Author: umminani

6

Balik kampung atau bekerja di perantauan?

Hi uols, apa khabar? Assalamualaikum. Hari ini nak share sikit jiwa yang bergelora ini. Hehehehh, tak lah bergelora tera mana, cuma last week dapat offer kerja area dekat rumah. Dengan excitednya balik rumah, bagitau...

Latih tubi terpaksa buat sehingga capai target 2

Latih tubi terpaksa buat sehingga capai target

Selamat malam, buat apa tu? Ehmm.. kalau Ummi nilah antara kerja wakti malam. Jadi cikgu tuisyen kat anak! Huhuu, bukan tak cerdik, cuma kena lebih hati-hati. Along ni terlalu pro aktif, adeh! kecewa juga...

6

Tips cara memotivasi anak agar rajin belajar

Hi semua, assalamualaikum. Nak tulis apa kali ini? Ehm..kali ini Ummi nak share Tips cara memotivasi anak agar rajin belajar. Bayangkan, bagaimana seronoknya kita sebagai ibu bapa apabila tindakan dan percakapan kita  dengan anak-anak...

Hampir excident lagi, mujur hanya bersandar di Honda Civic 2

Hampir excident lagi, mujur hanya bersandar di Honda Civic

Hi uols,hari ini hari pertama kerja ..betul ke? Ke last week dah kerja? Ehm, kami baru nak mula kerja hari ini, kebetulan suami masih outstation, jadi segala urusan kelaurga kena la uruskan sendirian. Dari...