Saya dan keluarga

Cuti sekolah dan aktiviti anak-anak sepanjang seminggu ini.

Penutup cuti sekolah kali ini, Ummi bawa anak-anak jalan-jalan ke IOI City Mall. Kebetulan ada pameran daripada Caliph dan juga Didi and friends.

Cuti sekolah seminggu Along habiskan masa dengan Ummi kat pejabat. Ummi bawa Along, dan biarkan dia duduk pejabat Ummi takkala Ummi ada kerja lain nak buat.

Awal cuti sekolah lepas, kami dan ke Melaka dan sempat jalan ke Pantai Klebang. Kami kesana sebab keluarga besar berkumpul untuk majlis akad nikah dan sanding Naim.

Aktiviti lain, sempena cuti sekolah ini tak ada yang istimewa. Cuma jalan-jalan Melaka, duduk rumah dan sekitar KL ini jer.

Kebetulan Sabtu lepas Hari Polis ke – 210, kami sekeluarga dah habiskan masa di Pulapol KL untuk sambutan Hari Polis tahun ini. Rasa seronok dapat turun sekeluarga dan meraikan bersama.

Anak-anak Ummi masih kecil ,jadi tak lah demand nak kemana-mana. Nak mandi di Bangi Wonderland Resort And Theme Park pun dah dua tiga kali pergi. Anak-anak nak suasana lain dah kalau tanya.

Lagipun, seminggu sebelum cuti sekolah, dah bawa mereka ke Lost Lagoon Nickoledeon Sunway Lagoon dah. Sana pun dah seronok dan penat main air.

cuti sekolah

Penutup acara …hahaha yer la, esok dah sekolah, Ummi layan kebosanan mereka dengan window shopping di Toy R’us di IOI Mall City , layan ice cream dan balik.

Itupun dah buat anak-anak happy. Kami pergi berlima je. Abah kerja. Ada yang tertanya ke , macamana Ummi urus depa ini ? Hehehe, mudah je sebab Ummi dah install mind depa sebelum pergi. Jadi semua behave la. 😄

Bawa anak-anak jalan juga satu terapi. Tak caya, cer buat.

Selamat menjalani hari biasa dan rutin harian seperti sediakala. Parents yang turut bercuti, selamat bekerja ya. Jom rancang nak kemana pula cuti sekolah akan datang.

Rancang awal, banyak kelebihan. Jimat wang dan rezeki baik dapat hotel dengan harga lebih murah. Okay, jumpa lagi. Ada lokasi best, tingalkan link ya. Tq

😍😍

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *