Sat. Jun 19th, 2021

McDonald’s melawat lebih 60 pusat jagaan orang tua di seluruh negara sempena sambutan Tahun Baru Cina. McDonald’s Malaysia berkongsi erti sebenar ‘Prosperity’ dengan melawat lebih 60 pusat jagaan orang tua di seluruh negara sempena sambutan Tahun Baru Cina.

Semangat perpaduan rakyat Malaysia dalam suasana yang penuh harmoni.

Tahun ini merupakan tahun ketiga inisiatif ini dilaksanakan, yang bertujuan membawa keceriaan kepada warga emas yang tinggal di pusat-pusat jagaan tersebut, dan pada masa sama mewujudkan semangat perpaduan rakyat Malaysia dalam suasana yang penuh harmoni.

Ia juga melibatkan nikmat kegembiraan ketika meluangkan masa bersama rakan-rakan dan keluarga, termasuklah melakukan kebaikan untuk manfaat insan lain. Kami berharap usaha ini dapat mewujudkan keceriaan di pusat-pusat jagaan tersebut dan memeriahkan lagi sambutan Tahun Baru Cina yang bakal tiba tidak lama lagi,” kata Azmir Jaafar, Pengarah Urusan dan Rakan Operasi Tempatan McDonald’s Malaysia.

McDonald’s percaya bahawa erti ‘Prosperity’ atau kebahagiaan bukan sekadar kekayaan harta benda.

Lawatan ke pusat-pusat jagaan orang tua ini telah bermula beberapa hari lalu pada 21 Januari dan akan diteruskan sehingga 20 Februari 2019. Semasa lawatan, warga kerja McDonald’s yang mewakili lebih 270 restoran McDonald’s bersama para sukarelawan yang terdiri daripada orang awam akan meluangkan masa bersama warga emas dengan pelbagai aktiviti menarik di pusat-pusat jagaan orang tua di seluruh negara.

Warga kerja McDonald’s dan para sukarelawan juga turut serta melakukan Yee Sang bersama warga emas. Selain ini, penghuni rumah ditaja untuk sesi memotong rambut bagi persiapan Tahun Baru Cina ini.

Penghuni rumah ditaja untuk sesi memotong rambut bagi persiapan Tahun Baru Cina ini.

Lawatan ke pusat-pusat jagaan orang tua ini bukan sahaja seiring dengan nilai ‘Prosperity’ McDonald’s tetapi ia juga mengukuhkan lagi komitmen syarikat dalam membantu komuniti setempat di sekitar lokasi operasi McDonald’s.

McDonald’s mengalu-alukan penglibatan orang awam dalam aktiviti amal ini. Orang ramai yang berminat boleh membuat pendaftaran di https://www.mcdonalds.com.my/shareprosperity.

Untuk maklumat lanjut:

Untuk pertanyaan lanjut, sila hubungi:

Sila Layari www.mcdonalds.com.my.

atau hubungi :

Wan Shariena Bahrom, McDonald’s Malaysia
+603.7843.3236
WanShariena.Bahrom@my.mcd.com

Jacalyn Kow | Azwa Rahmat, LUMOS PR
+6012.961.8271 | +6011.1131.3106
jacalyn.kow@lumospr.net | azwa.rahmat@lumospr.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Notice: Constant WP_USE_THEMES already defined in /home/umminani/public_html/index.php on line 14