Basikal hadiah birthday Along ke 7 tahun. Happy birthday along!

Assalamualaikum, bismillahirrahmanirrahim, syukur sangat ada kesempatan masa untuk update story sebagai kenangan masa depan. Demi anak-anak dan catatan menghargai anak ketika mereka masih kecil. Ummi dengan abah tahun ini decide nak hadiahkan Along basikal sempena birthday Along ke 7 tahun. Yer la, basikal ini bagus untuk bersukan dan nak galakkan Along suka dengan aktiviti outdoor, …

Projek Wakaf Asrama Sek Rendah Integrasi Tahfiz Khalifah

Projek Wakaf Asrama Sek Rendah Integrasi Tahfiz Khalifah Assalamualaikum, Bismillahirrahmannirrahmin. Ummi rasa bertanggungjawab untuk hebahkan tentang keperluan dan projek wakaf bagi Asrama Sekolah Rendah Integrasi Tahfiz Khalifah. Pusat tahfiz memerlukan bantuan dana untuk menaik taraf keperluan asrama mereka. Keperluan yang diperlukan adalah bagi tujuan menaik taraf penapis air luar, mesin basuh kain, kipas syiling serta …

Review The Legend Cherating Beach Resort Cherating

Bismillahhirahmanirrahmin, syukur alhamdulillah hari ini mood dah kembali tenang dan rasa bahagia menerpa dalam setiap sudut di jiwa. Biasalah sebagai manusia biasa, mana ada jiwa yang tenteram sentiasa. Hati  kita akan sentiasa di bolak balik. Namun begitu bersyukur ada lagi kesempatan menjengah blog Umminani.com ini. Kali ni Ummi Nani ingin buat review The Legend Cherating …

Merenung diri, refleks diri

Bismillah. Ya Allah syukur hari ni ada kesempatan Allah swt beri, untuk duduk tenang, berfikir dan reflects diri. Sambil melayan Facebook , dengar ceramah Prof Dr Muhaya. Lama tak ada masa. Ke sebenarnya tak cari masa? Ehmmm.. semua tu sebab Allah tak izinkan. Antara intipati ceramah dan live Prof Dr Muhaya: Ada masalah ambil wuduk …

Anak-anak dan Ummi hari ini

Salam Jumaat. Apa khabar hari ni? Hari ni hari cuti ke Pejabat..hahaha tapi bekerja di rumah. Pengasuh Ummi bercuti hari ini dan Isnin. Jadi kenalah jalankan tugas surirumah seharian tanpa bantuan Mr Suami. Dah biasa, cuma nak story gelagat budak-budak ni seharian. Hari ini macam hari merdeka bagi depa. Ummi pula? Hahahaa siap sedia la …

Berakit dan belajar skuba di Legend Cherating Beach Resort

Ehm,masih mood berfamily day ni. Hahahah ampunkan mak! Banyaknya entry yer nak..Bukan apa benda seronok serius syok nak share, dan banyak lagi story nak tulis ni. Okay, straight to the point, hari Ahad pagi sebelum bersiap untuk balik, kami semua ada aktiviti terakhir iaitu, berakit. Atau orang putih kata sea rafting. Kali ini nak cerita …

Cabaran demi cabaran kulalui.

Huhuuu.. mood baru nak ceria, macam mentari pagi nak keluarkan cahaya. Tapi, macam hari pertama di The Legend Cherating Beach Resort la pula, hahaha mentari kena lindungi oleh awan😢 Hahah, baru mood nak recover sebab pertukaran tu hold dulu, dah dapat task khas. Task kali ni adalah sempena persaraan Tan Sri IGP. Sempena persaraan beliau, …