• Masam Manis "Life"

    Day 1 Kota Kinabalu (Sunday Gaya Street)

    Hai, ini dia sambungan cerita yang excited. Kami dah booked Hotel Oceania. Ianya di belakang KSWP. Memang pada mulanya susah juga nak mencari hotel ini. Tapi dah biasa, keluar masuk, senang jer. Kos untuk 2 malam hanya RM136X2 = RM272.00. Berbaloi dan selesa bagi kami 4 beranak. Yang penting, nak parking senang. Hotel…

  • Masam Manis "Life"

    Day 1 Kota Kinabalu (Pasar Malam Sinuran)

    Alhamdulillah, dah tiba malam. Selepas penat kami berjalan di siang hari dengan cuaca sgtlah panas, balik jer di bilik terus tidur. Selepas asar jam 317pm kami rehat-rehat dalam bilik dan menunggu sehingga maghrib jam 614pm. Sesudah maghrib kami pun meneruskan ke Pasar Philipina. Malam ini kami melalui laluan ke Anjung Senja. Rupanya senang…

  • Masam Manis "Life"

    Day 1 Pendaratan di tanah SABAH

    Assalamualaikum, ni adalah sambungan dr entry sebelum ini, (LCCT). Masa kami naik ini dah 630am . Kan dah cakap solat Subuh atas flight jer. Tgk muka anak -anak dah sangat mengantuk. Dan sebenarnya, ini kali merasa penatnya tanpa bibik kan. Semua perkara kena buat sendiri. Kami berdua kena uruskan 2 hero kami, Penat…

  • Masam Manis "Life"

    Day 1 Kota Kinabalu (LCCT)

    Perjalanan kami bermula seawal jam 1230 malam. excited kan.  Flight jam 630am, AK 5110 ke KOTA KINABALU.  Kami bertolak dr Semenyih seawal jam 115am, huh awal kan…bukannya apa , ini bagi mudahkan perjalanan kami.Kami baru pindah ke Semenyih so, masih mencari-cari jalan. Lebih baik awal dr lewat kan. Alhamdulillah mak dan ayah mertua…

  • Masam Manis "Life"

    Mandi manda di KLCC PARK

    19 September 2013, oleh sebab kami nak menjemput husband dr pejabat, kami gerak dari rumah dalam jam 900am. Ini alkisahnya si abang ni nak sgt swimming. Ke Kompleks Renang KL, depan HUKM masih tak buka. Petang jam 200pm start .  So , kembali ke plan asal menuju ke KLCC. Jalan sesak boleh tahan…

  • Masam Manis "Life"

    Training berjalan

    Salam jumaat kawan2 blogger. Apa aktiviti hari ni yer. Kali ini bawah abang dan adik menikmati udara pagi yg masih lagi segar bugar. Kejam kan seorg ummi pagi2 seawal jam 5 am dah kejutkan anak utk ikut serta dalam jemaah subuh di masjid negara.. Sebenarnya, selama bercuti dan apa yg di aplikasikan dgn…

  • Masam Manis "Life"

    7 sebab kenapa kita perlu Berjaya dan Kaya

    1. Bila Ibubapa anda masih belum MAMPU menunaikan Rukun Islam ke-5 iaitu Menunaikan Haji, siapakah yang akan membantu menunaikan hajat & impian mereka?Tergamakkah kita berkata,”aku pun tak ade duit”2. Bila Ibubapa anda perlukan duit untuk meneruskan sisa2 kehidupan mereka, untuk makan sesuap nasi, seteguk air, siapa yang akan menanggung mereka?Tergamakkah kita berkata,”aku pun…

  • Masam Manis "Life"

    HAPPY HOUR DGN PLATUN MATE

    18 SEPT 2013, kami semua berkesempatan untuk keluar makan sama-sama. Yerla, bukan senang nak cari masa sebab semua sibuk dgn komitmen masing-masing. Insp Atikah, Insp Su, . Insp Nani..hahaha (Nani insp juga ) Happy jer kan mereka..Insp Su, dan Insp Mas. Ya tgh masak telor ni. Sesekali rasa mcm outing dgn kawan2 even…

  • Masam Manis "Life"

    ALLAH CEOKU -TANYALAH USTAZAH oleh PROF MUHAYA

    ALLAH S.W.T CEO ku *Perkahwinan membahagiakan – nk kahwin diri sendiri kena bahagia dahulu sebelum bahagiakan orang. Bila kita bahagia kita akan bahagiakan semua orang sekeliling kita. *Sentiasa lakukan pembersihan jiwa utk kurangkan marah , dengki dan busuk hati. *Perangai kita di mana2 pun mestilah sama sebab dia meletakkan ALLAH S.W.T CEO kita.…