• Kisah Cuti/Travel

    Awana SkyWay – Resort World Genting : Cable Car

    Hujung minggu bawa anak-anak ke Genting Highlands. Last week ada baca blog hafizrahim.com macam best jer dia bawa anak naik Cable Car. Jadi kami pun ambil peluang bawa anak-anak jalan. Susah nak jumpa hujung minggu yang abah tak kerja, Ummi pun free. Masa yang ada digunakan sebaiknya. Sejak malam hari Sabtu dah bagitau anak-anak, esok kita nak naik Cable Car di Awana Skyway, Genting. Depa punya syok tu, tidur lambat dalam jam 12lebih tengah malam dan esokknya di pagi Ahad tu, pukul 515pagi bangun dan mandi dengan gembiranya. Kalau hari sekolah ka, ehmmm punya payah. Ummi nak kena gosok gigi ,letak sabun,gonyoh badan dan lain-lain la. Tapi pagi Ahad hari…

  • Food Review

    Restoran Nelayan Ampang : Dewan Terbuka Untuk Event

    “Jom kita buat makan-makan, ala santai gitu. Nak tak?” Dulu selalu tanya dengan suami, tapi masalah kami adalah tak ada tempat yang sesuai. Pusing-pusing balik baut di kampung. Sebab mudah dan selesa. Survey lokasi untuk event di KL ini, harga boleh tahan. Itu yang selalu hold jer.  Kini bila dah tahu Restoran Nelayan Ampang, memang awesome bila cahaya malam tu berlatarkan belakang KLCC lagi. Hebat! Ruang dan kemudahan: Bukan sekadar hebahan, tetapi memang selesa. Kipas angin di setiap tiang ada. Boleh rasa angin sepoi-sepoi bahasa lagi. Memang nyaman dan bebas seketika di tingkat 1 Restoran ini. Surau: Surau juga disediakan untuk kita menunaikan solat maghrib seandainya kita buat majlis di…