JUSCO Cheras Selatan.(17/2/2012). Alkisah masa beli buku-buku ini kan, punya la budget nak cukupkan RM250, siap kira dulu. Best beli di Popular sebab ada diskaun 10% ..kira punya kira jumlah adal baru RM228. Hold dulu bayaran, pergi cari lagi barang/buku..Jumlah bertambah RM247..ops ada lagi RM3 nak cukupkan RM250. Hold lagi pergi cari pen..hehehe dapat la pen 3 batang. Jadi jumlah semua RM250.15,…

  • Masam Manis "Life"

    Pada 15/2/2012-16/2/2012 dalam perjalanan nak balik KL kami singgah di rumah abg long di Kuala Khubu. Bukan apa alang-alang cuti ni sempat la nak jenguk anak-anak sedara, rindu depa semua dah lama tak jumpa.   Anak-anak sedara ini adalah secara tak langsung kakak-kakak sepupu Mustaqim. Yang sulung nama Nabila (along), Nafisa (angah), Najia (adik). Semua perempuan(tak termasuk Daniel anak abg chik dan kak zah) Kiranya mustaqim ini kalau xdak Daniel, diapit oleh kakak-kakak (girls)..hehehe kena la juga Mustaqim mmg suka kawan dengan gegirl. hehehe mungkin dia minta gegirl yang lawa kot. Seronok tengok gelagat depa semua ini. Owh indahnya zaman kanak-kanak kan..Kena pula semuanya mmg suka bergambar..ehm mmg padan. Along…

  • Masam Manis "Life"

    Birthday abah- 54 thn

    Assalamualaikum, semalam 17 feb 2012 birthday bapa mertua(abah) yang ke – 54 tahun. Tak ada apa sambutan sebagai ucapan terima kasih kerana menjadi abah kepada suami tercinta dan membesarkan suami sehingga dewasa. “Terima kasih abah”. Sebagai ucapan terima kasih, kami anak-beranak yang ada di Cheras pergi makan-makan Pizza Hut je di JUSCO Cheras Selatan. Kat atas tu ada sikit gambar sebagai kenangan. Semoga usia abah dipanjangkan untuk abah menjadi khalifah di dunia ini dan menjadi hamba yang taat kepada Allah s.w.t. Amin Wassalam.