Mentarang…Hilang Rasa Kempunan

Alhamdulillah dapat singgah dikampung sebelum intensif bermula..hehehe xsabar nak balik kampung akhirnya dapat juga makan mentarang bakar.. Terima kasih suami ku sayang kerana temankan pergi mencari mentarang di  pasar malam. 2 pasar malam pergi..akhirnya dapat di pasar malam TAMAN MELATI..alhamdulillah.. jom share  rasa yang sangat sedap.. Alhaqmdulillah..so siapa-siapa nak rasa mai la jalan-jalan di Perlis …

~sarapan pagi~

Pagi tadi sempat sarapan pagi kat umah mertua..hehehe bestkan.. Sekali sekala sarapan bnyak dan sedap2.. pas ni xsabar nak balik kg pula..nak sarapan di rumah mak dan ayah..tentu best..dalam kepala otak ni dah siap sedia nak makan makanan yg sedap-sedap di perlis.. Ini la sarapan pagi tadi..banyakkan..hehehe Alhamdulillah.. Amin

Mencari Barang Yang Hilang

Assalamualaikum, Hai semua..nani dalam kesusahan ni..aduhai, tabiat buruk nani adalah letak barang dan tak ingat dimana. masalah ni,sebabnya barang yang hilang tu adlah kad pelajar usm. Aduh, intensif dah nak mula 29Jan ni, kad pula xtau dimana. Masalahnya kad husband pun xdak. Itulah simpan di suatu tempat dan xingt dimana. Ini semua sebab nak pindah, …

Pelancaran Op sikap ke 25

Hi semua, selamat menghitung hari-hari nak cuti panjang..heheh sempena Tahun Baru Cina 2012. Happy New Year bagi yg sambut Tahun Baru Cina. Sempena perayaan Tahun Baru Cina tentunya ramai yang ambil kesempatan untuk bercuti dan balik ke kampung. Namun bagi kami yang bekerja dalam uniform ni tentunya cuti adalah perkara ke… xtau nak letak perkara …

Perkongsian ilmu ..

Rabbighfirli.. (Tuhanku, ampuni aku..)Diamlah sejenak, buka dada dan diri kita untuk menerima ampunan dari Allah seperti membuka diri ketika merasakan hembusan angin sepoi-sepoi atau menerima curahan air hujan ketika kita masih kecil Tetaplah membuka diri kita untuk menerima ampunan Allah. Ulangi permintaan itu beberapa kali hingga kita merasakan ketenangan. Kemudian sampaikanlah permintaan kedua, Warhamni.. (Sayangi …

Pertukaran tempat kerja

Hai semua, ni nk share hal kerja..kalau dulu saya pegawai penyiasat trafik…and now no more investigate about accident. Hehehe alhamdulillah saya ditukarkan ke cawangan tatatertib dan kebajikan trafik. oFfice hour je..xde la nk sibuk2 dengan pengadu lagi kan..yng i menyampah gitu..hehehehe Sekarang kerja okay la. Since lapor pada 3/1/2012 haritu..rasa best juga..de ramai kawan..ada 3 …

Karnival Marhabah IKIM FM

ALHAMDULILLAH  Saya dan suami bekesempatan hadir ke Karnival Marhabah IKIM FM di masjid wilayah persekutaun Jalan Duta. Abah mustaqi tak dapat ikut kerana kerja. Jom layan photo disana…    ~Jom melabur emas~ ~Antara pameran yang ada~ ~emas….wow~ ~kusyuknya…tgk apa tuhh?~ ~Mustaqim tengah leka layan pameran~ ~Suka dapat makan dadih susu kambing~ ~x cukup dadih nak …

Sambutan Anniversary

Hi semua, entry kali ni nak update pasal anniversary saya dengan suami. kami punya anniversary patut 4 Dec..tapi memandangkan masa tu ayah sakit di kampung jadi pospone punya pospone hingga la kini. Semalam dapat hadiah anniversary dari suami…teka apa? hehehe dapat spec Gucci..tak sanggup tgk harga..adusss terima kasih ye suami ku sayang. lagi-lagi hadiah yang …