Saya dan keluarga

Happy birthday Adik Mudzakkir Yang Pertama

Mengimbau kenangan setahun lalu, masyaAllah ada juga cabaran melahirkan adik. Paling tak tahan, operation di tangguhkan kerana “katil patah atau katil operation problem”. Tapi untuk case Ummi jer la yang boleh pospone, masa tu kes kecemasan lain still on seperti biasa.

Masa sessi photoshoot adik usia 9 hari

Ummi dengan baby dalam kandungan masa tu keluar masuk ward. Huh, masa masuk kelas k3-3 sebelum dapat pindah tu yang sikit terganggu. Panas lain macam . Dan biasalah hospital kerajaan ini toiletnya ada class lain-lain. Tapi tetap bersih.

Tiba 16.3.2017 masanya tiba untuk masuk bilik OT. Jam 1.30tghari nurse dah panggil dan siap sedia. Ummi sempat solat zuhur sebelum bergerak ke bilik OT. Suami sempat sampai dan menunggu kat luar bilik OT.

Nak menunggu masuk bilik OT tu sejuk  yang amat. Menggigil oooo masa duk menunggu tu. Bila nurse cakap, okay kita dah boleh masuk ye Puan. Fuh rasa berdebar-debar.

Masa masuk bilik OT Ummi sedar macam biasa. Doktor pun jalani kerja mereka dengan baik. Ada staff bilik OT semua baik-baik. Seorang kat bahagian kepala, jaga tekanan darah Ummi. Operation berlaku dalam masa yang singkat. Selepas 30 minit macam tu kalau tak silap, Ummi dapat dengar doktor cakap “Lelaki Puan, tahniah”.

Usia adik 9 bulan dah boleh berjalan. Semoag adik capai impian adik di masa depan dengan cepat juga seperti mana adik berlatih dan berjalan.

Dalam kegembiraan tu hilang rasa penat mengandung. Heheeh, kenangan setahun lalu, kini dah jadi kenangan. Adik membesar dengan sihat dan alhamdulillah mudah di bentuk. Setahun berlalu , Ummi bertuah masih ada rezeki nak susukan adik. Syukur.

Ummi harap adik jadi insan berguna dunia dan akhirat.  Adik Ummi doakan adik jadi insan berjaya dunia dan akhirat. Adik menjejaki Along , Angah dan kakak menjadi Ustaz Billionaire . AMIN

Ummi , Abah dan abang-abang serta kakak sayangkan adik.

HAPPY BIRTHDAY ADIK MUDZAKKIR . Kami sayangkan Adik hingga hujung nyawa. Be good boy ya sayang.

Berkaitan :

Tangguh bersalin kerana …. ?

Hari kelahiran Adik

Hari Pertama Di HKL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *