• Kerjaya

    Bila off day, tapi kena hadir kerja… apa cerita?

    Hii..sebelum lelap mata, nak coretkan catatan hari ini. Pagi-pagi lagi dah siap sedia nak hantar Along. Abah off day, jadi Ummi ambil kesempatan ambik off day, sebab penat sangat semalam balik jam 8 lebih sampai rumah. Letih yang amat sangat. Balik mandi terus solat. Pagi ini bangun jer, terus decide nak ambil off day. Dah bagitau boss, nak ambil off hari Rabu tapi sebab letih yang amat terpaksa off hari ini. Nak jadi cerita….jeng jeng jeng… Tengah sarapan pagi kat area Beranang, tengok wassap group kerja. Hahahaha, boss suruh pergi office sebab ada meting jam 10pagi di Menara 2. Akur dengan arahan tugas, minta Mr Suami hantarkan ke Pejabat. Nak…

  • Isu

    Keperluan servis motor ikut masa yang ditetapkan, tapi kenapa?

    Keperluan servis motor ikut jadual. Uols suka naik motor? Heheh Ummi memang peminat motor. Boleh kata “rider wanita”. Cuma keperluan nak ride jauh tu masuk tidak berkesempatan. Ye la, anak-anak kecik lagi kan. Takkan nak tinggal. So, ride pergi dan balik kerja jer la pilihan yang ada. Perlu ke servis motor Sym VTS 200 ┬ádan motor lain ikut masa? Ini ramai yang tanya. Jawapannya, mestilah bagi nak pastikan keadaan motor yang terbaik. Nak pastikan motor dalam keadaan yang tip top. Servis pada masa yang ditetapkan sangat penting. Yer la, kita bukan pakar dalam penjagaan motor. Jadi, perlu sangat hantar ke kedai untuk servis. Ummi biaaa servis motor Sym VTS 200…