Perkongsian ilmu ..

Rabbighfirli.. (Tuhanku, ampuni aku..)Diamlah sejenak, buka dada dan diri kita untuk menerima ampunan dari Allah seperti membuka diri ketika merasakan hembusan angin sepoi-sepoi atau menerima curahan air hujan ketika kita masih kecil Tetaplah membuka diri kita untuk menerima ampunan Allah. Ulangi permintaan itu beberapa kali hingga kita merasakan ketenangan. Kemudian sampaikanlah permintaan kedua, Warhamni.. (Sayangi …

Pertukaran tempat kerja

Hai semua, ni nk share hal kerja..kalau dulu saya pegawai penyiasat trafik…and now no more investigate about accident. Hehehe alhamdulillah saya ditukarkan ke cawangan tatatertib dan kebajikan trafik. oFfice hour je..xde la nk sibuk2 dengan pengadu lagi kan..yng i menyampah gitu..hehehehe Sekarang kerja okay la. Since lapor pada 3/1/2012 haritu..rasa best juga..de ramai kawan..ada 3 …

Sambutan Anniversary

Hi semua, entry kali ni nak update pasal anniversary saya dengan suami. kami punya anniversary patut 4 Dec..tapi memandangkan masa tu ayah sakit di kampung jadi pospone punya pospone hingga la kini. Semalam dapat hadiah anniversary dari suami…teka apa? hehehe dapat spec Gucci..tak sanggup tgk harga..adusss terima kasih ye suami ku sayang. lagi-lagi hadiah yang …

Adat di Johor

 Alhamdulillah kesempatan yang ada dapat hadir ke majlis kahwin sahabat baik suami di muar. Muar nya di PARIT JAWA kalau xsilap la. al-maklumlah jarang sekali pergi Johor, nama tempat pun susah nak ingat. Majlis ni pada 20.11.11..bertolak dari seri kembangan jam 800pg kalau x silap. Sampai jam 1100 tengahari. Masa nk sampai ni si suami …

Kerjaya Polis , apa yang best?

Hari ni nk berkongsi cerita pasal kerjaya sebagai polis..heheh seronok ke jadi polis nih? apa sekali pun kerjaya kita itu adalah ketentuan tuhan pada kita sejak azali lagi ..betul tak? alhamdulillah saya dan suami sama sama dapat berkongsi kerjaya yang sama sebagai pegawai polis. Tetap sama dalam cawangan Trafik.Jadi dapatlah kami sama-sama kongsi cerita hal …