• tips make up simple by umminani
    Review

    Tips make up simple dengan Envidia Beauty

    Assalamualaikum, UN nampak well prepare je setiap masa? Dan ramai yang tanya UN, sibuk-sibuk urus anak setiap pagi, berapa lama UN ambil masa nak make up? Okay, menyantuni pembaca UN, kali ini nak share tips make up simple dengan Envidia Beauty. So, kali ini UN share je la, apa yang boleh digunakan untuk…

  • MYCAR MINTA KERAJAAN KAJI SEMULA GOJEK DIMALAYSIA
    Isu

    MyCar minta kerajaan mengkaji semula kelulusan GOJEK; mengutamakan barangan buatan Malaysia.

    Semalam UN Ben dan Sohoque hadir satu sidang media yang dianjurkan oleh MyCar bagi meminta kerajaan mengkaji semula kelulusan GOJEK dan mengutamakan barangan buatan Malaysia. Ya, benar sekali apa yang diperkatakan semalam, motorsikal mengundang bahaya. Malah jika dibandingkan, motorsikal lebih berisiko berbanding kereta. Pelanggarn kecil akan memberikan satu impak dan trauma kepada penunggang…

  • Nasi Lemak McD
    Food Review

    Nasi Lemak McD dan Extra Spicy Ayam Goreng McD : wow!

    Nasi lemak McD.-Hari Malaysia (16 September). Malaysia, jom untuk turut serta dalam petisyen menjadikan Nasi Lemak sebagai makanan diiktiraf sebagai simbol makanan Malaysia, sila layari http://chng.it/LDfjGDJsQs. McDonald’s Malaysia – Berjiwa Malaysia Sejak pembukaan restoran pertamanya di Bukit Bintang pada tahun 1982, hampir keseluruhan perniagaan McDonald’s Malaysia dikendalikan mengikut kehendak tempatan – daripada menu,…

  • kad nama blogger
    Umminani

    Kad nama versi 2019/2020 – simple sudah

    Tahun 2019 – baru rasa nak buat kad nama @ name card baru. Serius tak ada jiwa sebelum ini dengan kad lama. Hahahaha nak kata malu tak juga, tapi ntah kurang yakin. Plan tahun ni nak buat kad baru pun seakan kad lama, ada identiti bergambar. Try and error jugalah. Ingat nak guna…

  • Umminani

    Birthday ke-35 tahun , semoga tercapai impianMu

    Salam ke 35 tahun suami tersayang. Ni baru ada kesempatan untuk coretkan dalam blog. Ya, sungguh pada bulan 7 lalu amatlah sibuk. Dan pada hari birthday tu pula suami ada interview di Pulapol. Jadi kekangan masa, banyak sungguh nak difikirkan. Sambutan sederhana sebagai tanda ingatan Ini suasana kami sambut birthday ‘abah’ tahun ini.…

  • Kerjaya

    Interview kenaikkan pangkat ASP ; moga ada rezeki

    Catatan ini adalah sekadar memori untuk UN yang melalui satu proses kenaikkan pangkat dalam PDRM. Ini adalah kali pertama saya hadir dan melalui proses interview kenaikkan pangkat dari Inspektor ke ASP. Kalau PTD ianya ibarat daripada 41 ke 44. Ya, almost 10 years. Tahun 2015 UN tak hadir kerana ketika itu masih ada…

  • Boboiboy Movie 2 peminat nombor 1
    Umminani

    Boboiboy movie 2 ; behave plsss!

    Kerja malam…pergi jam 9malam balik jam 6 pagi.. begitulah seminggu berlalu sebelum aidikadha lalu. Tapi ada kesempatan, hari Jumaat tu lepas lena seketika terus offer anak-anak tengok wayang Boboiboy Movie 2 . Si Along memang sedia cuti sekolah , ada cuti ganti, 2 beradik lagi pula..ponteng demi Boboiboy movie 2. Kami pilih nak…

  • simulasi haji cilik 2019 di hulu langat
    Umminani

    Simulasi Haji Cilik 2019 – Si kecil naik haji

    Program Simulasi Haji Cilik bagi tadika swasta Daerah Hulu Langat telah memberikan satu pengalaman baru dan pembelajaran Rukun Islam ke-5. Haji Cilik 2019 – dedah aktiviti haji Antara aktiviti yang dilakukan ialah tawaf, saie, melontar jamrah dan bertahallul. Rukun Islam ke-5 ini mudah dilakukan secara praktikal berbanding sekadar penerangan guru dalam kelas secara…

  • Minggu Keusahawanan dan PKS 2019 di Negeri Kedah
    Umminani

    Kejayaan Minggu Keusahawanan dan PKS 2019 di Negeri Kedah

    Assalamualaikum para usahawan yang dikagumi. Wah, menjadi usahawan adalah satu perkara yang perlu diberikan penghormatan. Bukan semua orang mampu melaksanakan dan menghadapi segala cabaran yang mendatang sebagai seorang usahawan. Hanya yang benar-benar tabah sahaja berjaya laluinya. Selepas berlangsungnya Minggu Keusahawanan dan PKS 2019 di Negeri Kedah, nampaknya ramai usahawan telah ambil peluang minggu…