kurus di bulan puasa dengan sehari satu sachet surya s great grain
Review Produk Dan "Event"

Kurus di bulan puasa dengan Surya S Great Grain

Memberikan rasa kenyang berpanjangan dengan surya s great grain

Hi semua apa khabar. Sekali lagi UN ucapkan selamat berpuasa di bulan Ramadan. Hari ini hari ke 15 kita berpuasa, jadi apa khabar diet? Yakin dan percaya, bulan puasalah momen yang tepat untuk kita melakukan program diet. Jika sebelum ini, Un memang ada niat nak kurus, namun kerana nafsu makan melonjak, maka UN gagal.  Jadi, UN serius untuk kurus di bulan puasa kali ini. Jika sebelum ini UN ada share tentang SSGG – Surya S Great Grain. Kali ini nak cerita kesannya terhadap UN.

UN amalkan minuman Surya S Great Grain ini adalah ketika bersahur

Okay setelah UN amalkan secara berterusan selama seminggu. UN feel seakan rasa ringan dan sedap je badan.Tapi remember, UN amalkan minuman Surya S Great Grain ini adalah ketika bersahur sahaja. Waktu berbuka puasa UN makan seperti biasa. UN kan kerap makan kat luar, tetapi juadah dan makanan yang enak-enak kat luar sana langsung tidak memberikan kesan untuk UN makan banyak. Sebabnya, UN dah set in mind untuk istiqamah turunkan berat dengan diet seimbang pada Ramadan kali ini.  SSGG sangat membantu UN. Serius cakap! Kalau sebelum puasa, UN punyalah sarapan awal, dengan harapan dalam jam 10-12 tengahari UN masih kenyang, tapi UN gagal. Sedih!!!

Kurus di bulan puasa dengan SSGG – Kenyang lebih lama

kurus di bulan puasa dengan sehari satu sachet surya s great grain

Mungkin kerana kandungan SSGG yang mengandungi banyak bijirin, ianya bantu UN kenyang lama. Sungguh UN juga pada mulanya kurang yakin. Tetapi, bila penimbang mula tunjukkan hasil dan memihak pada UN, “Yes… I did well!” – Jerit dalam diri sendiri. Seronok bukan main tau! Bukan apa, bila waktu sahur UN minum Surya S Great Grain, UN juga senang membuang. Sungguh ianya bantu UN melawaskan makanan yang UN makan sebelumnya.

Biasanya pada bulan Ramadan, berat badan pasti turun dalam 2 kilo gitu. Tetapi kali ini, UN harap aim untuk 5 kilo turun akan tercapai dengan bantuan SSGG.

Berat sebelum :

  • 06/03/2019 – 84.4
  • 06/03/2019 – 84.2
  • 15/03/2019 – 83.5
  • 18/03/2019 – 82.5
  • 26/03/2019 – 83.1
  • 29/03/2019 – 84.0
  • 01/04/2019 – 83.5
  • 02/04/2019 – 83.9
  • 04/04/2019 – 83.9
  • 12/04/2019 – 83.9
  • 29/04/2019 – 83.0
  • 09/05/2019 – 82.3
  • Berat selepas :
  • 20/05/2019 – 81.5

Kurus di bulan puasa ; Tips lain untuk kekalkan berat dan turunkan berat badan

tempat makan menarik naan lounge shah alam

Berbuka bersama keluarga tidak salah, malah bagi ibu seperti UN waktu berbuka juga adalah waktu berlari enjoy keseronokkan berbuka bersama keluarga, dan dalam kesibukkan urus anak pasti kuantiti yang diambil juga tidak banyak.

kurus di bulan puasa dengan amalkan makanan seimbang

Elakkan tidur selepas berbuka dan bersahur. Tidur selepas berbuka dan bersahur hanya boleh menyebabkan makanan tidak dihadam dengan baik dan mengumpulkan lemak pada bahagian perut.

Minum minuman kurang gula untuk bantu berat turun dengan lebih cepat. Jangan makan banyak semasa bersahur. Cukup dengan segelas SSGG dan kurma. Elakkan jua mengambil jus buah terlalu sejuk dan manis yang boleh menyebabkan perut kembung dan cepat penat.

surya s great grain kaya dengan khasiat bijirin dan memberikan kekenyangan yang lama s great grain

Okay, UN dah rasa dan memang nak amalkan untuk kurus di bulan puasa dengan SSGG dan pastinya untuk jangka masa yang panjang juga. Korang wajib cuba tau. Boleh dapatkan di Watson dan Shopee .

Maklumat Lanjut :

Surya S Great Grain ni boleh di dapati di semua cawangan Watsons seluruh Malaysia. Harga sepaket pula cuma RM39.90 dan ada 15 packs dekat dalam satu pack besar.

Facebook link : https://www.facebook.com/Surya.Malaysia/

Instagram link https://www.instagram.com/surya.malaysi

E-Commerce link Shopee – http://bit.ly/SGGShopee

9 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *