Saya dan keluarga

Videofon Dan Fotofon Belajar Buat Guna Smartphone

Kelas Belajar Videofon dan Fotofon. Hari ini nak share pengalaman kami adakan bengkel Videofon dan  Fotofon di MATIC  anjuran KBBA9.

Dalam masa yang singkat tanpa perancangan yang lama, akhirnya KBBA9 berjaya mengadakan bengkel ini dengan zero kos. Penceramah kami adalah kak Kamaliah daripada The Photolicious.

Sebaranya dah lama nak belajar buat video oni. Tetapi tak jumpa guru yang ikhlas dan sedia mengajar dengan benar-benar mengajar dan sampaikan ilmu. Sebelum tu kami dah belajar teknik fotofon dengan sony. Kali ini belajar video editing pula.

Ummi personally guna Viva Video. Ya, demi hilangkan watermark tu kena lah bayar sedikit. Tetapi puas hati dengan hasil. Sebagai video marketer untuk JSPT kami juga perlu hasilkan video untuk Tarik minat ramai orang menonton. Tetapi sebagai blogger , ilmu fotofon / videofon ini sangat penting untuk hasilkan kualiti yang lebih baik demi client.

Bengkel Videofon dan Fotofon  Gunakan Smartphone

Sepanjang bengkel videofon gunakan smartphone kami sangat teruja. Yer la tengok artis dan usahawan sekarang bijak gunakan video dalam marketing. Ummi nak juga belajar. Semasa kelas, Kak Kay ajar gunakan smartphone untuk buat video bagi ig story dan fb story. Tetapi manusia ini tak mudah puas hati! Hahaha akulah tu!

videofon dan fotofon

Ummi belajar dalam kelas / bengkel videofon teknik yang kak Kay ajari. Tetapi Ummi ubahsuai dengan kesukaan hati. Hati suka landskap. HATI suka video 1 minit untuk ig..hahahah lawan tok guru aih.

Maka, sebab degilnya anak murid ini maka terhasillah beberapa video selepas kelas. Lagu pula, husband yang ajari rahsia dimana dia dapat cara download lagu mudah. Best!

Ini koleksi video yang tercipta selepas hadir bengkel videofon KBBA9.

 

 

Penghasilan Videofon dan Fotofon Menggunakan Smartphone :

Korang dah layan video ini kan? So apa pendapat korang? Videofon ini sekali buat terus nak buat lagi. Geram rasanya sebab dengan video boleh usha banyak gambar dan real memori terungkap di dalam satu video dalam 1 minit. Tapi Ummi hasilakn video ini gunakan beberapa apps percuma dan bayar. Kalau kami boleh, sure korang pun boleh.

Apa kata Salina Johari. Semoga kbba9 , terutamanya founder ada hati nak ajurkan lebih banyak bengkel selepas ini yang mana dapat bagi manfaat kepada kami semua. Thank you semua dan tq kak Kay sudi datang ajari kami walaupun basic, tetapi  sekali kita explore, result wowwww tu. Thank you! Siapa nak Ummi ajar kena hantar pengeras! Boleh??  Hehehh.

Maklumat lanjut :

Instagram : https://www.instagram.com/kamaliakamal/

Facebook : https://www.facebook.com/kamaliakamal

FB Page : https://www.facebook.com/KamaliaKamalOfficial/ 

FB Page 2 : https://www.facebook.com/thephotolicious/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *