PG Mall 916 Gold Cultural Day: Hari Kebudayaan Emas 2020

Bismillahirrahmanirrahim, psstt, nak ajak korang yang membaca blog UN jom shopping. Kat sini nak ajak shopping di PG Mall seperti mana yang UN share sebelum ini. PG Mall adalah laman e-commerce No.1 di Malaysia yang mana telah dibangunkan sejak 2017 lagi. Dan menariknya PG Mall adalah laman beli belah yang base di Malaysia. Kalau korang masih tak tahu, mereka juga adalah top 3 dalam ranking ecommerce di Iprice Insight Report. Menariknya, membeli belah di sini hanya menggunakan E-walet dan payment gateway. So, tekan-tekan dah siap membeli. Mudahkan?  Yang terbaru jom shopping di PG Mall 916 Gold Cultural Day .

PG Mall 916 Gold Cultural Day

916 Gold Cultural Day – Membudayakan hari emas 916

Menariknya sempena 916  Gold Cultural Day, pada 15-17 September 2020 ini, platform ini menawarkan promosi yang sangat menarik. Owh, untuk informasi juga, kalau korang nak tahu setiap 16 September , selain menyambut hari Malaysia, pada tarikh sama juga Malaysia Gold Association (MGA) mengistiharkan 9.16  sebagai hari membudayakan emas. Atau dalam bahasa Inggeris – 91.6 sebagai Gold Cultural Day.  

PG Mall 916 Gold Cultural Day : Tujuan di lancarkan “91.6 Gold Cultural Day” 

PG Mall 916 Gold Cultural Day

Tujuan 9.16 ini sebagai hari kebudayaan emas atau hari membudayakan emas adalah untuk memberikan gambaran dan kesedaran kepada rakyat , ikatan atau bonding dalam budaya masyarakat negara kita. Jika sebutkan emas, biasanya dikaitkan dengan wanita. Jadi oleh sebab itu, platform ini ingin berikan kegembiraan kepada masyarakat Malaysia untuk terus menjadikan emas hiasan sebagai barangan wajib di miliki. Selain itu, dengan melancarkan program ini, ianya juga boleh meransang ekonomi negara melalui pasaran emas. 

Kenapa 91.6 seolah-olah sangat special kepada industry emas? Ini kalau kita yang biasa dengan emas, 916 adalah menunjukkan bahawa emas tersebut adalah emas kategori 22 kara. Ianya terkenal sejak zaman mak dan zaman tok kita dahulu. Kalau dulu mereka suka simpan barangan kemas, jadi jom ikut cara mereka menyimpan. Sambil menyimpan kita berhias seadanya, bukan berlebihan.  

Jika anda melayari website pgmall , ada pelbagai jenis coupon disediakan. Jadi jom sebarkan kasih sayang “spread the love” untuk membolehkan anda layak untuk claim semua coupon yang ditawarkan.

Bagi tawaran jualan emas sepanjang tempoh ini, ianya dibuka kepada mana-mana retailers dan juga wholesalers untuk sertai kempen ini. Jadi jika berminat boleh layari :  https://pgmall.my/Jewellery-1 \

Selain itu , promosi terkini di PG Mall bila shopper berbelanja dengan menggunakan kaedah pembayaran Touch N Go dan Boost !

Addition  Promotion At PG Mall  :

Touch n’ Go

1st September – 30 th September 2020

Exclusive New Shopper – RM3 ewallet reload with min spend RM15 (klik here )

 Boost

PG Mall 916 Gold Cultural Day
  • 5th September – 4th October 2020
  • RM3 cashback with min spend RM15

5. Health & Beauty Essential week

PG Mall 916 Gold Cultural Day
  • 15th September – 30th September 2020
  • RM30 off min spend RM150, free shipping cap at rm4, Use Code: LOVEPGHB30

Peluang niaga dan membeli belah sempena  – 916  Gold Cultural Day

Jadi, apa lagi jom sama-sama kita cuci mata dengan barangan emas hiasan ini.Manalah tahu ada yang berkenan, boleh lah tambah koleksi yang ada dan jadikan sebagai simpanan masa depan juga. Istimewanya lagi, sempena hari membudayakan emas ini, emas yang dijual di pasaran platform ini akan dijual dengan harga kilang dan juga diberikan penghantaran percuma dan nikmati pelbagai lagi promosi di PG Mall !! Jom Layari laman web di bawah untuk keterangan lebih lanjut.

Website: https://pgmall.my

Facebook: www.facebook.com/PGMallMalaysia

Instagram: www.instagram.com/pgmall.my

14 thoughts on “PG Mall 916 Gold Cultural Day: Hari Kebudayaan Emas 2020”

    1. kan kak. memang semua lawa…hish boleh terjebak ini…kena hantar link banyak2 kat suami..heheh mana tau ada yang belanja kan.

    1. kankan….bling2 sangat. beli boleh banyak, jangan sekali gus pakai semua..nanti takut tangan terpotong hahahaha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge