• Kursus PHYSCOLOGICAL FIRST AID 2019 akrab pdrm inspektor asp nooraini ali bukit aman
    Kerjaya

    Kursus Psychological First Aid Malaysia ; ‘must’ bersedia!

    3 hari Kursus Psychological First Aid Malaysia telah berlangsung di Institut Sosial Malaysia. 77 peserta terdiri daripada Kaunselor, Kaunselor PDRM dan AKRAB. Selama 3 hari kami pelajari teknik, kesan dan persediaan menghadapi PFA. Tragedi boleh terjadi pada bila-bila masa. Sebagai ‘petugas’ PFA, mestilah bersedia pada setiap masa. Tuan Hj Hairol berpesan, “Sebagai petugas…

  • hobi bela ikan laga
    Umminani

    Hobi bela ikan – tapi dah mati 1

    Semalam 9/9/2019 bermula hobi baru anak-anak aku. Selepas kami ke PETROSAINS KLCC, kami diajarkan untuk bela ikan kena ada pokok dan jaga air. Jadi semangat nak cipta hobi baru, guna bekas sedia ada yang pernah dibeli satu ketika dahulu. Beli seorang seekor ikan Guppy. Guppy pregnant dah meninggal Along beli juga ikan guppy,…

  • Isu

    Touch ‘n Go eWallet: Pay direct toll di Klang Valley

    Touch n Go eWallet – pengguna boleh menambah tiga kad fizikal Touch ‘N Go (TNG) dalam aplikasi tersebut. Ini membolehkan pengguna menguruskan kad dan mengemas kini baki secara atas talian pada bila-bila masa. Dan pengguna boleh setkan jumlah baki minima dalam kad tersebut. Apabila telah mencecah baki minima, secara automatik, boleh disetkan untuk auto reload…

  • Cara hilangkan karies gigi anak
    Umminani

    Cara hilangkan karies gigi anak; apa itu florida

    Karies gigi anak aku terutama angah terjadi sebab kesilapn aku ketika itu. Ya, aku masa tumemang harapkan bibik 24jam sehari uruskan anak-anak. Sebab tengok anak terjaga rapi, then dah tak ambil tahu lagi pasal anak,. Aku minta maaf sangat pada angah, itu juga mengajar aku supaya bijak didik anak selepas kejadian ini. Cara…

  • Cara beli tiket wayang online
    Review

    Cara beli tiket wayang online : GSC

    Ini kali pertama aku beli online tiket tau guna Apps GSC. Lepas register , pengguna akan dapat email. Korang klik je email tu. Lepas tu boleh log in terus ke apps GSC di telefon korang. Okay jap, sebelum ini aku pun blur bab cara beli tiket wayang online gsc, jadi semalam aku redah…

  • review sangkar Khabir Bhatia
    Review

    Review Sangkar ; tidaklah seteruk yang diwar-warkan.

    Hi guys, hari ni aku dengan.suami layan Sangkar. Aku dah cuti.ni ha…nak lapor ke Maktab PDRM tak lama dah. Suami aku pula, masih Mc. Kami pilih nak layan dan review Sangkar. Tak puas hati tengok review orang teruk sangat di you tube.. hahaha baik kita tonton sendiri. Lain orang lain pandangannya. Sebab dia…

  • beli bayblade murah di mana
    Umminani

    Nak bayblade murah? Korang beli kat sini…

    Adoi la, belum habis lagi musim bayblade ni. Jenuh la juga, total habis dah beratus juga nak kumpul bayblade ni. Korang nak bayblade murah? Aku belikan kat anak-anak kat Chowkit. Memang murah kot, dah beli kat sini dalam 4 kali. Sekali beli total tak lebih RM100.00. Sini murah dan berbaloi bagi aku yang…

  • Umminani

    Sambutan Hari Kemerdekaan 2019 – ke 62 Malaysia.

    Salam Kemerdekaan ke 62 Malaysia. Merdeka! Merdeka! Merdeka!Tahun ini kami menyambut Sambutan Hari Kemerdekaan 2019, di Putrajaya. Tema sambutan tahun ini “Sayangi Malaysiaku, Malaysia Bersih”. Seawal 3.30pagi kami rancang nak.bangun…pusing kiri, pusing kanan benar-benar sedar 3.45pagi. Apa lagi, terus kejut sorang demi sorang untuk mandi. Ben orang pertama kena air, syabas! Tak melalak…