• Masam Manis "Life"

    HAPPY HOUR DGN PLATUN MATE

    18 SEPT 2013, kami semua berkesempatan untuk keluar makan sama-sama. Yerla, bukan senang nak cari masa sebab semua sibuk dgn komitmen masing-masing. Insp Atikah, Insp Su, . Insp Nani..hahaha (Nani insp juga ) Happy jer kan mereka..Insp Su, dan Insp Mas. Ya tgh masak telor ni. Sesekali rasa mcm outing dgn kawan2 even…

  • Masam Manis "Life"

    ALLAH CEOKU -TANYALAH USTAZAH oleh PROF MUHAYA

    ALLAH S.W.T CEO ku *Perkahwinan membahagiakan – nk kahwin diri sendiri kena bahagia dahulu sebelum bahagiakan orang. Bila kita bahagia kita akan bahagiakan semua orang sekeliling kita. *Sentiasa lakukan pembersihan jiwa utk kurangkan marah , dengki dan busuk hati. *Perangai kita di mana2 pun mestilah sama sebab dia meletakkan ALLAH S.W.T CEO kita.…

  • Masam Manis "Life"

    KK on Sept 2013

    Sebagai persediaan nk jalan2 bersama family, so ada beberapa blog yang telah di jadikan rujuka. Thanks yer utk tokey2x blog kerana secar tak langsung anda membantu kami. http://jalanjalan-makanmakan.blogspot.com/search/label/Sabah%20-%20Kundasang TQ KAK ZURA http://www.gadisbunga.com/2011/12/keajaiban-kk-day-4-betul-betul-punye.html TQ GB… best blog ni..

  • Masam Manis "Life"

    Derma Darah dan Pemeriksaan Kesihatan

    SESSI DERMA DARAH DI MASJID NEGARA. Borang dah siap isi, tapi tak dapat nak menderma sebab HB rendah. Derma darah anjuran Masjid Negara. SEMPAT LAGI PEACE!! Opsss..abang tak nak check gigi.. nurse dah penat pujuk.. Akhirnya,banyyak nya hadiah dapat. sebelum balik terserempak dgn INSP NURUL.  13 sept 2013- Program derma darah dan pemeriksaan…

  • Masam Manis "Life"

    13 sept.-activiti kami d hari jumaat

    Mr Suami dalam masjid negara. Anak dan ummi dalam masjid negara. Semoga menjadi anak yang soleh. Anakku yang pandai ambik gambar.tq abg. Pagi2 lagi dah bangun seawal pagi untuk bertahajjud. Abg mustaqim juga bangun awal sebab dah janji nak ke masjid untuk solat subuh.alhamdulillah.kami sampai ke Masjid Negara seawal 540pagi sebelum subuh. Abg…

  • Masam Manis "Life"

    Learn to use scissors!!!

    Assalamualaikum..tgk ni simple kan..sesetengah ibu bapa melarang anak2 bermain gunting.. tapi apa salahnya dgn bantuan dan pemerhatian kita kan.. At least ini membuatkan mereka rasa seronok utk belajar. ..walaupun sebenarnya  x lah cantik dan tidak menjadi pon apa yg di gunting… Apa yg penting anak boleh explore kemahiran dan practice!!  It’s good for…

  • Masam Manis "Life"

    Kisah 12 sept 2013

    Alhamdulillah…12 sept mengajar bnyk elmu pada diri ini. Selesai menunaikan solat subuh di Masjid Negara pagi ini,terus melangkah ke kereta yg di parking d hadapan TV al hijrah. Semasa perjalanan dr Masjid Negara ke rumah,seperti biasa melalui KL-SEREMBAN highway..dan keluar menghala ke CHERAS. Dalam perjalanan pagi ini…membuatkan diri ini banyak berfikir. Melihatkan kenderaan…