Review The Legend Cherating Beach Resort Cherating

Bismillahhirahmanirrahmin, syukur alhamdulillah hari ini mood dah kembali tenang dan rasa bahagia menerpa dalam setiap sudut di jiwa. Biasalah sebagai manusia biasa, mana ada jiwa yang tenteram sentiasa. Hati  kita akan sentiasa di bolak balik. Namun begitu bersyukur ada lagi kesempatan menjengah blog Umminani.com ini. Kali ni Ummi Nani ingin buat review The Legend Cherating …

Merenung diri, refleks diri

Bismillah. Ya Allah syukur hari ni ada kesempatan Allah swt beri, untuk duduk tenang, berfikir dan reflects diri. Sambil melayan Facebook , dengar ceramah Prof Dr Muhaya. Lama tak ada masa. Ke sebenarnya tak cari masa? Ehmmm.. semua tu sebab Allah tak izinkan. Antara intipati ceramah dan live Prof Dr Muhaya: Ada masalah ambil wuduk …

Anak-anak dan Ummi hari ini

Salam Jumaat. Apa khabar hari ni? Hari ni hari cuti ke Pejabat..hahaha tapi bekerja di rumah. Pengasuh Ummi bercuti hari ini dan Isnin. Jadi kenalah jalankan tugas surirumah seharian tanpa bantuan Mr Suami. Dah biasa, cuma nak story gelagat budak-budak ni seharian. Hari ini macam hari merdeka bagi depa. Ummi pula? Hahahaa siap sedia la …

Berakit dan belajar skuba di Legend Cherating Beach Resort

Ehm,masih mood berfamily day ni. Hahahah ampunkan mak! Banyaknya entry yer nak..Bukan apa benda seronok serius syok nak share, dan banyak lagi story nak tulis ni. Okay, straight to the point, hari Ahad pagi sebelum bersiap untuk balik, kami semua ada aktiviti terakhir iaitu, berakit. Atau orang putih kata sea rafting. Kali ini nak cerita …

Cabaran demi cabaran kulalui.

Huhuuu.. mood baru nak ceria, macam mentari pagi nak keluarkan cahaya. Tapi, macam hari pertama di The Legend Cherating Beach Resort la pula, hahaha mentari kena lindungi oleh awan😢 Hahah, baru mood nak recover sebab pertukaran tu hold dulu, dah dapat task khas. Task kali ni adalah sempena persaraan Tan Sri IGP. Sempena persaraan beliau, …

Esok penentuan!

Pernah rasa down? ehm! Lupakan, adoi, tengah berdebar ni. Aku isi permohonan pertukaran 31Julai 2017. Dah nak masuk sebulan, dan esok adalah hari yang di tunggu tunggu. Esok pre-council. Ergh! doakan yer.. ehm..aku dah usahakan yang terbaik dan boss semua dah setuju. Boss Cawangan aku dan boss nombor 2. Takper korang tak perlu faham. Aku …

Hafiz’s Cherating firefly dan mangrove exploration

Hi…jom sambung lagi baca apa lagi aktiviti yang KBBA9 lakukan sepanjang di Legend. Kami sambung aktiviti hari kedua dengan tour kawasan di sekitar Cherating. Kami dibawa oleh En Meor , Director of Sales The Legend Cherating Beach Resort  melawat ke kawasan sekitar termasuk melawat ke Hafiz’s Cherating di Kampung Cherating. Hafiz’s Cherating menawarkan perkhidmatan “Cherating firefly” …