UMCCED

Memori sambung belajar DESS dengan kerjasama UM.

  • Cabaran ini saya alami sepanjang belajar selepas bekerja
    UMCCED

    Cabaran ini saya alami sepanjang belajar selepas bekerja

    Belajar pada usia tua dah la satu cabaran, dan setelah 10-11 tahun meninggalkan alam sekolah, kini dah berkeluarga pun cabaran juga. Cabaran ini saya alami sepanjang belajar selepas bekerja. Perkara pertama mestilah masa. Ya, masa amat mencemburui apabila belajar begini…

  • 2 kali diploma Sambung belajar diusia tua
    UMCCED

    First presentation individu ; sem pertama DESS 2019/2021

    Alhamdulillah cabaran dan dugaan yang pertama aku berjaya lalui dengan jayanya. Ianya berkat daripada doa mak aku, suami dan support daripada anak-anak juga. First presentation aku secara individu adalah bagi subjek Research Method. Tajuk yang perlu di bentangkan adalah Kajian…

  • Sambung belajar diusia tua
    UMCCED

    Sambung belajar di usia tua …

    Ini impian dan cita-cita aku selepas aku terpaksa berhenti degree pada tahun 2014 gitu..sedih tapi itulah kehidupan, tidak semua smooth jer kan. Ada cabaran yang aku harus lalui.. dan kini 2019, Allah swt gantikan semula kerugian aku masa lalu dengan…

  • UMCCED

    Kumpulan kami tak sempat la pula…

    Hari ini kami pelajar Diploma Eksekutif Sains Siasatan UM kena present tajuk Pengurusan Jenayah. Ini preview group aku punya. Cabutan giliran, kumpulan aku dapat no.7 daripada 8 kumpulan. Redha. Okay, sepanjang presentasi, syukur 5 group boleh present sebaiknya. Ini hanya…

  • UMCCED

    Lawatan pertama DESS 2019/2021 ke Pengkalan TLDM Lumut

    Lawatan pertama DESS 2019/2021 adalah ke Pengkalan TLDM Lumut. Kami bertolak ke Manjung pada semalam Jumaat 18/10/2019 jam 1515hrs tayar bergolek. Ya Allah, happening gila‚Ķ memanglah rasa macam keluar jauh tu. Masing-masing seronok, bebas keluar melihat dunia. Singgah solat –…

  • UMCCED

    Hari ke-3 Induksi DESS 2019/2021

    Hi semua, alhamdulillah hari ini hari ketiga aku dah lapor ke Maktab Cheras. Hari kedua semalam, lepas taklimat oleh Supt Pozlan, kami ada ice breaking dengan Cikgu Billy. Dan selepas kami dibahagikan group dengan satu teknik yang amat unik, kami…

  • PELUANG SAMBUNG BELAJAR DESS UM
    UMCCED

    Peluang sambung belajar ; DESS / UM

    Syukur… impian aku nak sambung belajar akhirnya jadi kenyataan. Dulu aku pernah belajar di USM , tetapi rezeki tidak memihak kepada aku. Kerana isu yang tak dapat dielakkan aku terpaksa berhenti pengajian pada tahun ke-3. Rupanya keperitan yang aku rasa,…