ANNABELLE di Sg Long💀

Malam Jumaat biasalah kami akan ke Sg Long. Kalau dulu 2 jam duduk depan rumah cikgu Rohani Anie Wahab menantikan anak belajar. Terkejut mak! Tiba-tiba ANNABELLE ada atas bumbung kereta.. nak lari tak cukup kaki🤢👻. Adoii! Sekarang kelas bacaan ini hanya sejam ,sebab angah pun baru 4 tahun nak masuk 5. Tapi dah bermula sejak …

Majlis Perkahwinan YM Insp Raja Mahadi

Assalamualaikum semua, apa khabar? Banyak sangat memori indah yang tidak sempat dirakamkan di ruangan blog kesayangan ini. Walau bagaimanapun kecintaan terhadap blog masih menebal. Cuma kerana ada fokus terhadap sesuatu tugasan,maka ada perkara yang harus dikecilkan fokus. Beberapa minggu lalu, dapat wassap personal daripada YM Insp Raja Mahadi untuk Majlis Perkhawinan beliau. Cuma ketika di …

Family Day JSPT 2017 Di Glory Beach Resort Pd Meriah mlm

Assalamualaikum.Hi semua😍🏊😴🏊 mood bercuti lagi ni. Lama sangat rasanya tidak update blog. Ummi salah seorang urusetia induk bagi Hari Keluarga JSPT, iaitu Jabatan Ummi. Jadi memang sibuk dari awal sehingga selesai program. Pendaftaran Dan Aktiviti Hari Pertama Hari pertama kami mulakan pendaftaran semua peserta jam 230petang. Kalut sikit sebab hotel hanya benarkan masuk bila bilik …

Minat yang betul, akan bawa kita ke jalan betul.

#Kbba9 adalah permulaan menjadi serius dalam “blogging”. Sejak dari itu apa sahaja cuba memuatkan dalam blog. Ben Ashaari memberikan inspirasi saya menulis. Sejak dari itu serius dan beberapa ketika ini menyepikan diri demi satu matlamat. Alhamdulillah,  sedikit sebanyak 50% telah berhasil.Cuma official announcement belum di buat.  Saya seorang #inspektormama , saya memegang banyak tanggungjawab. Oleh sebab itu, bak kata Prof …

Cabaran apabila anak-anak terpaksa dibawa ke pejabat

Gempa bumi di Menara 1,Bukit Aman. Langit tidak sentiasa cerah. Apabila membawa anak ke pejabat dan  12 jam berkurung dalam pejabat bukan biasa bagi anakanda. #inspektormama kena lebih tabah. Ada yang rindukan abah Muazam Nawawi yang sedang outstation.Itulah yang duk menangis bawah meja itu. Ingatkan berkurung kenapa. Ehm, rupanya rindukan abah dia. Hamparan ‘toto’ menjadi …

Pemakaian Pangkat Pegawai PDRM

Bismillahirrahmanirrahim. Apa khabar sahabat pembaca?Semoga korang dalam keadaan yang baik-baik sahaja dan sentiasa dalam rahmat Allah swt. Pagi ini Ummi berada di Maktab Polis Cheras untuk sedikit penugasan majlis Pemakaian Pangkat Pegawai Kanan PDRM. Selepas acara pagi ini, Ummi kena siap siaga untuk Majlis Malam Jasamu Di Kenang yang akan diadakan di Kelab Shah Alam …

Mama Octopus!

Ada ketika, saya seperti ‘octopus’. Tahukah saudara octopus atau dikenali sebagai gurita dikatakan mempunyai tahap kecerdasan yang sangat tinggi. Sekali lagi saya ingin bertanya saudara, pernahkan saudara melihat gambaran bagaimana seorang ibu sebagai ‘octopus’ melakukan aktiviti? Cuba bayangkan, octopus mempunyai bilangan kaki yang banyak. Begitulah apabila saya bayangkan diri saya seharian. Saya yakin dan percaya …