McDonald’s Malaysia teruskan inisiatif kemasyarakatan ke pantai timur

McDonald's kerana sangat prihatin kepada komuniti setempat.

McDonald’s sumbang lebih RM 480,000 kepada golongan kurang bernasib baik di Kelantan.

McDonald’s Malaysia, dalam satu majlis komuniti yang diadakan hari ini, mengumumkan sumbangan berjumlah RM484,100 melibatkan pelbagai inisiatif bagi membantu golongan kurang bernasib baik dan miskin tegar di Kelantan.


Penyerahan pek Kembali ke Sekolah’

Inisiatif-inisiatif yang diumumkan hari ini termasuk sumbangan zakat, pelantikan belia asnaf ke program perantisan McDonald’s, dan penyerahan pek Kembali ke Sekolah’kepada 841 kanak-kanak sekolah rendah dari keluarga miskin bandar di Kelantan untuk persiapan sesi persekolahan tahun 2019.

Timbalan Yang Dipertua Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Kelantan (MAIK), Dr Haji Nik Mohd Azlan bin Abdul Hadi dan Mufti Kerajaan Negeri Kelantan, Dato’ Haji Mohamad Shukri bin Mohamad merupakan tetamu kehormat bagi acara komuniti ini.


Tahniah kepada pengurusan McDonald’s

Tahniah kepada pengurusan McDonald’s kerana sangat prihatin kepada komuniti setempat. UN sendiri sangat berbangga dengan usaha dan niat murni yang telah di ambil oleh McDonald’s Malaysia. 

Tahniah!! Dan kepada adik-adik, selamat kembali ke sekolah. Selamat menempuhi alam dan sessi pembelajaran 2019 yang lebih santai, TANPA penilaian pertengah tahun dan peperiksaan akhir tahun bagi mereka yang darjah 1-3. Tahniah semua, semoga lebih ramai yang akan tampil dalam menyumbang kembali kepada masyarakat. Dan pihak majikan jangan lupa, sertai kempen   “Berbahagia dengan memberi”  anjuran oleh Lembaga Zakat Selangor. 

Kempen Berbahagia Dengan Memberi

Bagi mereka yang ingin menyertai kempen ini, hanya perlu mendaftar melalui pautan :https://www.zakatselangor.com.my/kempenberbahagiadenganmemberi/.

Syarikat yang bertuah, akan dipilih melalui e-cabutan dan akan dihubungi melalui emel atau panggilan telefon.

Sebarang pertanyaan berkaitan kempen boleh menghubungi :

Norhazirah di talian 012 629 6791

atau Hattadi talian 019 388 0573. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge