Fri. Jun 18th, 2021
DeMi Healthcare

Dulu² zaman bulan posa…boleh kata kerap makan kat luar. Atur hotel , restoran. Mai 2020 dah tak dapat peluang macam tu lagi. Allah juga pengatur terbaik. Bermakna, kurang hadap makanan sedap², ada makan, tapi kurang berbanding tahun² sebelumnya.Bulan posa kali ni, control juga makan, sebab threadmill tu macam dah jadi tukun hiasan. 😆 Kesian dia… ( sebenarnya kena kesian diri sendiri. 🤣). Jadi sebab nak bersukan masa amat limited, jadi nak kurus secara alami dengan DeMi Healthcare. Produk mereka banyak, tapi saya cuba DeMiTOX dan Cho-Cereal untuk permulaan.

DeMitox dan Cho-Cereal

La ni Letih balik ptg² redah dalam hujan lagi, mana dan (sempat) nak senaman. Asbab nak sihat ,try DeMiTOX ni dengan Co-Cereal. Nasi makan juga, orang Melayu asli nasi mesti ambil, cuma kuantiti tu kecil la. Baru jer try DeMiTOX ni. Minum ni , dengan asbab puasa + control makan, alhamdulillah penghadaman lancar. Flushing very well.

Dari angka belakang X8kg, jadilah X0.5kg.Banyak juga tu bagi tempoh sebulan. Meraikan lemak² yang gugur tu, syukur.Istiqamah?? Ya..masih berdoa.Tak mau jadi hantu makanan. Ni pakai uniform pun rasa fit. Selesa dengan diri sendiri.Inspire betul dengan sahabat² yang istiqamah.

Cho-Cereal DeMi

Cho-Cereal by DeMiTox

Yang ni ambil sebelum sarapan pagi.  Cara minum adalah dengan mencampurkan 1 sachet Cho-Cereal ke dalam 100ml , sikit air panas /suam dan kemudian kacau atau gunakan shaker. Boleh amalkan semasa minum pagi atau sebagai pengganti makan makan. Ia membantu kita untuk kerap merasa lapar dan juga keletihan.

Kelebihan Cho-Cereal

Kurangkan Kadar Kolestrol

Mengandungi banyak kalsium, protein, magnesium, zat besi, zink dan vitamin E

Dapat mengurangkan hormon stress

Rasa Kenyang yang lama

Mengandungi serat yang baik untuk kurus dengan sihat

Membantu sistem penghadaman .

Bahan-bahan dan Cho-Cereal

Krimer bukan Tenusu

Serbuk Koko

Serbuk Oat

Polidekstrosa

Serbuk Barli

Fiber Sitrus

Partially Hydrolyzed Guar Gum (PHGG)

Serbuk Beras Perang

Ekstrak Asam Gelugor

Garam Himalaya

Senna

Badam Sukralosa

DeMiTOX ; membantu untuk ras akenyang dengan lebih lama dan ‘flushing’

Ini antara yang paling UN suka, rasanya manis-manis buah. Buka sachet dan goncang / kacau bagi larut. Kena cepat-cepat minum bagi elakkan air ini bertukar menjadi gel. Tetapi bagusnya gel inilah yang buat perut ‘kedap’ dan rasa kenyang yang lama.

Kebaikkan DeMiTOX

Mengawal Kolestrol

Mengurangkan berat badan

Merawat masalah batu karang

Merawat muka berjerawat dan bermasalah

Dapat merawat masalah perut seperti gastrik, sembelit, buasir

Dapat mengawal tekanan darah

Menggalakkan kesihatan mata

Bahan-bahan dalam DeMiTOX

Maltodekstrin Psyllium HuskInulin

Avocado

Gam Arab

Ubi bit

Ekstrak

Asam Gelugor

Serbuk Lemon

Senna

Ekstrak Epal

Sukralosa .

Personal Review :

Personally UN suka dengan dua-dua produk yang UN tengah ambil ni. DeMiTOX ini sangat membantu untuk kawal jumlah makanan yang diambil sebenarnya. So puas hati untuk consume, ini bulan puasa UN try. Kalau okay lepas raya boleh order untuk teruskan juga. Bila dah sedap minum dan kesan dapat dirasai, rasa excited tau. Yakin dengan produk, dan best lagi harga berpatutan.

DeMiTOX bagi flushing dengan baik

Doakan UN ya. Nak sihat macam ampa juga. Doa².., semoga Nooraini capai 70kg tahun 2021. AMINMana tau asbab doa kawan-kawan , capai hasrat i. Sini Impian ku : Jangan BACA! Malu!

Nak order boleh layari

www.demiofficial.com.my

Instagram : DemiHealthCare

One thought on “DeMiTOX dan Cho-Cereal dari DeMi Healthcare ; jom sihat”
  1. Nak kurus pada aku banyakkan berjalan. Berjalan 2 kilometer sehari dan naikkan setiap seratus meter setiap bulan pun boleh kuruskan badan tapi semua makan masa. Paling cepatpun dalam masa 6 bulan.
    ………..
    filem10minit.blogspot.com
    Filem Seram Pendek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Notice: Constant WP_USE_THEMES already defined in /home/umminani/public_html/index.php on line 14