Wed. Aug 4th, 2021
RENOVATE RUMAH DENGAN NUSARAYA BINA PMC

Nak renovate rumah? Mesti ramai antara kita ada perancangan yang sama kan? UN pun masih mencari kontraktor yang boleh dipercayai untuk buat renovation rumah. Pernah tahun 2017, buat renovation, tapi masa tu tak buat semua la. Hanya buat untuk diruang depan rumah sahaja. Tahun ini masih mencari kontraktor yang boleh buat renovation rumah lagi. Kali ini rancangnya nak letak / nak ubah suai bahagian atas bahagian balkoni. Boleh percaya ke dengan Nusara Bina PMC?

Nusaraya Bina kontraktor boleh dipercayai

Rumah pink ini rumah UN. Bahagian balkoni yang di maksudkan adalah yang korang boleh nampak ada piring astro tu. Situ masih kosong. Hari tu ada tanam pokok je, ni pun tak sempat nak tengok lagi pokok-pokok tu. Serai je yang naik elok rasanya.

Nusaraya B. PMC di KL / SEREMBAN

Ini renovation yang tahun 2017. Untuk tahun mendatang, nak buat renovation, kena cari kontraktor yang benar-benar biasa buat rumah. Ini bagi memastikan kos adalah sesuai dengan perlaksanaan aktiviti dan juga sesuai dengan hasil.

NUSARA BINA PMC

Sebelum buat sebarang renovation, UN mencari-cari la juga kontraktor yang okay. Hasil google dan survey sana sini, ramai menyebut tentang Nusara Bina PMC.

Nusaraya Bina PMC KL
Kontraktor di KL Nsaraya Bina PMC

Daripada website mereka pun dapat perhatikan yang hasil pun kemas, malah yang pasti mereka bukan scammer! hahaha ini penting, sebab kalau cakap tentang renovation, kos bukan seringgit atau dia ringgit. Ianya melibatkan kos beribu-ribu ringgit.

Nusara Bina PMC- renovate rumah teres dengan kontraktor boleh percaya

Nusara Bina PMC merupakan syarikat kontraktor berpengalaman 11 tahun yang pakar dalam ubahsuai rumah, bina rumah, wiring, almari pasang siap, kabinet dapur, wiring, plaster ceiling, tiling dan pelbagai lagi. Syarikat ini berdaftar dengan SSM dan CIDB Malaysia. Jadi atas kepercayaan dan kemahiran mereka, boleh di pertimbangkan untuk dilantik sebagai kontraktor bagi apa-apa juga bahagian untuk nak renovate rumah.

Nusaraya Bina PMC  - kena tipu dengan kontraktor

Kalau UN lihat dan baca di website mereka, mereka memang pakar. Nak tahu lanjut, baca pada bahagian portfolio. Rupanya walaupun baru 11 tahun dalam service, mereka dah banyak pengalaman. Kalau ada kos yang lebih atau memang plan nak bina rumah baru, boleh start dapatkan advise dengan mereka.

Tips Bina Rumah Banglo

Apa perlu buat sebelum lantik kontraktor?

Kalau nak melantik kontraktor ini, banyak cabarannya. Kalau silap langkah boleh rugi. Dan untuk itu, UN ada baca sharing Qaseh tentang tips penting supaya tidak ditipu kontraktor. Sangat bermanfaat sharing daripada Qaseh.

KONTRAKTOR PENIPU

Ini perancangan UN , selain nak buat deko di balkoni nak buat reno pada wall juga. Tapi buat masa ni guna dulu wallpaper, kontraktor dah terpikat dah dengan Nusaraya Bina PMC ni, cuma malas nak mengemas rumah dengan habuk dan debu. Heheheh , nanti dah rajin dan waktu tu habis PKP insyaAllah boleh pertimbangkan semula untuk lantuk NUSARA BINA PMC. Pasang angan-angan dulu, kan free je berangan. 🙂

Untuk maklumat lanjut:

Website : https://nusarabina.com/
FB: https://m.facebook.com/nusara.bina.pmc/
IG: https://instagram.com/nusarabina
Tel : 012-9880414

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge