Category: keluarga

6

Tips cara memotivasi anak agar rajin belajar

Hi semua, assalamualaikum. Nak tulis apa kali ini? Ehm..kali ini Ummi nak share Tips cara memotivasi anak agar rajin belajar. Bayangkan, bagaimana seronoknya kita sebagai ibu bapa apabila tindakan dan percakapan kita  dengan anak-anak...

Hampir excident lagi, mujur hanya bersandar di Honda Civic 2

Hampir excident lagi, mujur hanya bersandar di Honda Civic

Hi uols,hari ini hari pertama kerja ..betul ke? Ke last week dah kerja? Ehm, kami baru nak mula kerja hari ini, kebetulan suami masih outstation, jadi segala urusan kelaurga kena la uruskan sendirian. Dari...

0

Tahniah bang ngah, 9A’S! Ini untuk abang Ngah…

Hi uols, apa khabar? Kemana pergi 3 hari bercuti ni? Ehm, Ummi stay jer kat rumah. Ada anak sedara datang. Kebetulan suami dapat voucher penginapan percuma dari Shanri-La hotel, jadi kami pergi Putrajaya dan...

4

Pasar ramadhan harga tak masuk akal.

Hi dears, apa khabar? Dah 20 ramadhan kan..sat jer, pejam celik-pejam celik  dah 20 hari berpuasa. Dalam 20 hari berpuasa berapa kali mak-mak ini berulang pergi pasar ramadhan? Ehm.. mesti kalau mai waktu tengahari...