• Ariani Lovers ; tudung dan baju jadi pilihan
    Umminani

    Rewards diri – bye 2019 welcome 2020

    Akhir sudah tahun 2019 dan welcome 2020. Dulu ingat tahun 2020 macamanalah kan..and now sikit masa lagi nak raikannya. Syukur sampai usia pada tahun 2020. Dan sempena year end sales Ariani 2019 – aku sempat rewards diri dengan beberapa kenangan…

  • study week semester 1 umcced
    UMCCED

    Study week UMCCED – makan ke belajar ehh?

    Peperiksaan akhir telah tiba, tapi sebelum tu apa yang kami nak share adalah usaha yang telah dilakukan. Study week UMCCED bagi semester satu bermula pada 21-29 Disember 2019. Kami dah mula study pada hari Isnin 23/12/2019 dengan subjek pertama adalah…

  • Daftar anak darjah 1
    Umminani

    Daftar anak darjah 1 -trajedi baju sukan…

    Throwback pada 26/12/2019 – Khamis lalu adalah hari pertama Angah dengan rasminya menyarungkan baju sekolah rendah. Baju sekolah yang kami beli di HARI-HARI tempohari, sesuai sepadan Angah. Daftar anak darjah 1 tahun ini, kami sekeluarga pergi support Angah. Sampai sahaja…

  • UMCCED

    UMCCED -terima kasih lecturer ;selesai sem 1

    Kami mula mendaftar pada 14/9/2019 – pejam celik, kejar sana sini, berlari antara rumah dan asrama…akhirnya Sem 1 sampai ke penghujungnya. Kini selesai sudah 20minggu kelas. Siang malam berperang dengan diri sendiri dan juga kelas. Sakit demam, terlelap dalam kelas…

  • Umminani

    IKEA Cheras niat nak window shopping..tapi

    Ehm.. bila mai je hujung minggu anak-anak dah tanya “ummi esok nak p mana?” huhuuu, makanya hujung minggu dalam otak belum dapat rehat dah kena pikir nak ke mana hari Sabtu. Jadi bangun pagi tu, lepas setlekan baju sekolah untuk…

  • Tawaran masuk TV Al Hijrah
    Umminani

    Tawaran masuk TV Al Hijrah : segmen Teh Tarik.

    Alhamdulillah. Pagi ini kami di TV Al Hijrah untuk segmen Teh Tarik, TV Al Hijrah sembang tentang anak-anak ke sekolah.  Mula-mula dapat wasap tu dah tengah malam, tanpa fikir panjang terus terima tawaran masuk TV Al Hijrah : segmen Teh…

  • Umminani

    Cara beli jiwa anak-anak yang ditinggalkan

    Bercakap tentang masa, rasa masa sangat cepat berlalu. Adakalanya aku terpaksa tumpu kepada pelajaran. Namun anak-anak juga tak boleh diabaikan. Jadi, ini cara aku beli jiwa anak-anak yang ditinggalkan ketika cuti sekolah ini. Nak buat macamna,aku nak exam, dan anak-anak…

  • Jom raikan Christmas dan New Year
    Umminani

    Jom raikan Christmas dan New Year di..

    Hello…new year is around the corner..lets celebrate with loves one. And kali ini nak share yang Dorsett Grand Subang ada juga sediakan pelbagai menu bagi Christmas Evem New Year Hi-Tea 2020, dan New Year Coundown. Melangkah kaki masuk ke Dorsett…

  • Umminani

    Welcome back dear…

    Welcome back dear family. Yeay, tak sabar nak jumpa lagi beberapa jam sahaja lagi. Cannot explain samada masa cepat atau lambat berlalu, sebab aku kat asrama dan anak-anak jauh. Kesibukkan masa tu, lama dan cepat berlalu bergitu sahaja. masa depa…

  • Umminani

    3 hari dah tak jumpa

    Dah 3 hari tak jumpa..mula rindu dah ni.. anak-anak dan suami balik ke JB. Dan aku masih bermastautin kat asrama ni. Si abah melayan depa, pergi taman, pergi MYDIN dan kawasan sekitar. Katanya Johor hujan, jadi tak dapat lah pergi…