LOKASI BERBALOI UNTUK BUFFET RAMADHAN 2016

LOKASI BERBALOI UNTUK BUFFET RAMADHAN 2016

Selamat menyambut ramadhan al mubarak. Semoga ramadhan tahun ini lebih bermakna dengan amal ibadah yang kita lakukan untuk mendapat redha Allah swt.  Bila bulan puasa sahaja, mesti ramai daripada sahabat Ummi masih mencari lokasi best untuk berbuka bersama rakan-rakan sepejabat dan juga ahli keluarga kan..? Betul ? Nak cari buffet ramadhan 2016 yang berbaloi atau kena dengan budget ?

IMG-20160605-WA0104

Dibawah ini Ummi ada review beberapa tempat makan best yang menawarkan menu berbuka yang sangat best. Harga yang ditawarkan bermula dari RM35-RM120. Jadi pilihan kat tangan kita untuk memilih pakej yang bersesuaian dengan bilangan orang kita bawa untuk berbuka di luar..

Penting sebelum untuk memilih lokasi berbuka :

Harga : 

Harga yang ditawarkan mestilah masih dalam lingkungan kemampuan kita. Yang sedang-sedang pun dah cukup okay. Berbuka di luar hanya untuk kita bermesra dan santai. Keperluan hidangan yang terlalu banyak bukan utamaan tetapi yang penting kualiti rasa masih terjaga.

Surau:

Utamakan solat untuk memilih berbuka di luar. Kebanyakkan tempat tidak meletakkan isu solat sebagai keutamaan. Jadi sebagai orang islam yang dah seharian berpuasa, jangan kerana makanan yang terhidang buatkan kita lupa dan buat-buat lupa bersolat. Pastikan ada tempat solat disediakan.  2016 – PICC Buffet Ramadhan baut masa ini yang nampak sesuai, ruang solat disediakan luas dan selesa. Ada terawikh sekali.

Lokasi :

Lokasi penting untuk kita pilih. Sebab , jarak dari rumah kita nak ke lokasi berbuka memerlukan kita memandu. Lepas dah berbuka kat luar, makan dah banyak, nak memandu itu satu cabaran besar. Keselamatan kita dan keluarga juga antara perkara paling utama untuk di ambil kira.

Parking :

Pastikan tempat untuk berbuka itu, mempunyai parking lot yang mudah untuk kita keluar masuk. Kalau Ummi suka lokasi yang tenang dan kurang sesak.

 

Okay seterusnya baca kat link di bawah ya…

Selamat berpuasa. 

Artikel Berkaitan :

BUFFET RAMADHAN 2016

NAK MUNTAH REVIEW MAKANAN BUFFET RAMADHAN DI RESTORAN ISTANA BAMBU

http://shiqeensattar.com/buffet-ramadhan-hotel/

 

BUFFET RAMADHAN DI PUTRAJAYA SHANGRI-LA HOTEL BERBALOI

 

3 thoughts on “LOKASI BERBALOI UNTUK BUFFET RAMADHAN 2016”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge