Buffet Ramadhan di PICC Putrajaya 2019 – Anak yatim dan suadara baru diraikan.

UN dan suami berbuka puasa di Buffet Ramadhan PICC Putrajaya.

Cerita semalam UN dan suami berbuka puasa di Buffet Ramadhan PICC Putrajaya. Harga seorang untuk berbuka puasa di sini RM98.00 bagi dewasa. Makanan pula, pelbagai. Boleh pilih menu mana yang suka.

Jika sukakan nasi kerabu boleh cuba nasi kerabu. Ada juga nasi lemak pandan, spaghetti dan pelbagai jenis makanan dan lauk pauk. Semua sedap dan berbaloi untuk berbuka di Buffet Ramadhan PICC Putrajaya.

Hidangan istimewa yang disajikan adalah, Kambing Golek Bakar Ala Tandoori, Aneka Sup-Ada Sup Belut, Sup Cendawan, Lubina Ala Sal (Ikan Siakap Bakar Bersalutkan Garam Batu, Puyuh Goreng Berempah, Nasi Kuning Ayam Ranggup, Pelbagai Jenis Kerabu, Nasi Arab Mendy Dan Khabsa Dan Pelbagai Lagi.

PICC Putrajaya ; meraikan anak yatim dan suadara baru Muslim

Kebetulan semalam juga pihak PICC ada meraikan anak yatim dan suadara baru Muslim dalam satu majlis sumbangan Hari Raya daripada PICC, Bank Alliance Islam dan Yayasan Kebajikan Negara. Rupanya ianya adalah aktiviti-aktiviti amal bagi mengimarahkan bulan yang mulis dan penuh barakah ini melalui program berbuka puasa bersama anak-anak yatim. Majlis yang sama turut diadakan di dewan kami berbuka puasa iaitu Dewan Putra B.

Majlis Berbuka Puasa Bersama Anak Yatim 2019 telah diadakan di Putrajaya International Convention Centre (PICC).Presiden PPj, Datuk Dr. Aminuddin Bin Hassim telah menyampaikan sumbangan kepada anak-anak yatim yang turut sama berbuka puasa bersama warga kerja PICC.Semoga sumbangan yang diberi dapat membantu meringankan beban dan persiapan menyambut Aidilfitri.

Program semalam, adalah dianjurkan oleh PICC, iaitu Convention & Exhibition (Putrajaya) Sdn. Bhd (Co-x) dengan kerjasama Alliance Islamic Bank Berhad dan Yayasan kebajikan Negara bagi meraikan 80 anak yatim  daripada rumah anak yatim Al kausar, rumah bakti Nur Ain, Pertubuhan Kebajikan Anak Yatim Ummi Selangor dan Pusat Jagaan Anak Yatim dan Miskin Rukaiyah. Turut diraikan adalah seramai 40 orang saudara baru muslim daripada Hidayah Centre Foundation.

Masih mencari tempat untuk berbuka puasa bersama keluarga dan rakan anda di sekitar Putrajaya?

Buffet Ramadhan PICC Putrajaya – mencari kelainan disaat anda berbuka?

Jom kita ke PICC!!Terdapat pelbagai jenis hidangan yang dibawakan di Warna-Warni Bufet Ramadan 2019. Antara Menu Tarikan di Warna-Warni Bufet Ramadan 2019 ialah Kambing Golek, Nasi Arab Kambing Dan Ayam.#warnawarniramadan di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC).

7 Mei 2019 ~ 2 Jun 2019 6.30 petang sehingga 10 malam

  • Dewasa MYR 98.00 Bersih/Seorang Kanak-Kanak MYR 49.00 Bersih/Seorang Untuk Tempahan dan Pertanyaan :-
  • +60135299496 / +60388876186

Dewan Putra B,
Aras Concourse,Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC), Presint 5, 62000 Putrajaya

Tel : 603-8887 6000 Fax : 603-8887 6499 Email : enquiry@pcs.my

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge