• Cabaran ini saya alami sepanjang belajar selepas bekerja
    UMCCED

    Cabaran ini saya alami sepanjang belajar selepas bekerja

    Belajar pada usia tua dah la satu cabaran, dan setelah 10-11 tahun meninggalkan alam sekolah, kini dah berkeluarga pun cabaran juga. Cabaran ini saya alami sepanjang belajar selepas bekerja. Perkara pertama mestilah masa. Ya, masa amat mencemburui apabila belajar begini…

  • anniversary ke 10 tahun makan burger
    Umminani

    Anniversary ke 10 tahun, rumah tangga kekal sweet…

    Syukur, bahtera rumah tangga kami tahun ini cecah usia 10tahun. Dan tahun 2019 tiada sambutan anniversary ke 10 tahun yang besar-besar. Kami delay ke tahun depan, masa aku cuti 3 minggu. 🙂 Bagi menghargai satu sama lain, kami memilih untuk…

  • 2 kali diploma Sambung belajar diusia tua
    UMCCED

    First presentation individu ; sem pertama DESS 2019/2021

    Alhamdulillah cabaran dan dugaan yang pertama aku berjaya lalui dengan jayanya. Ianya berkat daripada doa mak aku, suami dan support daripada anak-anak juga. First presentation aku secara individu adalah bagi subjek Research Method. Tajuk yang perlu di bentangkan adalah Kajian…

  • Sambung belajar diusia tua
    UMCCED

    Sambung belajar di usia tua …

    Ini impian dan cita-cita aku selepas aku terpaksa berhenti degree pada tahun 2014 gitu..sedih tapi itulah kehidupan, tidak semua smooth jer kan. Ada cabaran yang aku harus lalui.. dan kini 2019, Allah swt gantikan semula kerugian aku masa lalu dengan…

  • azyma care body wash untuk kulit cantik
    Umminani

    Azyma Care Body Wash – hilang bau badan

    Hi dears reader, apa khabar? Hari ini aku nak kongsilan mandian Azyma Care Body Wash yang aku dah cuba selama seminggu lebih. Aku puas hati la guna sabun mandi ini, dan sekarang memang wajib aku letak satu botol Azyma Care…

  • Trip ke Asean Night Market
    Kisah Cuti/Travel

    Trip ke Asean Night Market: apa best kat sana?

    Sambung lagi cerita aku dan family ke Thailand. Sebenarnya, lepas kami pergi ke Samila Beach, kami balik ke Malaysia, dan esoknya tu kami balik kampung dulu (5/11/2019). Then, 6/11/2019 kami masuk semula semata-mata untuk trip ke Asean Night Market. Trip…

  • baju sekolah murah di Hari-hari
    Umminani

    Baju sekolah murah di Pusat Pakaian Hari-Hari

    Syukur, alhamdulillah tahun ini dapat shopping baju sekolah awal. Dan kali ini jumpa kedai jual baju sekolah murah. Baju sekolah murah ini adalah di Pusat Pakaian Hari-hari. Dan memang aku kalau boleh nak cari sesuatu yang mudah , tanpa perlu…

  • EJEN ALI THE MOVIE
    Travel

    Ejen Ali The Movie – tak menyesal bawa anak

    Hi… ehm nak kata penangan Ejen Ali ini, dah berbulan rasanya si along bagi tahu Ummi. Depa dah jadi kaki wayang la juga, lepas tengok upin ipn, boboiboy laa.. dah bijak meminta..hahaha. Nak tengok Ejen Ali ni boleh kata setiap…

  • Samila Beach Songkla LAWA
    Kisah Cuti/Travel

    Samila Beach Songkla cantik sangat..

    Hi semua, okay kali ini aku nak sambung story perjalanan aku masuk ke Thailand guna kereta sendiri ke Songkla dan Hatyai.Kami gerak hari pertama ke Songkla. Kami menuju ke Masjid Songkla dan juga ke Samila Beach pada hari pertama. Sebabnya…