Apa yang syok di Perlis?

Apa best di Perlis?

Wah tajuk bukan main lagi kan? Dua minggu lepas kami balik kampung. Sebenarnya adalah untuk hantar mak balik ke kampung setelah dia datag ke sini selama hampir dua minggu.

Tiap-tiap tahun mak secara tidak sengaja mesti ada disini pada tahn baru. Rezeki mak sambut birthday dengan anak-anak disini. Kali ini nak cerita berkenaan negeri kelahiran saya dan kampung kesayangan anak-anak.

Apa ada di Perlis tahun 2018?


Tahun 2018 banyak juga perubahan di Perlis. Antaranya dah ada Hospital KPJ. Satu pembangunan mampan juga. Lepas ini tidak lagi perlu ke Alor Setar. Jika sebelum ini pasti dari Perlis akan mencari hospital seperti KMC dan Putra Medical Centre. Syukur pembangunan yang berjaya menyenangkan rakyat Perlis

Keindahan yang terpelihara:

Walaupun tahun semakin berganjak. Namun keindahan Perlis mastlih tetap sedap mata memandang. Cuba perhatikan setiap keindahan yang ada. Best kan? Dan kalau balik kampung, anak-anak yang seronok sangat. Bukan apa, disinilah mereka bebas bermain dan paling mereka suka adalah memancing.

Ini antara pemandangan yang masih ada dan mungkin lepas ini ianya hanya tinggal kenangan.

Makanan pula, kalau dekat Arau terkenal dengan capati. Kedai Capati Arau ini buka dari pagi sampai malam. Capati pun best, lembut jer. Bila makan tu, wowww nyaman di perut suka di hati.

Atas kedai capati, ada kedai bekam di Perlis. Saya dah pernah cuba berbekam disini, memang best. Boleh la jika ingin mencuba.

Perlis ini kecil, dan masih mengekalkan kehidupan kampung yang relax dan tidak ada tekanan. Jalan jem jauh sekali melainkan malam raya. Itu pun tidaklah berjam-jam dan kematu bontot berada dalam kereta. Jem yang singkat.

menarik di negeri perlis

Kampung ini sejauh mana ditinggalkan pasti akan dirindui. Serius kalau ada driver ingin sahaja balik kampung setiap minggu. Kampung mana lagi best, lalau ada cuba share. Mana tahu boleh cari homestay area sana.

Pengalaman tu sekali sahaja datang dalam hidup kita. Jadi tahun ini planning untuk bawa anak-anak menikmati suasana kampung dengan lebih kerap, walaupun hanya sekitar Kuala Lumpur.

Okaylah, kalau ada kesempatan boleh la pergi ke SINI ya. Kalau perlukan homestay hubungi nombor ini: 012- 4430338.

Bye.Saya sayang Perlis😍

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge